Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 53 052
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ами има вероятност.
по същият начин по който се зачеват деца при прекъснат полов акт...
а и сама пишеш - но момчето не е свършвало в мен...УЖ....

а за теста - от аптеката, да...

# 526
Направи теста и върви при гинеколог. Много е възможно да не си бременна, случват се да закъснее цикълът и без да има бременност при младите момичета до 16г., след тази възраст трябва да се нормализира, консултирай се с лекар, не е страшно!

# 527
Ето статия за прекъснатия полов акт, обяснява се как може да се забременее въпреки прекъсването: ДОБРИНИТЕ И КАПАНИТЕ НА ПРЕКЪСНАТИЯ АКТ

# 528
  • София
хубав линк...ама спам-филтъра си каза думата Simple Smile

с две думи от тази статия - Първо‚ не всеки мъж е способен да усети настъпването на еякулацията и да се контролира в толкова отговорен момент. Второ‚ известно количество сперматозоиди се отделят в самото начало на половия акт заедно със секрета на куперовите жлези‚ което прави вероятността от забременяване твърде висока.

Т.е.  и да не е свършил в теб на гранде финале, в презерватива като се е скъсал вътре е възможно да е имало няколко плувци...

А ако е било повторен акт - Само измиване не е достатъчно! Жизнеспособни сперматозоиди остават не само върху члена‚ но и вътре в уретрата и при повторен акт те се отделят от канала на половия член заедно със смазката. За да се отстранят укрилите се “партизани”‚ трябва след акта да уринирате. И това обаче не дава стопроцентова гаранция‚ че пенисът е чист. Ето защо лекарите не препоръчват да се прилага прекъснат полов акт по-често от веднъж в денонощието.

Като пуснеш в гугъл заглавието ще ти излезе цялата статия.
Освен всичко това дори да не се скъса презерватива пак не дава 100%  гаранция...то никой метод всъщност не ти осигурява 100% сигурност срещу забременяване.

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 21:27 от Angel_Dust

# 529
Мхмхмхм...

Вижте заглавието на статията и потърсете в Гугл. Друго не измислих.

# 530
  • Шумен
mishet0, както останалите са ти казали започни от тест за бременност. При такова закъснение няма как да не отчете точно. Щом едно евентуално бебе е нежелано не губи време а действай, разговаряй с родителите си. На теб може и да  не ти се вярва че при скъсан презерватив може да се получи нещо, но моята линийка го доказва.

# 531
Много е рано, за да е забременяване. Няма как да се разбере. Възможно е и цикълът да ти е дошъл по-рано. Понякога се случват и такива аномалии. Най-добре се консултирай с лекар!

# 532
И аз съм за тест, въпреки че според мен едва ли си бременна. А и ще е добре да отидеш на гинеколог, за да види каква е причината за това закъснение.

# 533
Защо да е рано за забременяване?!   Колко дни трае процесът,според мен точно на време трябва да прокървя ако има оплодена яйцеклетка и тя сега се намества в матката.....или греша?!Затова питам вас,които имате опит и сте минали по този път.Иска ми се да се радвам. Praynig

# 534
  • Видин
Не е задължително имплантационно кървене  Peace

# 535
според мен овулацията ти трябва да е тези дни,аз лично съм изпитвала такива болки при ову,но все пак винаги има шанс,дано пък е бебче Praynig

# 536
Има имплантационно кървене, то е около 7-10 дни след оплождането и не е задължително да го има. Изчакай и си направи тест.
Ако на 16-ти си била в ову и сте работили по въпроса може и да сте успели..  Peace

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 23:20 от poulini

# 537
Непълнолетните девойки не правят ли аборт съмо с подпис на родител? Кога са свалили възрастта на 16 години?  Rolling Eyes

Както и да е.
Първо - направи си тест.
Ако е положителен, първо поговори с родителите си. Щом си достатъчно зряла за секс, достатъчно зряла си и за сериозен разговор с тях. Заедно решете какво ще правите. Момчето и родителите му също би трябвало да бъдат уведомени, защото бебе не се прави от момичето само, и ако ще се носи отговорност, то трябва да е и от двете страни.

Аборт - стигне ли се дотам - само в медицински кабинет! В болница или частен такъв. Няма други начини. Няма пиене на отвари, физически натоварвания, или други щуротии, не знам какви легенди се носят сега из тинейджърските среди. Можело е да вземеш хапче Ескапел след скъсан презерватив, но вече е късно.

Как така няколко пъти се е късал презерватив? Взимайте си по-качествени марки, и си следи цикъла. Ето тук - www.zachatie.org - има онлайн овулационно календарче - отчиташ си дните на цикъл, то ти изчислява дните на евентуална овулация, да знаеш кога да си с повишено внимание, макар че целта за създаването му е друга - бебеправене, а не бебепазене.  Wink

Peace Peace Peace Абсолютно !Не си прави експерименти със здравето и живота си!

# 538
Здавеите мами. Писах в една подобна тема, но явно е стара, тъй като никой не ми отговори.
Първият ми въпрос е: Възможно ли е да се усетят симптоми на бременност преди цикъла?
Симптомите са:
1. Болка и по-големи гърди;
2. Лека болка в корема, като преди мензис и дори като при бременност;
3. Леко напълняване.
Възможно ли е да е нещо друго?

# 539
Възможно е да са симптоми и на бременност, и предменструални симптоми.
Изчакай датата, на която трябва да ти дойде цикъла, ако закъснее няколки дни - направи си тест.

Общи условия

Активация на акаунт