Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 486
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Коклюшът върлува масово и между ваксинирани, и между неваксинирани; и между малки, и между зрели хора. Ето тук е мястото на антибиотиците, а не при "леко ви е зачервено гърлото...ще ви предпиша Зинат" ooooh! ooooh! ooooh!
Просто не се диагностицира правилно. Почти на всеки от нас се е случвало - той самият или някой от семейството или роднините му да кашля упорито едва ли не месеци наред с онзи характерен лаещ звук...и тази кашлица почти да не се повлиява от разните му сиропчета  (антибиотикът пък - както в Бг има практика да се предписва "по слух", а не след антибиограма - също често не действа)
Е, и? Какво?.... newsm78 Умираме от коклюш....хайде стига. ooooh!

Новородените ги "захранват" превантивно още в родилното с антибиотици...за всеки случай Wink

Отдавна съм преценила темата като подвеждаща, но понякога не се сдържам на явните безмислици, изписани в нея bowuu

# 376
Коклюшът върлува масово и между ваксинирани, и между неваксинирани; и между малки, и между зрели хора. Ето тук е мястото на антибиотиците, а не при "леко ви е зачервено гърлото...ще ви предпиша Зинат" ooooh! ooooh! ooooh!
Просто не се диагностицира правилно. Почти на всеки от нас се е случвало - той самият или някой от семейството или роднините му да кашля упорито едва ли не месеци наред с онзи характерен лаещ звук...и тази кашлица почти да не се повлиява от разните му сиропчета  (антибиотикът пък - както в Бг има практика да се предписва "по слух", а не след антибиограма - също често не действа)
Е, и? Какво?.... newsm78 Умираме от коклюш....хайде стига. ooooh!

Новородените ги "захранват" превантивно още в родилното с антибиотици...за всеки случай Wink

Отдавна съм преценила темата като подвеждаща, но понякога не се сдържам на явните безмислици, изписани в нея bowuu

Коклюш "върлува" в Бг. В другите страни от ЕС няма епидемии с такъв размах или обхват.
Трябва да се запитате "защо".
Докато не спрете с тези "антиваксинационни"тези, и коклюш ще "върлува" в Бг, и морбили ( рубеола), и Хеп А, и туберкулоза.

В редица страни от ЕС и в САЩ се въведе вече противококлюшна ( Boostrix) доза във възрастта 11-13 години ( в рамките на реимунизацията -дифтерия-тетанус).
http://www.gsksource.com/gskprm/en/US/adirect/gskprm?cmd=Product … featureKey=600532

Така че - нещата са комплексни.

# 377
Здравейте д-р Birdie,

Бих искал да получа вашето професионално мнение относно ваксината Boostrix.

Според официалната листовка на тази ваксина тя съдържа ФЕНОКСИЕТАНОЛ, ФОРМАЛДЕХИД, ПОЛИСОРБАТ 80, ГЛИЦИН, АЛУМИНИЕВ ХИДРОКСИД и АЛУМИНИЕВ ФОСФАТ.

Въпросът ми е:
Смятате ли, че тези съставки няма да навредят на бебето и какви са максималните количества, които са допустими за тези доста опасни съставки, както всеки може да види. Все пак те са вкарват в тялото на бебето или детето пропускайки естествените механизми с които организма може да отхвърли нежеланите субстанции.

Благодаря предварително за отделеното време!

# 378
Здравейте д-р Birdie,

Бих искал да получа вашето професионално мнение относно ваксината Boostrix.

Според официалната листовка на тази ваксина тя съдържа ФЕНОКСИЕТАНОЛ, ФОРМАЛДЕХИД, ПОЛИСОРБАТ 80, ГЛИЦИН, АЛУМИНИЕВ ХИДРОКСИД и АЛУМИНИЕВ ФОСФАТ.

Въпросът ми е:
Смятате ли, че тези съставки няма да навредят на бебето и какви са максималните количества, които са допустими за тези доста опасни съставки, както всеки може да види. Все пак те са вкарват в тялото на бебето или детето пропускайки естествените механизми с които организма може да отхвърли нежеланите субстанции.

Не мисля че интересът Ви е добронамерен.
Затова и не заслужава добронамерен отговор. А и "Бустрикс" не е ваксина за бебета. Освен че е сигурна и надеждна за възрастовите групи, за които е предназначена.

# 379
НО: докторе, повечето от тия същите съставки фигурират и във ваксините за бебета, пропускате вече няколко пъти да отговорите за максимално допустимите количества от тези вещества в организма, както и да се позовете на, по възможност достоверен, източник. Thinking защо ли...

Последна редакция: пт, 24 дек 2010, 00:08 от ValeryM

# 380
НО: докторе, повечето от тия същите съставки фигурират и във ваксините за бебета, пропускате вече няколко пъти да отговорите за минимално допустимите количества от тези вещества в организма, както и да се позовете на, по възможност достоверен, източник. Thinking защо ли...
Посочените съставки са сигурни и надеждни в количествата и с параметрите, в които те се намират и в детските ваксини.
Тази тема е затворена от много отдавна. Освен за тези, които под "формалдехид" разбират разтвор за консервация на препарирани животни, и тиомерзал като обикновен живак за термометри.

# 381
НО: докторе, повечето от тия същите съставки фигурират и във ваксините за бебета, пропускате вече няколко пъти да отговорите за минимално допустимите количества от тези вещества в организма, както и да се позовете на, по възможност достоверен, източник. Thinking защо ли...
Посочените съставки са сигурни и надеждни в количествата и с параметрите, в които те се намират и в детските ваксини.
Тази тема е затворена от много отдавна. Освен за тези, които под "формалдехид" разбират разтвор за консервация на препарирани животни, и тиомерзал като обикновен живак за термометри.
Е то така е най-лесно: "Ваксините са безопасни и толкоз", дайте цифри нещо, как стои въпроса с излъчването на тези тежки метали и др. неприсъщи на човешкия организъм съставки? Как ще обясните тогава уврежданията след ваксини, вкл. тежки, както и страничните реакции, описани в самите листовки (напр. в противохепатитната, Енжерикс - множествена склероза)? 
Ако обясните какво да имаме предвид под "формалдехид" във ваксините и другия, както и разликата между живак и живачно съединение тимерозал, ще съм Ви благодарна, а може би и не само аз.

# 382

Може ли да се аргументирате с нещо?
Само "Защото аз така казвам", не звучи сериозно.
Бих искала да науча къде сте чел, че каквото и да било количество формалдехид, под каквато и да било форма, е безопасен?  Rolling Eyes
Питам съвсем добронамерено, защото мисля, че доста майки биха се успокоили, когато разберат, че има такова количество формалдехид, което е безопасно за бебето им.

П.С. Формалдехидът само за "консервация на препарирани животни" ли се използва?
  newsm78

# 383
Консервация се прави не с формалдехид и това Бърди като лекар го знае много добре .

Прави се с формалин , а той е воден разтвор на 37 до 56% формалдехид, стабилизиран с 10-30% метанол.

... а това във ваксините си е чист формалдехид !

Весели празници и дано след тях има повече мислещи на хоризонта !

# 384
  • София
д-р Birdie, бихте ли обяснили защо се въвежда нова противококлюшна ( Boostrix) доза във възрастта 11-13 години,  не е ли, защото:
„Успешният контрол на коклюша посредством имунизация с коклюшни ваксини е все още недостижима цел в началото на ХХІ-ви век. Дори в страни с дългогодишна масова ваксинопрофилактика през последното десетилетие се регистрира подем в заболяемостта от коклюш.”
„ 72 % от всички случаи над 1 година са ваксинирани и са със завършена имунизационна схема”„Контрол на коклюшната инфекция в България” публикация в Мединфо.бг
Д-р Надежда Владимирова, н.с. І ва степен,
Завеждащ секция „Епидемиология” при Национален център по заразни и паразитни болести  – гр.София

# 385
Мислещи има и то много , но има и такива на който им са опрели нож в кокала и или васкинка или няма детски помощи примерно , или няма да ви взимат детето в детска градина , даже и в училище ме заплашваха, че нямало да вземели дъщеря ми  Rolling Eyes   ... 
И в Щатите имат разни изисквания за васинациите , но имат и алтернативи , отлагане на самото ваксиниране , помощ на нуждаещи се не биха отказали заради такъв личен избор ...

Можем само да учим децата си да не се страхуват - моите не боледуват , имам куп познати с ежегодните противогрипни ваксини слагани редовно и пак са на по няколко антибиотика сезонно . Аз вместо игла слагам нещо полезно на масата всеки ден и кой каквото му се е дояло да си взима  ... Ще се учудите как малко дете си взима стръкче пресен лук когато има нужда / моите ежедневно консумират пролетта и лятото / или дъвче парче лимон ...
Има толкова много природни лекове , а някой са тръгнали да ни хвалят големите медицински постижения тровейки масово населението , били предпазили едиколко си народ #Cussing out
Писна ми вече - от нагли и безочливи,  от печалбари и мъдреци - всяващи страх ... от болести , от войни ...

# 386
записвам се да ви чета.

# 387
Здравейте д-р Birdie,

Наистина предпочитам този път да не приемете въпросът ми за недобронамерен, тъй като аз се стремя единствено и само към истина и реална оценка на риск-полза спрямо задължителните ваксинации. Вече мина месец от появяването Ви в тази тема! Както вече писах - на 17 години живота ми се промени корено след ваксинация. Няколко години по късно ме диагностицираха с Множествена Склероза, но нека не коментираме това.

Въпросът ми е свързан с въпросната ваксината TetaDif, която е задължителна според имунизационния календар одобрен от МЗ.
Поставя се на 12, 17 и на всеки 10 години след 25-ата година.

Според официалната листовка на ваксината, тя съдържа:

АЛУМИНИЕВ ХИДРОКСИД, ТИОМЕРСАЛ (ЖИВАЧНО СЕДИНЕНИЕ) и ФОРМАЛДЕХИД.

Въпросите ми остават непроменени:
1. Смятате ли, че тези съставки няма да навредят на бебе, дете, а дори и на възрастен индивид?
2. Какви са максимално допустимите количества, за тези доста опасни съставки, както всеки може да види?Както вече писах - те са вкарват в тялото пропускайки естествените механизми, с които организма може да все пак да отхвърли, отчасти поне, нежеланите субстанции.

# 388
Здравейте д-р Birdie,

Наистина предпочитам този път да не приемете въпросът ми за недобронамерен, тъй като аз се стремя единствено и само към истина и реална оценка на риск-полза спрямо задължителните ваксинации. Вече мина месец от появяването Ви в тази тема! Както вече писах - на 17 години живота ми се промени корено след ваксинация. Няколко години по късно ме диагностицираха с Множествена Склероза, но нека не коментираме това.

Въпросът ми е свързан с въпросната ваксината TetaDif, която е задължителна според имунизационния календар одобрен от МЗ.
Поставя се на 12, 17 и на всеки 10 години след 25-ата година.

Според официалната листовка на ваксината, тя съдържа:

АЛУМИНИЕВ ХИДРОКСИД, ТИОМЕРСАЛ (ЖИВАЧНО СЕДИНЕНИЕ) и ФОРМАЛДЕХИД.

Въпросите ми остават непроменени:
1. Смятате ли, че тези съставки няма да навредят на бебе, дете, а дори и на възрастен индивид?
2. Какви са максимално допустимите количества, за тези доста опасни съставки, както всеки може да види?Както вече писах - те са вкарват в тялото пропускайки естествените механизми, с които организма може да все пак да отхвърли, отчасти поне, нежеланите субстанции.

Простете, но аз не съм се "появявал" в тази тема.
Тази тема е моя, създадена от мен.
Ваксината, за която пишете, не е произведена от производител, с чийто ваксини аз работя. И следователно нищо не мога да коментирам по този въпрос.

Ваксините, с които аз работя ( Санофи, Мерк, СКБ) са надеждни и сигурни. Тези ваксини са регламентирани от Европейски и Национални организации за употреба в държави от ЕС.

Следователно, щом са регламентирани и проверени, аз ги използвам. И другояче не може и да бъде.

На въпросите, които задавате, е отговорено отдавна, обстойно и подробно. Включително и в тази тема тук. И няма наистина какво повече да се добави.

# 389
   От публикациите на "Birdie" се вижда ясно ,че НЯМА свое мнение  а се оповава на чужди "доказани"-такива, но разбира се доказателства липсват, за по-горе зададените въпроси !
   Така че,г-н Birdie ,недейте така на сляпо да заблуждавате останалите ,които Не са информирани за отговорите на онези неудобни въпроси  Peace

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 22:40 от Radita

Общи условия

Активация на акаунт