ИЗРАЕЛ - 48 - празнуваме Ханука!

• 51 167
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
  • T"A
Ели, искрени съболезнования!
Определено ми липсваше, съжалявам много, че такова нещастие е било причина за отсъствието ти  Cry

Пете, много красива снимка се е получила със светлинките от свещите  Hug

До скоро!

# 76
  • Някъде там...
Ели,моите съболезнования   Flowers Rose

# 77
  • София-България, Израел - където си поискам
Ели, приеми моите съболезнования Flowers Rose Flowers Rose

Мимикис, имаш ми телефона, ако дойдеш в Синагогата на тържеството звънни да се намерим Laughing
Илка, дано и с теб се открием Laughing ако сте с дъщеричката ви няма да е проблем да ви позная Peace

# 78
  • София
Ели моля те приеми най-искрените съболезнования от мен и моето семейство.
Бог да прости майка ти, а на теб да даде сили да преодолееш мъката.

А иначе останалите нищо не се чува от къде вас за това как протича празника. Много сте тихи бе.

# 79
  • T"A
А иначе останалите нищо не се чува от къде вас за това как протича празника. Много сте тихи бе.

Мързеливичко тихи  Simple Smile Понеже вчера се преработихме, нали беше ден на майстора...  Whistling

Първо да докладвам, че битката за поничките в Роладин беше загубена, но с достойнство. Днес пак ще се ходи до там за поредния опит - героят не се предава. В интерес на истината - предишните години аз бях този велик войн, който успяваше да купи от там суфганиот, тази година за първи път честта се падна на Ментов и той не се вреди...  Mr. Green аз... не че нещо... ама...  Whistling

Останах си без фотоапарат, заради непредвидливост, т.е. незаредени батерии. Щракнах една снимка и край - фотоапаратът заспа дълбок сън  Sad Вместо картофени левивот, приготвих зелеви левивот (кюфтенца от зеле) и се получи доста добре - заповядайте на снимка: http://mentha.snimka.bg/cooking/priklyucheniya-v-kuhnyata.350402.16361441.big

Дядо Хаджия
, за теб специален поздрав (с извинения за лошото качество на записа) - Маоз Цур - т.нар. химн на Ханука:
http://www.youtube.com/watch?v=hhJTmcmy8W8

тъй като е с литургиен характер, пее се в синагоги, има много специално звучене, надявам се да ти допадне  Peace

За всички останали - новият хит за празника - ейшер (директно) от протестантска Америка  Wink
http://www.youtube.com/watch?v=QnIcPoY3cCk - не знам защо, но малко ми напомня коледни песни  Laughing
Снощи я даваха в новините и после ни влезе в главата, цяла вечер си я тананикахме вкъщи.

Прекрасен ден на всички! И хаг Ханука самеах - весел празник!

Елинка, специална прегръдка за теб!  Hug
От вчера не мога да спра да си мисля за теб...

Тигър, къде ги гледаш индексиранията на сайтовете?
Искам и аз да разгледам  Simple Smile

# 80
  • Някъде там...
Аз пък доя портокали  Grinning и изчезвам на гости...Мъжо вчера проспа Ханука та днес ще наваксваме  Peace
Мента, после ще я видя аз рецептата, обичам зелце  Heart Eyes

# 81
  • София
Само за малко се намесвам при вас - надявам се, че не се сърдите; не живея в Израел.
Обаче се напъхах в Гугъл, за да видя кога е Ханука - някак си мислех, че трябва да е по- скоро в неделя... но реших да проверя.
Познайте - е, не първия отговор, но 4тото подред беше темата в бг-мама...  Laughing Hug а първите 3 не бяха особено полезни и информативни.
Благодаря за календара!

Няма какво да се чудиш БГ-мама е с рейтинг 14 424 в Alexa.com (това е глобалната позиция на сайта) и е 25-тия по популярност български сайт. Нормално е да се индексира така добре.  Grinning

Не беше учудване, а... ами, зарадвах се.
Впрочем, първата връзка беше към завинаги (архива).  Mr. Green

# 82
Здравейте,

Влизам само да ви честитя празника! Хаг Самеах! Да ви е светло и уютно в дома!  Hug

# 83
  • Някъде там...
Еееех колко е мило когато дойдат случайни гости да честитят празника Hug Аз не съм еврейка, но благодаря Олето   bouquet

# 84
  • София
ХАГ ХАНУКА САМЕАХ!

eli6eva , искрено съжалявам за загубата ти! дано от тук нататък има повече светлина и радост около теб!

Петя, извинявам се, ако си питала по-назад нещо, на което не съм отговорила (извинявам се и на другите де, ако не съм отоговорила), но ни се развали лаптопа, а десктопа ми е в друга стая, където е малко опасно да ходя с Ида, защото има необезопасени стълби, по които вече  веднъж падна (14 на брой). Не искам да изживявамотново ужаса да гледам как детенцето ми се търкаля надолу, а аз нищо не мога да направя, за това вече не ходя с нея там (а и без това тя си умира да ми изключва компютъра директно от копчето на разклонителя, умира си от кеф да го гледа как ту свети червено, ту загасва  hahaha). Вече си имаме нов лаптоп, но пък той по-често е в мъжа ми, а и ние гледаме с малкото да сме максимално навън. А вечер обикновено съм каталясала и не ми се сяда пред компютър. Ох, ама че обяснение му дръпнахЧ  ooooh!
А вчера, когато писах, бяхме преватизирали с малкото лаптопа на тати иси бяхме пуснали песнички за Ханука и се вихрихме с Ида в кухнята, защото чакахме гости за Шабат и майсторихме вкусни домашни суфганиоти, понеже няма на коя опашка да се наредм за кашерни такива Crossing Arms  Суфганиотите станаха разкошни, особено докато бяха топли. Напълнихме ги с домашно сладко от вишни, абе .. машо-машо

Та, Петя, свещите за Ханука ги пали мъжа в къщата - с багословия. Останалите от домочадието също могат да си запалят отделни ханукии, както е станал у вас, много красиво междувпрочем, но ги палят без благословия. Мицвата за ханукиата е на мъжа, а не на жената. Колкото до съвпадението на рпазника с Шабат, първо се пали ханукията, от мъжа, с благословия, а след това жената си пали нерот шабат, както си му е реда и съответно всеки каквата традиция си следва - дали първо благословия, а после свещи или обратно, няма значение. Но при всички положения, благословията за нерот шабат си е "леадлик нер шел шабат", няма добавка "ве йом тов", защото Ханука, въпреки че е празник, не е йом тов в алахически смисъл (еврейския религиозен закон). Йом тов са само Песах, Шавуот и Сукот (Шалош регалим) + Рош Ашана. Йом Кипур не е точно йом тов и тогава се казва "леадлик нер шел йом акипурим
Пак се отплеснах, извинявам се за което, ама да си наваксам с писането, нали не съм писала отдавна  Embarassed Ако има още въпрос - сега му е времето  Wink

Колкото до тържествата утре в синагогата, ние 100% ще сме с малката, а аз ще съм с кърпа на главата  Mr. Green така че се надявам който ние познае - да се обади  Whistling

# 85
Като съм се разровила из нета ,като съм се зачела  ooooh! а то гледай колко е часа?Луда съм ,луда съм  hahaha

Илка това за компа не беше никакво обяснения ,а направо чисто оправдание .... Mr. Green

Пете ,давай още снимки от празника.

Мента,и аз много харесах песничката и си я пусках няколко пъти.Погали коремчето  pregnant и поздрави младежа ....

Тигре,Тигре,къде се загуби?

Бубето дои портокали newsm78 сок ли правиш Бубе или какво?
Тали ,и ти ме се губип душко...Дека сииии?

Вчера изгледах това филмче   http://www.imdb.com/title/tt0758799/.Обожавам филми за танци. Grinning
 Ще пиша и за работата като ми дойде Муза Музовска

Елишева,вече ти писах колко съжалявам за загубата ти  smile3518.Прегръщам те! Flowers Rose Flowers Rose

# 86
  • Някъде там...
Добро утроооооооооооооо   Hug

Танче, сокче правихме, нали сега е сезона на всичко цитрусово та доим какво да правим  Joy Ти какво правиш 5 сутринта в нета  newsm78
Илка, а съпруга ти ходил ли е в казарма?

Аз отивам на разходка  Grinning Хубав розов ден и шавуа тов   bouquet

# 87
Добро утро !

Добре дошли на новите гости!

Аз съм болна , утре съм на лекар. Всички си минаха по реда , сега съм аз  Crazy ...Ужас! Кашлям много . Ще вървя да видя какво ще каже доки.

Илка, няма йом тов , нали ? Simple Smile  Има хора , които още си се чудят и спорят, но то винаги има чуденки за всичко при нерелигиозните семейства , които не спазват всичко наред (пак относително). Разбрах те .Да ...иначе брахата  я чете мъжът , но ние около него можем да повтяряме "Аамееен" , а може и цялата браха да я пеем докато пали. После вече има  малко четене от сидур , което само той прави - кратко е . Ох , Шахар я  е страх от свещите и се хваща за ушите  Mr. Green ....Обаче пък иска нейна си ханукия и това е ...А как , мами, ще палиш ханукията като си държиш ушите - питам я ...Тя - ти пали аз ще си знам , че  е моята ...и ме хване леко за лакътя от далеко чак  Joy Ох ... мераци , пък страх! Ти, к'во ? Падна детето 14  стълби!? Ужас !  14 пъти ти се  е обърнало сърцето сигурно. На мене Саги ми падна веднъж от леглото на челото си и му излезе  едно синьо ...После слезе надолу под очите синьото - все едно сме го били детето ... Ужасна работа. Деца , какво да правиш - внимаваме , но все нещо се случва за миг !

Танче, хубаво е филмчето - и хубаво, и малко тъжно ...Поне хубаво завършва , но пък  годините минават бързо на филм , а в живота не е така ...  Simple Smile Нямам снимки повече аз. Ще снимам последния ден от Ханука с пълните свещници ... има време.

Ели, съболезнования ! Има време за живот  , има и за смърт , за щастие и за плач ... такъв  е животът! Хубаво е да имаш близки хора , които да ти дават рамо в такива моменти - това е важното....Че  и да се съхраним е важно , силни да останем (поне да изглеждаме)  заради децата най-малко ! Че ... като ни погледнат  нашите изубени любими хора да  не се разкъсват от  мъка , че са ни оставили не по тяхна воля дори .

Боряна, аз най-обичам  сокче от ситните нактаринки .... Няма по-сладко значи ! Малки , а  с много сок ! Страхотия !

Ние  отворихме един кокос , има още 2 .... Хубави се нацелиха  -  с много сок и самият  кокос  пресен и хубав за ядене. Колко мръсотия след това - майко ! То с бормашина  се  дупчи за  сока .Така правим ние  Mr. Green ...После едно блъскане с един чук да се начупи - абе ... мани ! Поне да излезе хубав накрая  е важното!

# 88
Леле,с бормашина чак ли Crazy
Аз съм пробвала само сушен кокос,вкусен беше - нито прекалено сладък,нито жилав.
Взех си и серия козметика за тяло с кокос,много е хубава. Simple Smile

А филмът има ръст с 12% в сайта,може и да го гледам(сега съм се оплела с един руски сериал,само него гледам Crazy).

Ели,съболезнования!

Поздрави на всички! Simple Smile

# 89
Цитат
Танче, сокче правихме, нали сега е сезона на всичко цитрусово та доим какво да правим  35 Ти какво правиш 5 сутринта в нета
И аз незнам - кукам ли ,изкукуригвам ли  newsm78 Мади повръщаше и затова станах.Кой кашля,кой повръща ,койа ака  ooooh! като детско отделение сме .До утре трябва да са на крак и затова се боря.Наблягам основно на хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт