Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 53 072
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Либи, аз до преди няколко дни все си имах болки, от всякакъв род. И аз бях много изплашена и затова отидох при моята гинеколожка, за да видим дали всичко е наред.
Оказа се, че всичко е ОК, просто се разширява матката и ми обясни, че това са нормални неща за бременността.
Пий си но-шпа /аз го пия от началото на бременността/, почивай повече и ще се оправят нещата.

# 496
Либи разтягат ти се разни мускули и сухожилия от нарастването на матката най-вероятно. Аз имах същите проблеми около 10-12 седмица. Особено недай си боже да кихна или да кашлям, направо все едно ме режеха с нож. Отидох на лекарката и тя ми каза, че няма какво да се притеснявам, нормално било. И наистина премина малко по малко.

# 497
Благодаря ви, момичета! Така ме успокоихте!  Hug Дано наистина всичко да е наред.

# 498
Леко съм притеснена ,затова да попитам ,от снощи бебето не мърда ,бременна съм в 29 г.с.
Колко време трябва да мине за да започва да се тревожа и да потърся лекар?
По принцип вечер и сутрин е по-активно ,а през деня си почива ,но тази сутрин никакъв го нямаше  Rolling Eyes
Имам и причини да се тревожа ,но все пак...колко време трябва да мине ?

# 499
  • Пловдив
Пробва ли със силна музика, пиене на течности, хапване на шоколад - обикновено тези неща карат бебоците да се размърдат - може да си поспива повече  Hug

# 500
  • Варна
Леко съм притеснена ,затова да попитам ,от снощи бебето не мърда ,бременна съм в 29 г.с.
По принцип вечер и сутрин е по-активно ,а през деня си почива ,но тази сутрин никакъв го нямаше  Rolling Eyes

По принцип казват, че ако не го усетим 24 часа трябва да търсим лекар. Опитай първо разни трикове - пийни студена вода, насочи фенерче към корема.
Лично аз ако имам някакви притеснения,  не бих чакала 24 часа, иди на лекар за да си спокойна.

# 501

Ако вчера е мърдало бебче, а тази сутрин - не, не смятам, че има повод за притеснение. Може би си поспинква повечко - и те душичките имат по-активни и по-мързеливи дни. Виж ако не го усетиш в период от 24 часа, бягай на доктор. Едва ли е нещо страшно, но за всеки случай. Стискам палци всичко да е наред!

# 502
Защо не пробваш да изпиеш чаша топло мляко или да хапнеш малко шоколад?
Моето бебе също си има такива мързеливи дни,но ако се притесняваш един ехограф ще оправи нещата!
Стискам палци всичко да е наред и чакаме да се похвалиш като се събуди бебока Simple Smile

# 503
Пробвай да легнеш на дясно - при мен винаги действаше. А за всеки случай, най-добре иди веднага на ехограф

# 504
  • Пловдив
Може да опиташ и с малко кафе или 3 в 1, макар че не е много добър съветът ми Embarassed При мен действа и топло чайче.

# 505
Аз пък директно почвах да си побутвам корема по-активно.
Не бих чакала 24 часа Naughty.

# 506
Интересна тема, записсс!
В 29 г.с. бебето вече е доста по-едро и не може да се вихри на широко, както досега. Обаче ехографът е най-сигурния начин да се провери какво става. Стискам палци всичко да е ок!

# 507
здравейте момичета, Sunglassesтъкмо си мислех да попитам,защо моето бебче,има дни в който много шава,но от няколко дни си е направо затишие в корема ми,еееее Embarassed само много слаби побутвания и то нарядко.Но се успокоявам че съм в 19 г.с. и явно така е нормално в този период Praynig  .Все пак и вашето мнение би ме успокоило повечко. Hug

# 508
  • Пловдив
Катушка, и аз в началото много по-рядко усещах бебетата. Не си спомням в коя точно седмица започнаха изключително активни движения и от тогова до сега е все така. Мисля, че още е рано да усещаш толкова често движенията на бебо  Peace

# 509
Катушка моето бебе стана по-активно чак в 24-25 седмица,дотогава ако един ден мърдаше два-не.Но ако се притесняваш иди да видите.Успех!

Общи условия

Активация на акаунт