Оросяване

• 17 975
  • 13
  •   1
Отговори
Препоръчайте нещо за по-добро оросяване на крайниците. Вечно са ми студени ръцете и краката, а зимно време е най-зле.
Чудя се дали да не си взема Гинко Прим или Вин, макар че те са толкова видове, че не мога да се ориентирам какво точно да взема  Thinking

# 1
Прочети за протеолитичните ензими. Може да ти е от полза...

# 2
Аз ти препоръчвам да се консултираш с лекар за това, а не самолечение.

# 3

Аз съм минала през толкова много лекари, че вече няма накъде. Няма физиологична причина за това ми състояние.

# 4
Нати- аз съм същата. Дори и през лятото, само да се скрие слънцето и крайниците ми веднага изстиват. Честно казано, примирила съм се. Мъжът ми ме нарича гальовно" змийче" Laughing

# 5

Аз съм минала през толкова много лекари, че вече няма накъде. Няма физиологична причина за това ми състояние.
А имаш ли анемия?

# 6

А имаш ли анемия?

Да, откакто се помня хемоглобинът ми е нисък. По време на бременността ме тъпчеха с желязо, но без никакъв ефект. Гинекологът ми се беше хванал за главата - за пръв път имал такъв случай.
Отказала съм се да си лекувам анемията - какво ли не съм изпила  Rolling Eyes

# 7
Неправилното оросяване на крайниците в повечето случаи се дължи на прекалено финни или скъсени кръвоносни съдове,по които циркулацията на кръвта е слаба,не достатъчна.От както се помня съм с този проблем,при мен е целогодишно,не само през студените месеци и е наследствено .Но става въпрос за недостатъчно,не за неправилно.Напърво време си изясни какво е твоето,направи необходимите изследвания.Недостатъчното е патологично и практически нелечимо,но неправилното е придобито и съответно има начин да бъде излекувано-дали медикаменозно или с промяна на хранителен режим/тютюнопушенето също се отразява/.От постовете ти обаче,съм склонна да мисля,че в твоят случай се касае за недостатъчно оросяване-казваш,че хемоглобинът винаги ти е бил нисък,приема на желязо без ефект,пък и доста неща си опитала,без резултат.Едни прeцизни изследвания ще установят за какво става въпрос.

Последна редакция: нд, 13 дек 2009, 14:03 от Agora

# 8
Едни прцизни изследвания ще установят за какво става въпрос.

При какъв лекар се пускат такива изследвания?

# 9
Пуснах си изследвания за анемия.Резултатите ми показаха,,Anemia drepanocitica,,.Лекарят ми обясни,че това е форма на наследствена анемия,не придобита,при която червените кръвни телца придобиват формата на сърп,втвърдени са и спират притока на кислород в тъканта.И тъй като имат форма на сърп е невъзможно да достигнат до самите окончания на крайниците/върховете на пръстите/.Тези изследвания би трябвало да ти ги назначи личния лекар,по-важно е да ти ги разчете правилно.Надявам се да съм обяснила добре,не съм специалист.

# 10
Пуснах си изследвания за анемия.Резултатите ми показаха,,Anemia drepanocitica,,.Лекарят ми обясни,че това е форма на наследствена анемия,не придобита,при която червените кръвни телца придобиват формата на сърп,втвърдени са и спират притока на кислород в тъканта.И тъй като имат форма на сърп е невъзможно да достигнат до самите окончания на крайниците/върховете на пръстите/.Тези изследвания би трябвало да ти ги назначи личния лекар,по-важно е да ти ги разчете правилно.Надявам се да съм обяснила добре,не съм специалист.

Твърде вероятно и при  мен да се окаже нещо подобно, защото лекар ми е казвал да си пусна изследвания за наследствена анемия  Rolling Eyes
А  при теб какво е лечението или облекчаването на симптомите?
Ако не ти се споделя тук, пиши ми на лични.

# 11
Минералните бани подобряват оросяването.

# 12
Аз съм с подобен проблем - диагноза "синдром на Рейно". За съжаление е много неприятно и болезнено , защото моите крайници са не само студени , но и пръстите на краката ми се подуват и болят. Сега да не ви казвам с какви болки съм тия дни , от както се влоши времето. Мажа се с един загряващ крем специално за студени крака , отделно правя бани със топла вода и морска сол. Има леко подобрение.

# 13
Elizabett - виж темата за протеолитичните ензими.Има голям шанс да ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт