Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 5

• 52 650
  • 742
  •   1
Отговори
# 555

хей, здравейте, момичета!! Simple Smile

надявам се тук да е подходящото място да проуча няколко неща, от които се интересувам!

това, което изобщо не мога да разбера е, в шейново прави ли се фетална морфология?? прочтох на няколко места, че е добре да се направи 2 или дори 3 пъти по време на бременността, а пък - както изглежда - в пакета услуги, който предлагат в шейново за женска консултация изобщо не присъства такова изследване.. дори и веднъж! доколкото разбирам, ултразвуковата диагностика в никакъв случай не замества феталната морфология.. така ли е наистина?

newsm78

# 556
  • София
Здравей jennei.to ,

Във връзка с по-горе написано от теб бих могла да ти кажа , че за феталната морфология е необходимо допълнително да се заплати. Ако не ме лъже паметта всички цени са качени в сайта на болницата, btw аз самата ходя в Шейново, но за съжаление не съм обърнала внимание какво съм плащала ( мисля си , че е към 60лв. ). Надявам се да съм ти била поне малко полезна  Wink

# 557
Здравейте, моята док. от ЖК ми предписа Polygynax-капсули, купих си ги, но като прочетох в упътването пише да НЕ се прилагат при бременост и кърмене. Сега се чудя какво да правя, да ги слагам ли или по-добре не?  newsm78

# 558
  • Mediterraneo
Не си първата бременна, която ги ползва  Peace Щом са изписани от лекар, значи са преценени рисковете и ползите от приложението на лекарството.

# 559
Здравейте, моята док. от ЖК ми предписа Polygynax-капсули, купих си ги, но като прочетох в упътването пише да НЕ се прилагат при бременост и кърмене. Сега се чудя какво да правя, да ги слагам ли или по-добре не?  newsm78
Ползвай ги без да се колебаеш,няма нищо страшно  Peace

# 560
Тарталета, Senayde9, благодаря за бързите отговори  Hug
По-скоро ме притеснява факта, че ми ги изписа ей така профилактично, без да ми пусне микробиология, а сега чета в листовката, че на всичко отгоре са и вид антибиотик.

# 561
Тарталета, Senayde9, благодаря за бързите отговори  Hug
По-скоро ме притеснява факта, че ми ги изписа ей така профилактично, без да ми пусне микробиология, а сега чета в листовката, че на всичко отгоре са и вид антибиотик.
Спокойно те са нещо като дезинфектант преди да родиш а и не са едни от най силните глобули дори имат много слаб ефект и затова се предписват често на бременни PeaceЛеко раждане виждам,че е скоро  bouquet

# 562
  • Mediterraneo
А, виж- без микробиология не бих слагала нищо  Stop

# 563

nicole_ocean2000, много ти благодаря за отговорът! Simple Smile

важна информация е, че все пак там правят тази фетална морфология! ще се обадя и ще разпитам за подробностите!

# 564
И на мен ми изписа веднъж гинеколожката тези Полижинакс.За бактерии в урината.Слагах ги 1 ден и отидих на консултация с друг лекар.Та той ми обясни,че в този случай е напълно излишно да се слагат.Дори и чертеж ми направи за да ми го обясни по-добре Simple SmileНа почти всичките ми познати са изписвали тези глобули за същия проблем като при мен.Явно им е редовна практика.

# 565
  • España (Плевен)
Да ви питам един въпрос. Може ли бременна да пие витамини за коса.Много ми се омазнява косата,пада ми и е доста оредяла.Искам да започна малко възстановяване за около 3 месеце.В начална бременност съм - на 1 месец

# 566
Внимавай с вит. А, предозира се - натрупва се в организма и е рисков за бременни жени.

цитат:

По време на бременност бъдещите майки трябва да бъдат особено внимателни с приема витамин А. Дневни дози от 10 000 IU (количество, срещано в някои добавки от мултивитамини и минерали) през първите три месеца от бременността са свързвани с висок риск от вродени дефекти.

Високите количества на витамин А по време на бременност може да предизвикат спонтанен аборт, аномалии в развитието на плода и вродени дефекти на новороденото. Не се препоръчва бременни жени или жени, които имат намерение да забременяват да взимат витамин А като добавка към храната или други препарати, съдържащи витамин А без препоръката на лекар.

Поради тези причини бременни жени никога не трябва да приемат дози от 10 000 IU и задължително трябва да бъде извършена лекарска консултация. Те също така трябва да проверят състава на добавката си от мултивитамини и минерали, за да са сигурни, че съдържа по-малко от 10 000 IU от този полезен, но същевременно потенциално опасен н хранителен елемент.

Източник: http://www.tialoto.bg/dieti/2005/12/14/vitamin-a.2105

# 567
  • Deutschland
Кати косата ти постепенно ще започне да се оправя.Ще видиш с напредване на бременноста как ще спре да пада(поне при мен беше така).Падането започва след раждането .Пий си сега фолиевата киселина и витамини специално за бременни(ако мислиш да пиеш изобщо такива).Недей да пиеш какви да е витамини  Naughty

# 568
Внимавай с вит. А, предозира се - натрупва се в организма и е рисков за бременни жени.

цитат:

По време на бременност бъдещите майки трябва да бъдат особено внимателни с приема витамин А. Дневни дози от 10 000 IU (количество, срещано в някои добавки от мултивитамини и минерали) през първите три месеца от бременността са свързвани с висок риск от вродени дефекти.

Високите количества на витамин А по време на бременност може да предизвикат спонтанен аборт, аномалии в развитието на плода и вродени дефекти на новороденото. Не се препоръчва бременни жени или жени, които имат намерение да забременяват да взимат витамин А като добавка към храната или други препарати, съдържащи витамин А без препоръката на лекар.

Поради тези причини бременни жени никога не трябва да приемат дози от 10 000 IU и задължително трябва да бъде извършена лекарска консултация. Те също така трябва да проверят състава на добавката си от мултивитамини и минерали, за да са сигурни, че съдържа по-малко от 10 000 IU от този полезен, но същевременно потенциално опасен н хранителен елемент.

Източник: http://www.tialoto.bg/dieti/2005/12/14/vitamin-a.2105

пи вит.а 1 месец по 7500 ,3-4 дни преди закъснението го спрях т .като започна да ми става зле и подозирах бременност.4етох 4е в този ранен етап не може да има увреждания на плода,попитах моята лекарка тя каза 4е не е опасно и в интернет доста преувеличавали понякога.въпроса ми е ако има нещо,ако съм при4инила нешо на бебето ,кога най-рано може да се види и с какви изследвания.

# 569
  • Mediterraneo
Като забременях и аз имах проблеми с косата. След 4-5-я месец обаче стана здрава и лъскава, един косъм не ми е паднал оттогава. Сега след раждането очаквам новата вълна косопад  Confused

Общи условия

Активация на акаунт