Сладко буболече е мартенското ни човече

• 19 002
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
22-  Hug Бързо да оправя Миро.
Че си лоша майка, така се е  Joy Как можа да не го вържеш с една сижимка детето.

Ние вчера нали бяхме у свеки, та разисквахме този въпрос. Елия като ходи в тях я държат на ръце или седнала накъде. Не и дават да се разхожда, та Илия им разясни някой неща.

целувките- Елия само на мен ми дава, но е по скоро като близване.
Много е готина като целувам татко и или го галя, само ме бута.
И ние сме леко като залепени. Но не плаче като я оставям при някой.

# 316
Здравейте мами Hug,реших да драсна два реда да се представим и ние, и ако може да се присъединим към вашата компания  bouquet Имам момченце на име Божидар, роден на 20.03.2009 цели 45 дни преди термин. Скоро ще станем на 9месеца,а нямаме зъби още Crazy нито един. Обаче пълзим от началото на 6-ти месец, и се изправя от края на 6-ти. Вече няма спасение, следва ни навсякъде Mr. Green а си помръднал , а е потеглил. До скоро бяхме на АР мляко, защото повръщаше ...от около 2 седмици го спряхме и вече сме на Милумил 2.
Ще се радвам да си "пием" кафето заедно па макар и само виртуално Hug  bouquet

# 317
  • София
Добре дошла, Бебе   bouquet

# 318
Страхотен купон сте си направили, зяавиждам ви благородно разбира се, бебоците са такива сладурковци всички, много ми харесаха Heart Eyes, и мамите сте много хубави newsm03. Най-смешна ми е снимката, на която всяко бебче е захапало някаква играчка Joy. Радвам се, че сте изкарали страхотно и мами и бебета и скоро пак да се съберете Hug

Добре дошла Веве, ще ви включим в класацията:

Оредяваме, бавно но славно Mr. Green

Класация за най-късно пробило зъбче :Алекс на АлЕкС-мама, Крис на kikoikris, Алек на vily_st, Калин на зелено човече, Тия на Мечо Пуух, Теодор на veroniki, bellabu, Владимир на *Elle*, Илийката на Дърта маймуна, Ванина на zori_tv, Дариян на Nagaina, Лъчи на C_v_e_t_i, Калина на Tedsan,  Радост на mp3lp3, Пресиян на Ivema, Божидар на Веве

Крис4е, ЧРД на патерици, много здраве, щастие и усмивки  bouquet

Честити зъбчета на Ния и Вики, да са много бели и здрави Simple Smile

Някой питаше за Денди: купувала съм само от гуменките им, много ми харесваха.

22, дано Миро се оправи бързо

Честито прохождане на Лора Simple Smile Беба като я изправя и само изпъва краката и нищо не прави. Някакви упражнения нужни ли са?

За привързаността към мама и при нас е така и се крия като я оставям с баща й, защото като ме види и се разревава Crazy

Подкрепям това да си ги гушкаме докато можем, че после -след 4-5 тата годинка не дават вече, аз затова много си я гушкам моята принцеса, че батко й вече е голям и знам как е Confused

# 319
Хм, при нас пък е обратното, Алекс не страда много-много за мен, но батко му  ooooh!  Rolling Eyes Ревнува даже и някой като ме гушне или целуне.  Crazy
22, дано всичко е наред с нокътчето!  Praynig А за снимките - мисля, че е важно и кой е пред обектива, не само зад него  Wink Simple Smile
Роси, шоколадът не помага, вече съм резистентна, от много консумация Embarassed, но музика може да ми оправи настроението, изпитано е  Hug

Благодаря!

zori_tv: аз не писах, понеже доста са ти разяснили за пюретата. Аз лично вземам освен Семпер и Бебивита и Хаме. Качеството е ОК. Достъпни са като цени и  :mсе харесват. Поне при нас де. Караме с тях от 2-3 месеца вече. Само на Хаме има някои месни, които явно са по-гъстички и ги разреждам с вода. Иначе им се мръщи. Успех!  Peace

Бебе: добре си ни дошла!  Hug
Еля: благодаря за пожеланието. При нас обаче само тати ме е нарочил за лоша мама. Другите нямат такива претенции. Сигурно и затова се чувствам така. Ако беше някоя от бабите, хич няма да им се вържа. Ама като ти е половинката, си е друго. Гадничко едно такова. Sad

Ние също имаме проблясъци на болезнена привързаност. А по принцип е много контактен. Обаче изляза ли от стаята - рееееев.  Mr. Green
Мен не ме целува, но за сметка на това ме ползва за чесалка за венците и зъбите.

# 320
  • Sofia
Роска, не можах да отворя снимките от теб, иска ми парола  Blush
П.П. Роси ми изпрати паролата и видях снимките - всички МАРТЕНЧЕТА са разкошни и много чаровни!!!  Flutter  bowuu  baby_neutral
Еххх, толкова ми стана празнично, като ви разгледах хубавите фотоси, браво на всички!   bouquet

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 15:08 от vihrogonche

# 321
Леле, колко сте писали. Чета, чета и само се мъча да запомня за какво искам да пиша  Laughing

Първо искам много да благодаря за милите думи по адрес на щерката  Hug Оправна си е тя. И кака й беше така. Ама какво да правят децата. Като майка им е на всяка манджа мерудия и все ес бута по организациите  Laughing Но аз и в къщи си я оставям самостоятелно. Тя си ходи където си иска и си прави каквото си иска  Peace Естествено с дистанционен контрол от моя страна  Laughing
И наистина последния хит в придвиждавенто ни е да ходо-лазим  hahaha А това за топката, тя го научи от само себе си, така да се каже. Просто много обича топки и си играе много с тях. И така само я питам къде са и тя си ги търси  Laughing
Оки4, а тя роклята си ни пеше буФнала, ама и си направихме ние баджачки последните два месеца  Laughing Общо взето се очертава да е с моята структора - слаба в горната част и широк ханш и бедра  Sunglasses Бъзика ме се с мъж ми, че тях с Маги ще им се караме да ядат, а ние с Мира ще си пазим дружно диети  Whistling  Mr. Green

Я, колко народ се извъди, като стана дума за фотоапарати  Grinning Аз лятото много се чудех дали да взема този на СЗА или моя /http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09056972/ Но накрая реших сега да си взема по-малкия, лек и компактен фотоапарат, който да мога да си нося навсякъде. И наистина е така - аз не го изваждам от чантата и в къщи винаги стои отгоре готов за употреба  Peace А мъж им най-се нервера, че като тръгна да снимам и правя поне 10-15 кадъра  Whistling Напълнила съм компа с почти еднакви снимки. Ми искам да имам избор  Laughing
Но със сигурност по-нататък ще си взема един полупрофесионален поне. Със сигурност ще огледам Е серията на Канон или направо нещо на Никон. Мен нещо не ме кефят Олимпусите  Rolling Eyes
Иначе веднага забелязах готиното фото на стаси на партито  Mr. Green Стаси, какво Сони е по-точно?
Аз почетох доста от книжките на NG.
Това за Нешанъл Джеографиг ли иде реч  Grinning Я дай повече инфо за тези книжки. На мен нещо точно такива ми трябва, което ти описваш за тях.  

За привързаността. Малката ме търси, но не е нещо крайно. Пък и сега, като лази и може да ме стигне навсякъде. Няма отърване  Laughing Лошото е, че и каката е в един период, дето не признава никой освен мен. Всичко дава само аз да правя - от миенето на зъбите
до закопчаването на якето и обувките  ooooh! та не рядко ми се случва да се чудя кое по-напред да оправя, като трягнем да излизаме трите  Laughing
Но най-ми е забавно сутрин на закуска. Двете се събуждат по едно и също време. Мира вече е порядъчно гладна и мрънка. А каката се чуди с какво да се забави, за да не седне на масата. И в един момента аз правя закуските, а двете реват - едното, защото иска да яде, а другото защото не иска  hahaha

И накрая да се "похваля", че само седмица откакто вече не се кърмим и от снощи съм циклична  Tired Ей бях забравила толкова време какво е това да носиш превръзки  Whistling Хубаво беше  Laughing

Бързо оздравяване на всички болнички  Hug
22, много кофти инцидетн, но не можеш да предвидиш всичко просто. А мъж ти, като толкова знае, му го връчи той да го гледа  Crossing Arms Много обичам, като тръгнат мъжете да ми водят сметка как да гледаме децата, като те ги виждат за по 2 часа на ден  Close

Обувки на Денди също съм купувала. Най-вече пантофки. Но имат и не лоши обувчици  Grinning

Добре дошла на новата мама  Grinning

# 322
22-я да го пратиш вашия тати да пие по бира с нашия тати, та да му разкаже някой неща.
Ние след връщане от болницата, на първото къпане и обличане вкъщи, като ревнах, че не ставам за майка, ела да видиш. Добре, че е тати да ме успокоява.
Що инциденти имахме-врати,падания, температури, задавяне.
Я да го погледа Миро цял ден да види, че то тия неща стават като най-много го гледаш.
Споко  Hug

# 323
Току що видях снимките на дечацата! Да ви кажа много ми харесаха! Децата са превъзходни! Да са ви живи издрави!

# 324
  • София
Никита, говорила съм с двама-трима доктори относно приема на сирене. Та всеобщото мнение е, че се започва с козе, като след две седмици се минава на краве, защото в козето сирене нямало достатъчно фолиева киселина за бебоците. По повод овчето сирене ми обясниха, че е желателно да се дава само в случай на алергия към белтъка на млякото. Иначе пак си даваш краве.
Аз лично правя смес от краве и козе сирене или ги редувам. Овче не съм давала, че нямам овчица под ръка.

# 325
Каква хубава и позитивна тема, с кеф я изчетох Hug
Страхотно парти, страхотни снимки Simple Smile

Честито на новоозъбилите се варненчета, бравос! Аз си мислех, че дребния ще си самоподари един зъб за месечнинката, ама на - Ния го изпреварила Simple Smile Има надежда и за нас значи (макар, че все по-малко ми се иска, така се е научил да хапе зърното, не знам със зъб как ще е).

Бухта, ако мъжът ми го пуснат от работа, ще пътуваме още този уикенд. От Варна поне, но може и да спрем на балканска спирка при баба, но няма да сме там повече от ден-два.

Аз искам да повдигна една миризлива тема, ще ме извините. Все ще питам педката, ама не ми е твърде притеснително и все забравям. Дребния от няколко седмици го слагам на гърне и ми е още по-лесно да му изучавам акото и забелязвам нещо странно - по принцип си му е нормално - твърдичко, кафяво, но редовно след него "прясната пориця" на едно изхождане е зеленикава каша. Много рядко се е случвало само това да ака, и не знам дали има връзка, но сякаш го забелязвам, ако последното му хранене е било кърма. Консистенцията не ме притеснява толкова, колкото цвета. Нищо ново не съм въвеждала от много време, за да мога да кажа, че е нещо като алергична реакция, а и не е постоянно, редуват си се с нормалното. Сигурно е нормално, по-скоро исках да знам по принцип този цвят какво означава, винаги съм се чудила, педката преди ми е казвала, че нищо му няма, щом не е постоянно, но пък искам да знам аз ли бъркам някъд newsm78

# 326
Ние току -що си дойдохме от консултация /междинна,защото местихме от един град в друг/ та за 15 дни сме пораснали с 1см и 0,250гр.
Вече сме точно 9кг. и 71 см. Попитах на какво са дължи снощният ад /цяла нощ плач, и спане за по 1 час/ казаха зъби най вероятно.
Дано не продължи дълго, Sad как хубаво си спеше до 7-8 сутринта ама ще ми остане само в споменните май....
Ето го и моят човек http://mnkx.snimka.bg/family/mnkx.374619.16311708

# 327
Току що видях снимките на дечацата! Да ви кажа много ми харесаха! Децата са превъзходни! Да са ви живи издрави!
А и майките си ги бива  Mr. Green

# 328
  • София
Лелеее момичета и аз като Веси - няма изчитане, а и наистина толкова хубава тема - като приказка с картинки е Wink

Мноооого хубаво парти. Дечицата са страхотни. Аз уж повечето съм ги виждала и на живо, ама толкова са пораснали. Но да ви кажа и от клубчето съм много впечатлена - браво за избора му. От това, което видях ми се струва доста подходящ за мъници като нашите. Няма да скрия, че ме е яд че не дойдохме и ние - макар че до последно се чудих, даже мъжът ми снощи като започнах да гледам снимките се очуди, че е минало партито "Ама ние нали щяхме да ходим..." Както и да е следващия път се андявам да сме на линия Simple Smile

Иначе при нас нищо ново - имам предвид обривчето на Бибата.... Благдоаря момичета за подкрепата Гери, Тони  Hug СЗА и аз си го помислих това за йогурта - особено за боровинките в него.... не съм давала повече, но още имаме обривчета. Те са и малко странни - хем на пъпчици, но има и като лишейчета - на две места. Доста по-бледички са, ама все пак.... А за вманиячаването ми - не е само това, което писах, давам и други отклонения, но ще си ги премълча... пък ще видим до кога... абе гелдам я под лупа таз нашата мома и то все нещо има да видя дето не ми се струва много тамън...

СЗА да спомена само,че снощи обрах овациите с рибата в тесто - хем лесно, хем вкусно Много благодаря Hug - ще ти пиша повече на ЛС

Никитка - този крилат лаф, който цитираш е на нашия физиотерапевт - и си е прав човека И да кажа, че и аз давам овче и козе сирене - уж ги редувам, ама май повече овче давам. Това по съвет на педиатъра и гастрото, че нали са сега се въздържаме от млечни краве продукти (слагам и зехтин вместо масълце в попарата) Та не съм забелязала някакво разхлабване при Биба. Но според мен, ако хремата ви е от зъбче, нищо чудно и разстройството да е по тая линия и ние имахме такова преди първото зъбче.

Имам опасения, че скоро ще имаме и второ зъбе, че е толкова кисела милата, а и такова зачервено дупе не съм виждала до сега.... ooooh! И се е научила както си седи и си играе ей тъй в нищото да се изпищи  Shocked Направо настръхвам - защото още докато беше в болницата знам, че това не е добър признак и може да е знак за остра пронизваща болка.... Но пък като си я познавам вече забелязвам,че го има и момента с пробването на моите реакции - нещо като да търси внимание и да види какво ще направя.. и ми се хили... Но аз все пак внимавам де, а и с това подсичане - предполагам, че е доста болезнено - днес вече намазах и с Клотримазол....

Честити първи зъбчета на сладките ни бебоци - Стели, Вики, Ния, Ади, Теди.... и тези, които пропускам Да са здравички и белички и лесно да излизат и останали, че наистина е голяма мъка.

Sia поздравления за Лори и първите самостоятелни стъпки в живота й - ей тъй ще ни избягат тез дечица неусетно...

А за привързаността - ами аз отдавна съм писала, че Бибата е закачена за мен - и ми се гушка и ми виси по крачолите. Сега откакто се развива сама по пода вкъщи имам една идея свобода, но не за дълго, все пак Wink Иначе исках да пиша и за седенето/неседенто в количката - това при нас си е факт от поне 2-3 месеца. Но за тези, при които е новост ще кажа - идва край и на този период От съвсем кратко известно време вече се наблюдава лееееко заседяване и даже пак тръгнах да излизам сама в квартала, до молчето и даже до парка без кола Wink имам живи свидетели  Laughing Е, поревава от време на време, но май няма общо от чудото, което беше доскоро. Така че момичета не губете кураж, а се стягайте в кръста

И аз като 22 бях на коледно парти с колегите ми в петък вечер - ами изкарах си чудесничко - толкова много се забвлявах, радвах им се че ги виждам, и те ми се радваха, танци, песни.... та в събота бях малко..... май това беше основната причина да пропуснем бебешкото парти.

Добре дошла на Веве - ами твоят прекрасен Божидар е роден на моята прекрасна дата, няма да ви забравя  welcome

Ами май за сега ще се спра до тук, пък ако се сетя ще дописвам, че то цял ферман стана

Като разгледах хубавите снимки, та да кача и аз трички на Биба в действие - даже не е имало време детето да се дооблече Wink
http://martenichki.snimka.bg/baby/bebetata-prez-dekemvri.450248.16398532

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 17:28 от TaniaR

# 329

Иначе веднага забелязах готиното фото на стаси на партито  Mr. Green Стаси, какво Сони е по-точно?

Ето това е фотото - Sony DSH-HX1

Общи условия

Активация на акаунт