Тровят ни с генномодифицирана царевица! Докога ще спим? Няма време!

• 35 585
  • 700
  •   1
Отговори
# 345
Предложението на кака Сийка е СУПЕР!

Съжалявам,че не съм в Сф.
Понеделник работен ден ли е за депутатите?

# 346
Ккаво става с банера?

ОП, мерси за инфото за срещата.

ДеЩо, това видях на сайта на НС- ще работят на 22 - ето и дневния ред- http://www.parliament.bg/?page=plsit&lng=bg&SType=show&id=518.

Айде стига сте спорили за глупости, не е това целта.

1. Ако ще се прави нещо тази година или на 22 да е , или след нова Година.( на Нова Година ми се вижда несериозно, няма да е и ползотворно)

Дайте малко инфо всъщност кога ще е второ четене( първо е минало, нали?)
Най-добре да е преди това.
Кой ще се свръже с медиите? Най-добре- Дневник, Капитал, Нова БТВ, Канал 1, Европа...

Който ще прави стикер да даде файл да се направят и стикери..

# 347
ДеЩоВиди - що винаги съм мисдлел че си от СФ!? Peace
Аз писах вече - на първо четене НЕ Е минал закона и е върнат на комисиите /да уточнят комисионните сигурно/. Има депутати, които са дали дума че за нищо на света няма да гласуват "за". Номера е да са повечето!

# 348
Предложението с царевичака е уникално. Гаранция, че ще дойдат всички медии, щом ще има сеир. Само трябва да им се изпрати на всичките уведомление кога, къде и т.н.
Но, за да бъдат "отровени" депутатите, царевичката трябва да е варена, сурова едва ли ще я хрупат пред камерите. Предлагам от КFC да се вземе една тенджера, 100% е от моделираната.

P.S. абе защо ми няма в горния ляв ъгъл непрочетените публикации??

# 349
има едно малко квадратче с триъгълниче вътре - цъкни го.

# 350
има едно малко квадратче с триъгълниче вътре - цъкни го.

Да, да, мерси. Видях го.

# 351
Също така си направих труда да посветя 2 години от живота си на придобиването на магистърска степен по "Генетика" и в момента си правя труда да стана аспирант.Явно е излишно,понеже вместо да посещавам курсове като "Генно инженерство на растенията","Генно инженерство на про- и еукариоти"и редица други,вместо да чета стотици НАУЧНИ статии, можех кротко да си седя у дома,да чета БГ МАМА и да стана хиляда пъти по-компетентна по въпроса........

По' ме притесняват опитите за генетични модификации на хора. Но, явно раздухването на този проблем не носи достатъчна икономическа изгода, та затова и медийният интерес по темата спи.
Кога и къде са провеждани такива опити Shocked
А уж точно с човешка генетика се занимавам.........

Магистратурата вече 2 гoдини ли се кара или едната е повтаряне?Учен вече с курсове ли се  става?Специалист по човешка генетика,а не може да каже как влияят ГМ-ваксини върху организма....Ина4е преписваме от учебниците,че генетиката е млада наука...Да, и мен така ме учиха преди 10 години,а учебниците ми бяха от 70-те години.Очевидно или по стари учебници сe учи о6те,или генетиката не е помръднала...
Единствения келепир от аспирантурата е,че седиш на топло и сигурно още 2-3 години и ти плащат стипендия...и можеш да четеш БГ-мама...
@Omega, Магистърската програма по генетика е с продължителност от три семестъра(от по 6 месеца) + дипломна работа.Дипломната работа, в моя случай, включва НАПРАВЕНИ по темата не малък брой изследвания, тяхното обобщаване, представяне на резултати и изводи и почива на не малък по обем литературен обзор.Тоест, няма как да бъде приключена по време на семестриалното ми обучение.Ако направите сметка, ще видите че излизат приблизително 2 години.
Генетиката, се обособява като наука след опитите на Мендел.На фона на науки като Зооология, Ботаника, Медицина дори, тя се счита за млада наука.За сравнение с Историята няма как дори да стане дума.
Ако за вас аспирантурата е "келепир", нека.Аз нямам такова виждане по въпроса!
Ще ви разочаровам, но учен действително се става с курсове, поне на мен не ми е известен друг начин да се сдобия с необходимата и желана специалност.

Joy Joy Ела малко на север да видиш колко ти струва дипломата.И 100 дипломи да извадиш все ще ги приравняваш.И ако  не си човек с човешки качества и 1000 дипломи няма да ти помогнат.
Не мога да разбера,още ли заблуждават хората по университетите,че като си вземат дипломите започват да се различават от останалите...

# 352
Интересното е, че дипломите по медицина вече важат в ЕС.

# 353
Joy Joy Ела малко на север да видиш колко ти струва дипломата.И 100 дипломи да извадиш все ще ги приравняваш.И ако  не си човек с човешки качества и 1000 дипломи няма да ти помогнат.
Не мога да разбера,още ли заблуждават хората по университетите,че като си вземат дипломите започват да се различават от останалите...

Зависи от кой университет. Щото за работодателите има мнение дали ще си завършил право в СУ, в ЮЗУ, БСУ или НБУ

# 354
Интересното е, че дипломите по медицина вече важат в ЕС.
Не важат напълно.Има си допълнителни изпити,които трябва да се държат.Не е както преди време да приравняваш всичко,но има достатъчно изпити преди да ти ударят печата.След време се разбира защо го правят и са си в правото.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 15:39 от Манула

# 355
Аз мисля, че мейли трябва да се изпращат до всички депутати, най-вече на тези, несъгласни с промените... (Така поне направихме покрай петицията, свързана с българския език). Довечера ще потърся малко адреси. Ако може поне да се постигне по-задълбочен дебат в парламентарна зала, пак ще бъде добре... За обществеността... не зная...
Трудно е, някой да убеди производителите, че това, което рискуват е повече от това, което ще спечелят... То всъщност производителите пак може да останат с пръст в устата и ако изобщо има някакви печалби, те да останат за прекупвачите... Ползата за производителите поне е, че с по-малко грижа и труд биха изкарали същите количества реколта, както и от немодифицирани семена... Всеки обаче иска да му е по-леко...
Не искам да приема, че в България, която все още има чудесни условия за развитие на традиционните си култури, някой иска да допусне това, което е направено в Канада, с нейното тримесечно дъждовно лято... (Не важи за цяла Канада, разбира се, но условията тук са по-сурови...) Ева вече е писала, как е при тях... И при нас мисля, че по официални данни генно модифицираните храни на пазара ни са около 50% (по неофициални - 70%), като при храните, подложени на някаква обработка, 70% също съдържат ГМО... Затова пък и процентите ни на ракови заболявания са сред първите в света, въпреки по-навременната профилактика и по-добрата онкологична грижа...
Какво друго да кажа, освен... Гледайте ни нас и ако ви харесва това, което виждате, продължавайте след нас...

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 08:26 от CaveWoman

# 356
И сигурно знаеш, че в Китай именно поради липсата на пчели, опрашването на културите и даже дърветата става на ръка с пухени парцалчета...

Какво твърдиш с това, че генно-модифицираните храни са унищожили пчелите на Китай? Не е вярно това - пестициди са ги унищожили. Ще си ги възстановят и вече сигурно са го сторили, защото българския пазар е залят от китайски мед.
Производителите на генно модифицираните куртури въобще не се интересувато от пчелите, а напротив създават култури, които нямат нужда от опрашване. Вече имаме в България такъв слънчоглед. 

# 357
Ще си ги възстановят и вече сигурно са го сторили, защото българския пазар е залят от китайски мед.

Ти сериозно ли вярваш, че медът в магазините е направен от пчели?

# 358
Ще си ги възстановят и вече сигурно са го сторили, защото българския пазар е залят от китайски мед.

Ти сериозно ли вярваш, че медът в магазините е направен от пчели?

Не мога да съм сигурна, разбира се, но не е и това въпроса.

# 359
  • София
И сигурно знаеш, че в Китай именно поради липсата на пчели, опрашването на културите и даже дърветата става на ръка с пухени парцалчета...

...защото българския пазар е залят от китайски мед.
Производителите на генно модифицираните куртури въобще не се интересувато(ме?) от пчелите, а напротивсъздават култури, които нямат нужда от опрашване. Вече имаме в България такъв слънчоглед.   

защо ли когато прочетох постинга ти, леко сбърках и ми се стори, че го пише това, с червения цвят, а не това, със бледия....

Производителите на "мед" в китай  наистина го произвеждат, те не го добиват от пчели. Прави се в завод за "мед". ПЧЕЛЕН ПРОДУКТ  В КИТАЙСКИЯ МЕД НЯМА! Ама никак! Спрува 1 лев, бе хора! От Китай!  Те сами си се хвалят , колко са напреднали в технологиите....

Ти се хвалиш, че имаме вече такъв слънчоглед...
Сигурно чакаш с нетърпение, когато "учените" помогнат да се размножаваме и ние без опрашване.

Общи условия

Активация на акаунт