Коледа идва! - 3

• 68 693
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Тити, освен да ги направиш на топчета и така да ги изпечеш? Може и ядка да сложиш в средата, а после да ги наръсиш в пудра захар newsm78

# 241
  • Czech Republic
направи линцерови сладки, те са с жълтъци.

Аз съм пред провал с линцеровите - тестото си стои на трохи и изобщо не иска да стане гладко и да се спои. Уж спазих пропорциите....сложих и четвърти жълтък и резултатът е нулев. Идеи, помощ?

Маслото ти е студено, продължавай да месиш, така ще се отпусне от топлината на ръцете ти и ще стане.
Другия вариант е да не си спазила пропорциите, но сигурно е по-скоро твърдо масло.
Момичета, просто си оставяйте маслото, маргарина една нощ на стайна температура - нищо им няма, но се меси бързо и лесно. Peace

# 242
тц, меко беше....ще сложа още масло...и ако не стане - вариантът на криекри Simple Smile

# 243
  • Czech Republic
тц, меко беше....ще сложа още масло...и ако не стане - вариантът на криекри Simple Smile

Не слагай нищо, продължавай да месиш (по-скоро да натискаш, за да се спои). Ако си спазила всико, трябва да стане!

# 244
вчера цял ден си играх с едни сладки, разтопени снежни човечета, идеята я видях от този сайт, разгледайте надолу има снимка как се правят
http://www.staceyssweetshop.blogspot.com/

само че понеже нямах такива бонбони за релефа, върху курабийките които си направих(обикновено тесто за месенки, или каквото всеки си иска), сложих тесто за сладък салам или за черешки (бисквите, маргарин , орехи), направих малки небрежни топчета и върху тях залях хубаво с белтък с пудра захар и няколко капки лимонов сок, на др ден като изсъхна, оцветих със същата глазура с четка

измислила съм да правя и борчета и звездички з аколеда и да ги оцветявам, но има време
а миналата седмица, правих оцветени курабиики и ги нанизах през средата с конец и станаха коледни герданчета, децата пак им се радваха

# 245
Душко, копнах си рецептата за гръцките сладки, пък забравих да благодаря Embarassed.  bouquet И добре, че си пуснала за половин доза, защото така си мисля и аз да пробвам. Че с това кило брашно ooooh!....

Да, определено и на мен много ми се видя... Пък и не знаех какво ще се получи, и за това направих половината. Сега идната седмица ще направя още една половинка доза  Wink  Хайде, като ги направиш пиши харесали ли са ти?  Hug

Джемма, благодаря за разясненията   bouquet

тити - определено като го размесиш хубаво се стопля и се отпуска - не се отчайвай!

azals - много сладко това снежно човече, супер е!  Simple Smile От линка ми хареса идеята със свещичките върху тортата  Wink

normas - мерси и за твоята рецепта за сладък салам - записвам си я и ще пробвам и нея   bouquet

# 246
momi4eta burz vupros(izvinete za kirilicata-lepna mi se virus na kompa Crazy)
kak pravite tynka ivica glazura na medenikite-s nikoq ot nakrainicite na shprica na stava???? Cry

# 247
вчера цял ден си играх с едни сладки, разтопени снежни човечета, идеята я видях от този сайт, разгледайте надолу има снимка как се правят
http://www.staceyssweetshop.blogspot.com/

Чудесна идея!!! Мерси за линка.
Твоят е станал голям сладур!

# 248
Чета в рецептата за ванилените кравайчета, че трябва тестото да се остави една нощ да отпочине на хладно място. Ако е по-малко време - няколко часа няма ли да станат?

# 249
Момичета , сигурно сте го разисквали , но аз не успях да открия , може ли ванилените кравайчета на Наталина да се направят с обикновено пшеничено нишесте /ягода, малина ,праскова, ванилия/.Няма откъде да купя готварско newsm78та се питах, може ли да се замени?

# 250
  • Czech Republic
Чета в рецептата за ванилените кравайчета, че трябва тестото да се остави една нощ да отпочине на хладно място. Ако е по-малко време - няколко часа няма ли да станат?

Може, но имай предвид че от топлината се отпуска, така че изваждай по малко количество от тестото.

# 251
krikri ,никакви яйца не използвам ,затова и моя измислица.. с варен крем -по този начин вкуса на какаото е по-интензивен. Peace

# 252
  • София
Наталина  Hug миналата година правих ваниловите рогчета с обикновено нишесте, тази година съм се запасила от лятото с картофено нишесте  Joy да видим каква ще е разликата...замесих ги сутринта, ще ги пека довечера, като заспят дзверовете  Laughing
Пави, ако е обикновено нишесте, не трябва да е оцветено  Peace
azals,страхотно снежно човече, браво!   bouquet Слагам в папката за догодина  Joy

# 253
Здравейте момичета!Страхотни сте и много сръчни,страхотни вкусотийки сте направили.
Аз никога не съм месила ,нито точила,но реших да направя " Меденките на Джули " , и понеже не знам дали ще се справя с глазурата,ще ми кажете ли специално за тези сладки каква готова глазура да си взема.Искам също така и да ги украся , с кои сладкарски бои се работи най-лесно  Grinning,те направо ли се ползват или ги смесвам с глазурата.

# 254
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
Здравейте,момичета искам да ви питам вие къде съхранявате  меденките,тъй като миналата седмица правихме ,но си седят ужасно твърди,а са в пластмасова кутия.
Днес ще правя пак ,но вече със украса и просто се чудя къде да ги прибера после?

Общи условия

Активация на акаунт