Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 767
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
http://geom-bg.com/?p=13135 Много интересна статия относно полезността и безопасността от ползването на вексини

# 121
И понеже виждам доста въпроси свързани с Пентаксима, да кажа, че моето дете след приема й беше с черни изпражнения около месец, при положение, че е бил само на кърма! След което и в болница-изписаха ни в същото състояние, защото вече се чудеха какво да кажат.
В момента е с отит- за 5 път в рамките на година!
Мили мами, четете внимателно листовките към ваксините и не спирайте да търсите източници, които да са ви полезни при вземането на толкова важно решение като поставяне на ваксините.
Аз прекратих поставянето им!

# 122
Здравейте Д-р Бърди,

моля Ви да ми отговорите дали има някаква стафилококова или стрептококова ваксина. Омръзна ми да боледува.

Здравейте Д-р Бърди,

искам да Ви попитам има ли ваксина за стафилококови бактерии. На моето дете му направиха изследване в лаборатория Анаста и му откриха титър 2 (от 0 до 3). Заведох го при хомеопат, която ми каза че трябва да го лекувам 4 месеца. Аз не вярвам на хомеопатията тук (тук всичко е бизнес), но трябва да пробвам. Единственото на което вярвам са ваксините.

Предварително благодаря.

# 123
  • Пловдив
Здравейте,
Синът ми е на 5 м. С баща му плануваме да му поставим ваксина SYNFLORIX.
По каква схема ще е най-правилно да я направим на тази възраст?
За ваксината Ротарикс, четох че се поставя до 6 м. Обезсмисля ли се приемът и след тази възраст?

# 124
Здравейте Д-р Бърди,

искам да Ви попитам има ли ваксина за стафилококови бактерии. На моето дете му направиха изследване в лаборатория Анаста и му откриха титър 2 (от 0 до 3). Заведох го при хомеопат, която ми каза че трябва да го лекувам 4 месеца. Аз не вярвам на хомеопатията тук (тук всичко е бизнес), но трябва да пробвам. Единственото на което вярвам са ваксините.

Предварително благодаря.
Не разбирам за какъв "титър" говорите.
Няма такава детска ваксина. Това,което се опитват да продават в Бг за "антистафилококва ваксина", не е работещо при деца, и не ми е известно да има подобно нещо в ЕС и/или САЩ.

# 125
Здравейте,
Синът ми е на 5 м. С баща му плануваме да му поставим ваксина SYNFLORIX.
По каква схема ще е най-правилно да я направим на тази възраст?
За ваксината Ротарикс, четох че се поставя до 6 м. Обезсмисля ли се приемът и след тази възраст?
Ако нямате наложителна нужда, изчакайте до 7м възраст и поставете Превенар 13, която скоро получи лиценз и след около месец ще я има навсякъде. Тогава 7,9 и трета доза > 12-15м възраст.
Ротарикс след 6м възраст не се ползва. Наскоро рота-ваксината бе официално спряна от употреба с писмо на фирмата "Мерк". Не знам защо... .

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 12:36 от Birdie

# 126
  • Пловдив
Пренавар 13, 13 валентна ли е? С какво се различава от SYNFLORIX, която до колкото знам е 10 валентна (дано не греша)?!

Благодаря Ви за бързият отговор!

# 127
Пренавар 13, 13 валентна ли е? С какво се различава от SYNFLORIX, която до колкото знам е 10 валентна (дано не греша)?!

Благодаря Ви за бързият отговор!
Да, 13 валентна е.

# 128
Аз отново да попитамима ли ваксин с/у варицела в Бгиако не откде и каква мога да взема?

# 129
Здравейте, днес ни поставиха  ваксина за морбили и рубеола в  13-ти  месец на бебето ,но забравих името на ваксината по здравната каса,имахме прекарано заболяване след 6.04 до 18.04 на антибиотик,изчаках до днес след боледуването и въпреки това се опасявам за  ЕВЕНТУАЛНИ странични ефекти.Поставиха я в ръчичката,сестрата каза че не би трябвало да вдигне температура от тази ваксина.
За какви други симптоми да наблюдавам  Embarassedвъобще има ли странични ефекти от тези ваксина?

# 130
  • варна
 Д-р Бърди, синът ми е на 1г 10м, със следните диагнози - роден 35гс с тегло 2350,  с атрезия на хоаните ,операция на 10дни, Хидроцефалия с поставен шънт на 40 дни /причината е ИВК-3-4степен/, ДЦП - спастична дипареза, силен рефлукс, който след 1г понамаля, но още се раздразва на периоди.
  Теглото му в момента е 9500, 83см,  Проходи преди 2 мес, но е още доста нестабилен.
 Има поставена само 1-ви прием Хепатитна ваксина след раждането.
 Досега неврологът и неврохирурзите отлагаха ваксините ,но при последните контролни прегледи казаха, че може да се слагат.
 Аз обаче съм много притеснена, как ще му се отразят, и най-много ме е страх да не предизвикаме влошаване на състоянието.
 Какво бихте препоръчали - да му сложим ли ваксини, кои и в какъв ред?

# 131
Д-р Бърди, синът ми е на 1г 10м, със следните диагнози - роден 35гс с тегло 2350,  с атрезия на хоаните ,операция на 10дни, Хидроцефалия с поставен шънт на 40 дни /причината е ИВК-3-4степен/, ДЦП - спастична дипареза, силен рефлукс, който след 1г понамаля, но още се раздразва на периоди.
  Теглото му в момента е 9500, 83см,  Проходи преди 2 мес, но е още доста нестабилен.
 Има поставена само 1-ви прием Хепатитна ваксина след раждането.
 Досега неврологът и неврохирурзите отлагаха ваксините ,но при последните контролни прегледи казаха, че може да се слагат.
 Аз обаче съм много притеснена, как ще му се отразят, и най-много ме е страх да не предизвикаме влошаване на състоянието.
 Какво бихте препоръчали - да му сложим ли ваксини, кои и в какъв ред?

Разбира се че ще го ваксинирате. Изберете "Пентаксим" за основна ДТаК+Полио+Хиб.
"Превенар" е следващата по ред, след което Приорикс и Хеп А.
Схемите обсъдете с Педиатъра, съобразно сегашната актуална възраст на детето.
Следете за т-ра след ваксинацията и дайте навреме антипиретик.

Ваксините са много добри- не мисля че ще имате проблеми.

# 132
Ужасно закъсняхме с този Синфлорикс, педиатърката ни каза 2 приема през 2 месеца след 6тия месец ако не е бита преди това и трета бустерна доза годинка след втората , която трябва да е преди навършване на 2 години. Да бием ли сега първата доза, като сме на 10 месеца? Нали не сме крайно закъсняли?  Rolling Eyes

# 133
Не съм Бърди, но мога да отговоря - не сте закъснели. Simple Smile  Peace Peace Peace

# 134
Здравейте д-р Бърди искам да ви попитам според вас ваксината превенар добра
ли е и трябва ли да се слага на бебетана 10 месеца и колко приема трябва да има ?Препоръчаха ми 3 пъти  за по сигурно newsm78Благодаря

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 10:51 от vesi2

Общи условия

Активация на акаунт