Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 415
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
...дамммм наистина имате известно право, но нали събирахме пари за децата в Африка умиращи от тетанус?! Confused

Ами някои събираха, други не събираха - имаше тема по това време във форума, в която се вихреха бурни страсти... Ето я - Инициативата на Pampers и Unicef - чиста загриженост или подъл маркетинг?

# 616
Има ли тема, в която мога да попитам за най-честите реакции след поставяне на Priorix, за да знам какво да очаквам след 10 дена? Тема, в която няма да бъда нападната като престъпник, който застрашава живота на детето си?
И без друго съм достатъчно информирана (и двамата ми родители бяха епидемиолози) и в следствие на това - обезпокоена. ooooh!

# 617
# 618
# 619
# 620
Да, това търсех, благодаря. Peace
Притеснено ми е, че в Македония има голяма епидемия от морбили, от която са засегнати стотици деца /пак тръгнала от неваксинираниращите се общности/. Мъжът ми в момента е там и работата му е свързана с обикаляне по болници.  Confused  Дано не ни принесе заразата, точно преди ваксинацията...

# 621
Притеснено ми е, че в Македония има голяма епидемия от морбили, от която са засегнати стотици деца /пак тръгнала от неваксинираниращите се общности/. Мъжът ми в момента е там и работата му е свързана с обикаляне по болници.  Confused  Дано не ни принесе заразата, точно преди ваксинацията...

В България епидемията тръгна от ваксинирани, но тази първоначална информация бързо се забрави... Угодно е за някои да обвиняват неваксинираните... Интересно тези, които сме ваксинирани преди незнайно колко години, каква защита имаме сега от морбили? Моето дете не е ваксинирано, беше контактно с контактни на болни от морбили и не успя да се разболее...

Като се прибере съпругът ти, го изпратете някъде на гости за 15-тина дни, за да сте сигурни че не е в инкубационния период на заболяването при завръщането си...  Wink

# 622

В България епидемията тръгна от ваксинирани, но тази първоначална информация бързо се забрави... Угодно е за някои да обвиняват неваксинираните... Интересно тези, които сме ваксинирани преди незнайно колко години, каква защита имаме сега от морбили? Моето дете не е ваксинирано, беше контактно с контактни на болни от морбили и не успя да се разболее...

Като се прибере съпругът ти, го изпратете някъде на гости за 15-тина дни, за да сте сигурни че не е в инкубационния период на заболяването при завръщането си...  Wink
Приемам иронията ти без да се засегна. Ситуацията е такава, че изборът тежи на моите плещи, а не нечии други. За съжаление най-близките ми хора, на които можех да се доверя за съвет, вече не са между живите.
Ясна ми е вредата от ваксините, но знам и опасността от заболяванията. Самата аз съм прекарала доста тежко морбили през детството си, лежала съм в болница.
Доколкото си спомням епидемията в България се разпространи най-вече сред ромските общности в Сливенско, които масово не са ваксинирани. Може и да бъркам. Това в момента няма значение.

# 623

Ясна ми е вредата от ваксините, но знам и опасността от заболяванията. Самата аз съм прекарала доста тежко морбили през детството си, лежала съм в болница.
Доколкото си спомням епидемията в България се разпространи най-вече сред ромските общности в Сливенско, които масово не са ваксинирани. Може и да бъркам. Това в момента няма значение.

Ми сложи ги на кантара познанията си , в дългосрочен план . Peace

Гледах репортаж, в който една неука циганка , сама беше забелязала факта , че веднага след масовата имунизация на ромчетата срещу морбили ,всички са се разболели от ... морбили . А преди това по думите й , са били напълно здрави .

# 624
Притеснено ми е, че в Македония има голяма епидемия от морбили, от която са засегнати стотици деца /пак тръгнала от неваксинираниращите се общности/. Мъжът ми в момента е там и работата му е свързана с обикаляне по болници.  Confused  Дано не ни принесе заразата, точно преди ваксинацията...

Като се прибере съпругът ти, го изпратете някъде на гости за 15-тина дни, за да сте сигурни че не е в инкубационния период на заболяването при завръщането си...  Wink
Нищо подобно- тръгна от неваксинирани, неправилно ваксинирани.
И Вашият принос в това не може да се отрече.
За което наказателна отговорност би трябвало да има - "пропагандиране и насаждане на антисоциални начини на поведение, в ущърб на обществото като цялост".

# 625

Приемам иронията ти без да се засегна. Ситуацията е такава, че изборът тежи на моите плещи, а не нечии други. За съжаление най-близките ми хора, на които можех да се доверя за съвет, вече не са между живите.
Прави сте. Да.
Игнорирайте невежите и несведущите.
Епидемията в Бг освен на не ваксинирани бе причинена и от:

*неправилна възраст на поставяне на 1-та доза. 1-та доза трябва да се поставя непосредствено след навършване на 12м възраст, а втората доза във възрастта 4-6г възраст.
*масови измами с вписани, но не поставени дози МПР.
*пряка тук е и наказателната отговорност на антиваксинационните "активисти", чийто хъс към/против МПР ваксината е особено добре известен.

# 626
ама той продължава... "да коли и беси" във форума, ако ше си говорим с тоя тон - айде пък да почнат да се наказват докторя-убийци, докторя, нанесли и нанасящи телесни повреди и т.н.

# 627
Притеснено ми е, че в Македония има голяма епидемия от морбили, от която са засегнати стотици деца /пак тръгнала от неваксинираниращите се общности/. Мъжът ми в момента е там и работата му е свързана с обикаляне по болници.  Confused  Дано не ни принесе заразата, точно преди ваксинацията...

Като се прибере съпругът ти, го изпратете някъде на гости за 15-тина дни, за да сте сигурни че не е в инкубационния период на заболяването при завръщането си...  Wink
Нищо подобно- тръгна от неваксинирани, неправилно ваксинирани.
И Вашият принос в това не може да се отрече.
За което наказателна отговорност би трябвало да има - "пропагандиране и насаждане на антисоциални начини на поведение, в ущърб на обществото като цялост".

Да предположим, че си прав.
Тогава как коментираш болните, които са се разболели веднага след ваксина?
За тях кой носи отговорност?

# 628

Ми сложи ги на кантара познанията си , в дългосрочен план . Peace

Гледах репортаж, в който една неука циганка , сама беше забелязала факта , че веднага след масовата имунизация на ромчетата срещу морбили ,всички са се разболели от ... морбили . А преди това по думите й , са били напълно здрави .

М...дааа. Сигурно.
Циганката сложи лупи и веднага позна, че детето и е болно ТОЧНО от морбили (рубеола).
 Mr. Green

# 629
  • София
Да предположим, че си прав.
Тогава как коментираш болните, които са се разболели веднага след ваксина?
За тях кой носи отговорност?

Е, те са неправилно ваксинирани, другите болни изобщо не са ваксинирани. Само тия с двудневния рев са ОК и с як имунитет.
Простете, но става смешно тука понякога...

Общи условия

Активация на акаунт