Тровят ни с генномодифицирана царевица! Докога ще спим? Няма време!

• 35 793
  • 700
  •   1
Отговори
# 390
# 391
Просто е забавно, че пишете "Мулекулярна биология", затова

# 392
  • Stuck in a moment
Честито Рождество!
В тази тема от сърце си пожелавам да успеем да предпазим България от генно модифицираните култури и децата ни да се хранят със здравословна и вкусна храна, произведена тук!

Просто е забавно, че пишете "Мулекулярна биология", затова

И на мен ми е забавно, че ти липсва точката, но темата за правописни грешки не е тук.
Тук говорим за вредата от ГМО.

# 393
В моя факултет имаше сбирка уж за вредата от ГМО, мои колеги споменаха, че голям смях е падал.

# 394
В моя факултет имаше сбирка уж за вредата от ГМО, мои колеги споменаха, че голям смях е падал.

Дано децата ви не платят някой ден с плач днешния ви смях.

# 395
  • София
във вестник Телеграф виждам днес статия на тема ГМО
започва от първа страница, с огромни букви се набива на очи: "мутанти"

# 396

Осъзнаваш ли колко точно грозно арогантни са постовете ти в тази тема?
Извън усещането си за величие понеже ти владееш терминологията, а ние сме простички и неуки, някога ще признаеш ли правото на другите да имат избор? 

# 397
Осъзнаваш ли колко точно грозно арогантни са постовете ти в тази тема?
Извън усещането си за величие понеже ти владееш терминологията, а ние сме простички и неуки, някога ще признаеш ли правото на другите да имат избор? 

Избор да-   за себе си. Не и за всички останали. Не можете да вземете еднолично решение, без да се съобразявате с научния свят.

Аз пък смятам, че постове от сорта на това, че научният свят слугува на нечии интереси, са още по-арогантни.

# 398

Избор да-   за себе си. Не и за всички останали. Не можете да вземете еднолично решение, без да се съобразявате с научния свят.

Аз пък смятам, че постове от сорта на това, че научният свят слугува на нечии интереси, са още по-арогантни.

факт е, че слугува!
Дали Тесла не беше последния независим учен! Но май е бил достатъчно прозорлив да на допусне някои негови изобретения да се използват!  А дали ще се съобразяваме или не с "научния свят" си е наша работа! #2gunfire

# 399
  • Stuck in a moment
във вестник Телеграф виждам днес статия на тема ГМО
започва от първа страница, с огромни букви се набива на очи: "мутанти"

Много се радвам, че има отзвук в пресата!!!  Laughing
Значи още и-мейли трябва да се пишат и да не е само един вестник.
На случайно минаващите в темата напомням да четат внимателно опаковките на храните, които купуват - бъдете предпазливи към храни произведени в Китай, Аржентина, Парагвай, САЩ - там ГМО вече са завзели пазара.
ГМО не са безопасни за здравето, могат да предизвикат алергии, а опити с лабораторни животни са показали увреждания на черен дроб, бъбреци.
Вече много пъти пускахме линкове по темата.

# 400
Бих предпочела диви кисели ябълки пред генно мутантифицирани. Но не се продават почти.
Едно считам за важна - информацията! Ако храните имат такива съставки - искам го на етикета. Ако трябва само кисели диви ябълки ще ям, но няма да тровя семейството си.
Прогресивните умове да ядат каквото искат, но да не ми натрапват своя "прогрес" било то кресливо, било тихомълком (без да го изпишат на етиката).

# 401

Няма ли да престанете с твърдения, които не можете да докажете? Аман от световни конспирации.

някои сортове не са правени по метода на пробите и грешките. Някои хора трудно може да си представят, че в древността е имало много дълбоко ПОЗНАНИЕ, още преди Авраам и Мойсей! Някои растения са още от тогава, да си чувал за спелта или динкел?
Това че някои "учени" се чудят на познанията на египтяни, асировавилонци, индуси и китайци хиляди години преди Монсанто да лобира за "екпериментите си" (гмо, ейджънт ориндж и др)  чрез бивши свои служители, съвсем не е случайно!
Не съм сигурен дали има смисъл да ти пишем каквото и да е повече?
"християнство" + "наука" -> Нов световен ред? Трябва ли да те питам за мнението ти за вграждане на чипове под кожата, примерно като високотехнологичен метод за контрол на престъпността, или да не се губят студентите след дискотека в нетрезво състояние?
Или това няма никаква връзка със "знак на челотото", който ако нямаш не може да търгуваш?
(btw, доколкото ми е известно, такива чипове са вече факт, що се отнася до биополето - погледни средновековни икони, там край главите на някои има нарисувани едни светли кръгове...що ли?  Flutter )

А децата в Африка можеше да не страдат от недохранване, ако се искаше да не страдат. И как ей тъй са живяли хиляди години и изведнъж почват да страдат от авитаминоза или недохранване? Причините са в небалансираното разпределение на благата, а не в липса на възможности, друг е въпроса че всеки си носи последствията, дори милиардерите и шефовете на корпорации!

Последна редакция: нд, 27 дек 2009, 12:32 от wandering

# 402

Изобщо не е лъжа, нито псевдоаргумент. Замисляла ли си се защо децата в африка страдат от авитаминози?

Ето затова са измислили нещо, което се нарича ГМО ориз, синтезиращ в себе си бета-каротен. Именно този бета-каротен компенсира загубите на Витамин А.

Обаче вие дъвчете едни и същи аргументи - искате да храните хората с отрова, играете си на Господ... а не виждате по-далече от носа си - че това е една благородна цел, целяща изкореняването на наболяли проблеми.
Замисляла съм се ами..Какво си мислиш.  Wink Отговорът ми няма да те хареса, защото ще го пратиш в секция " конспирация". Whistling

Колко хуманно! Измислили ми били ГМО- ориз. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
  Звездичко, я стига ме нервира! Апропо ориз: Гледай сега, колко е проста схемата: В Индия от векове си гледат не знам си колко вида ориз, включително да кажем, техния "Басмати". Знаеш го , нали? Ядат си го и пет пари не дават. Да, но техният, с пот на челото изкаран залък, се зловиди на концерна, за който важна е само ПЕЧАЛБАТА Money ! Променят някакъв ген на ориза и го ПАТЕНТОВАТ и от утре индийците вече трябва да ПЛАЩАТ, за да си ядат вековната култура, отгледала толкова поколения. И стават роби на КОНЦЕРНА!
 Хем плащат, за да го отглеждат, хем мутират/ колкото и да не ти харесва тази дума/. С течение на времето, ще останат само с този ориз, защото и другия ще се зарази от генномодифицирания, предполагам.
 Tired
Сега изясни ли ти се?

И това не е конспирация, Звездичко, а суровата реалност!!

Избор да-   за себе си. Не и за всички останали. Не можете да вземете еднолично решение, без да се съобразявате с научния свят. Аз пък смятам, че постове от сорта на това, че научният свят слугува на нечии интереси, са още по-арогантни.

Точно така . Научният свят/ генетиците визираш, нали?/ нека  да се тъпче с ГМО, прозведени в лабораторни условия, като толкова са му вкусни, но да не ги пуска в природата и да храни с тях цялото човечество.
Научният свят е една "троха" от цялото население. Не може да решава съдбата на всички. На това му викам аз арогантност! Какво си въобразявате?!Че сме длъжни да ви сърбаме попарата ли?

# 403
  • Stuck in a moment
Не виждам защо си правите труда да спорите със Звездичко(той гледа от високо, хаха). Не разбирате ли, че няма смисъл. За него ние сме невежи параноици - ето пример за арогантност.

В Индия стотици земедлеци са се самоубили, заради клопката, която са попаднали след сключане на договори с Монсанто за отглеждане на ГМ памук.

Пазаруващите от интернет, например от сайта laredoute, несъмнено вече са срещали дрехи с обозначение био-памук. Не случайно е така - качеството на ГМ памук се е оказало по-лошо и е третиран с повече химикали, което увеличава вероятността от алергични реакции.

Фактът е, че ГМО за забранени вече в 6 членки от Европейския съюз - възползвали са се от предпазните клаузи и не са разрешили ГМО на тяхна територия.

# 404
СпирОлина : стигнах до това изречение...

Цитат
Променят някакъв ген на ориза и го ПАТЕНТОВАТ и от утре индийците вече трябва да ПЛАЩАТ, за да си ядат вековната култура, отгледала толкова поколения. И стават роби на КОНЦЕРНА!
 Хем плащат, за да го отглеждат, хем мутират/ колкото и да не ти харесва тази дума/. С течение на времето, ще останат само с този ориз, защото и другия ще се зарази от генномодифицирания, предполагам.

... и съм се хванал за главата. Не знам откъде да се захвана (имам предвид биологичната част, не икономичната). Мутират - какъв тип мутации? Какви са фенотипните ефекти? Как се проявяват... Как точно става заразата? При нас вмъкването на T-Плазмида става с Агробактерии и експресията става от този Т-Плазмид (на нашия желан ген), за да измести ГМО ориза трябва нашия желан ген (на Бета-каротена) да иде някак си в ядрения геном, и то не на корена (където става заразяването), а в поленовите зърна.

Направо се чудя с каква увереност пишете това и дали сте отчели всичките тези фактори.

Цитат
Точно така . Научният свят/ генетиците визираш, нали?/ нека  да се тъпче с ГМО, прозведени в лабораторни условия, като толкова са му вкусни, но да не ги пуска в природата и да храни с тях цялото човечество.
Научният свят е една "троха" от цялото население. Не може да решава съдбата на всички. На това му викам аз арогантност! Какво си въобразявате?!Че сме длъжни да ви сърбаме попарата ли?

Ако беше само генетиците, щеше да е цвете Simple Smile Ваксини се правят масово от времето на Пастьор и е доказано, че работят. Днес обаче около ваксините има дори повече конспирации, отколкото около ГМО. Причинявали аутизъм и тем подобни глупости. Някои хора масово отказват да ваксинират децата си. Разбира се, научният свят не може да решава съдбата на всички, затова много от неваксинираните деца ще изпомрат от зарази. После кой ще е виновен, а Simple Smile

Около теорията на еволюцията също имаше протести - видиш ли, как можеш да твърдиш, че имаме общи прародители с маймуните, Бог никога не е създавал човека чрез еволюция. Но еволюцията се оказа факт Simple Smile И това доведе до развитие и на медицината.

Сега около ГМО има същия фурор. Какво можем да правим ние? Ами... ГМО така или иначе ще се наложат в практиката, бавно, но славно... И вашите протести няма да помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт