Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 950
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Не желая да игнорирам мнението на хомеопактата , която между другото е преди всичко и педиатър. Въпросът ми беше със съвсем друга насоченост , и благодаря на момичетата ,които ми отговориха адекватно тук  в темата и на лични.
Съжалявам, ако не съм преценила правилно темата , в която да задам въпроса си , и с това съм Ви подразнила !
"Хомепопатията" не е начин на упражняване на Педиатрия. Нито е законен начин за упражняване на професията.
По-добре котешки нокът в спиртна настойка. "Боарон" или не, не играе никаква роля.
Ама безсмислици или не - важното е да пишеш, при това нахакано и самоуверено. Де да имаше поне малко истина в повечето ти излияния... И преди го писах - жал ми е за безкритичните, немислещи родители, доверяващи се безрезервно - по форуми или не - на такива лекари като теб, ако си такъв де.

# 571
Цитат
За съжаление в БГ хуната са педиатрите. По мои впечатления школата е слаба. Малко са тези, за които работата е призвание и наистина разбират и дори могат да го обяснят, така че да ти се ще да водиш записки. Крайните мнения относно ваксинациите не са признак на професионализъм
.
Жив пример-авторьт на темата.

# 572
На някой от вас случвало ли се е след реваксинация с пентаксим да ви плаче детето близо два дена без причина, не постоянно, но една такава раздразнителност необичайна, много се уплаших честно?!
Това е напълно нормална реакция, няма от какво да се притесняваш. За Пентаксима се случва често, дори и до 3-5 дена да плаче детето. Това е добре, значи ваксината действа.

Как може още при това море от информация по тези "напълно нормални реакции " да сте толкова упорито слепи ???

И какво обяснение само - "значи действа" !!! Ако недай Боже се случи и нещо по-сериозно на мозъчно ниво .... няма нищо "Действа" .  ooooh!

Недопустимо е да сте толкова заблудени !
След като има реакция на организма, значи ваксината действа. Ако няма реакция, има голяма вероятност да не действа изобщо, нали?
Иначе, ако знаете какви са тези болести за които е ваксината и колко тежко протичат зсамите болести, едва ли щяхме да водим този разговор. Ваксините са нещо напълно задължително за страна от третия свят като нашата, където хигиената и културата на населението е примитивна или липсваща.

Сега ще ти кажа аз как подейства при нас  Приорикса. Проявиха се 6 /шест/ от страничните реакции в листовката. Дори има съмнения, че синът ми се е разболял от някоя от шарките след ваксинацията.  Ето така действат ваксините.  Crazy Някоя майка питаше по-рано за реакции от Приорикс. Моля, да го вземе предвид.
Иначе няма нужда да се ограмотяваме за болестите както казваш. На краставичар краставици не продавай, ами по-добре ти се информирай колко случаи има на пострадали деца от ваксини. И моля, моля, не смятам, че хигиената и културата ми е ниска, нито пък смятам държавата ни за такава от третия свят. Сега обаче, разбирам защо ти ваксинираш.

Последна редакция: пн, 11 апр 2011, 23:39 от Joselin

# 573

Няма смисъл да им излагате аргументи... .
Само строги правни мерки и жестоки глоби могат да им подействат- те са вид съвременна опасна хунта... . Нищо повече, нищо по-малко.

За Бг друг начин няма. Българинът в болшинството си е незрял, наивен човек.
Вярващ лесно на всякакви бабини деветини.

Хайде да не задълбаваме това с правните мерки. Ако вие се рейте в свои води тука, то има някой дето се реят из тези области и прекрасно си знаят правата, че и на всички други. Така че, не си мислете, че ще сплашите някого.

# 574
На някой от вас случвало ли се е след реваксинация с пентаксим да ви плаче детето близо два дена без причина, не постоянно, но една такава раздразнителност необичайна, много се уплаших честно?!
Това е напълно нормална реакция, няма от какво да се притесняваш. За Пентаксима се случва често, дори и до 3-5 дена да плаче детето. Това е добре, значи ваксината действа.

Как може още при това море от информация по тези "напълно нормални реакции " да сте толкова упорито слепи ???

И какво обяснение само - "значи действа" !!! Ако недай Боже се случи и нещо по-сериозно на мозъчно ниво .... няма нищо "Действа" .  ooooh!

Недопустимо е да сте толкова заблудени !
След като има реакция на организма, значи ваксината действа. Ако няма реакция, има голяма вероятност да не действа изобщо, нали?
Иначе, ако знаете какви са тези болести за които е ваксината и колко тежко протичат зсамите болести, едва ли щяхме да водим този разговор. Ваксините са нещо напълно задължително за страна от третия свят като нашата, където хигиената и културата на населението е примитивна или липсваща.

Сега ще ти кажа аз как подейства при нас  Приорикса. Проявиха се 6 /шест/ от страничните реакции в листовката. Дори има съмнения, че синът ми се е разболял от някоя от шарките след ваксинацията.  Ето така действат ваксините.  Crazy Някоя майка питаше по-рано за реакции от Приорикс. Моля, да го вземе предвид.
Иначе няма нужда да се ограмотяваме за болестите както казваш. На краставичар краставици не продавай, ами по-добре ти се информирай колко случаи има на пострадали деца от ваксини. И моля, моля, не смятам, че хигиената и културата ми е ниска, нито пък смятам държавата ни за такава от третия свят. Сега обаче, разбирам защо ти ваксинираш.

Priorix  е една от най-добрите МПР ваксини. За десетилетие работа само с нея, не съм имал никакви значими реакции.
Изобщо не е ясно за какви" странични" реакции изобщо може да става въпрос. Явно не сте се наспали добре и сте объркали сутрешната си закуска.

А и този "стил" на изразяване... ясно.

# 575

Няма смисъл да им излагате аргументи... .
Само строги правни мерки и жестоки глоби могат да им подействат- те са вид съвременна опасна хунта... . Нищо повече, нищо по-малко.

За Бг друг начин няма. Българинът в болшинството си е незрял, наивен човек.
Вярващ лесно на всякакви бабини деветини.

Хайде да не задълбаваме това с правните мерки. Ако вие се рейте в свои води тука, то има някой дето се реят из тези области и прекрасно си знаят правата, че и на всички други. Така че, не си мислете, че ще сплашите някого.
Права? има отговорности освен права.
Търсете си правата в други области и не се правете на "компетентни" в области, в които изобщо нямате знания.

И не пишете тук, щом нямате въпроси по темата. Молим...  Wink

Няма да ме надпишете. Колкото и да сте, колкото и да врякате.

# 576
Цитат
Изобщо не е ясно за какви" странични" реакции изобщо може да става въпрос. Явно не сте се наспали добре и сте объркали сутрешната си закуска.

А и този "стил" на изразяване... ясно
.

Хайде стига с едно и сьщо хленчене...като грамофонна плоча.Ами банално е вече...

Цитат
За десетилетие работа само с нея, не съм имал никакви значими реакции
Руската школа си казва думата.Като не сьм видял сам,значи такова животно няма.

Цитат
Няма да ме надпишете
Това на всеки му е ясно,предполагам. Mr. Green

# 577
Цитат

.

Хайде стига с едно и сьщо хленчене...като грамофонна плоча.Ами банално е вече...

Цитат

Цитат
Няма да ме надпишете

Изобщо не мога да разбера какво търсиш тук.
ВСЕ ПАК, НЕ Е ТВОЯ ТЕМА.

Нямате влияние, нямате глас.
Хората си ваксинират децата, и Ви игнорират. Нямате никакво влияние, никъде.
Логичното.

# 578

Priorix  е една от най-добрите МПР ваксини. За десетилетие работа само с нея, не съм имал никакви значими реакции.

А и този "стил" на изразяване... ясно.

Вие кое точно не разбрахте от изречението- Проявиха се 6 /шест/ от страничните реакции в листовката? Колко точно са били реакциите ли? Или не разбрахте що е то листовка? Това е риторичен въпрос. За ваше сведение никога нямам проблеми със съня, както и със закуската.  Mr. Green
И да, нямам въпроси по темата. Имах отговори на въпроси на питаща относно една ваксина. Това че, вие сте автор на темата прави ли я неприкосновена? Crossing Arms
И последно- както вече казах правата, респ. и отговорностите са ни ясни, няма нужда да си ги търсим. Тука ще си позволя да ви цитирам- "...не се правете на "компетентни" в области, в които изобщо нямате знания". Последното важи за вас с пълна сила. Колкото до стила ми- присъщ е на гражданин от третия свят затова  Mr. Green Laughing Sunglasses
Лека нощ!

# 579

Логичното.

За какво влияние става дума по тема, която би трябвало да е за опазване на здравето!?!? Май някой друг гони влияния и кой знае какви лични облаги от тях...
На ваксиниращите да пожелаем живи и здрави да са децата им, че иначе е страшно, но невинаги има обратен път назад, за съжаление...

# 580
Цитат

.

Цитат

Цитат
Няма да ме надпишете

ВСЕ ПАК, НЕ Е ТВОЯ ТЕМА.

Логичното.

Много е неприятно някой да ти казва какво да правиш в живота си.
Аз нямам "моя тема".Единственото,което притежавам е живота ми.
Кой какво влияние има...ще поживеем,ще видим.
А да искаш "гонене до дупка" на хора,които си тьрсят правата само защото това на теб от "десетилетия" ти пьлни гушата ще премине в по сериозно нещо за теб!Не си от Марс,нали?

# 581
Цитат

.

Цитат

Цитат
Няма да ме надпишете

ВСЕ ПАК, НЕ Е ТВОЯ ТЕМА.

Логичното.

Много е неприятно някой да ти казва какво да правиш в живота си.
Аз нямам "моя тема".Единственото,което притежавам е живота ми.
Кой какво влияние има...ще поживеем,ще видим.
А да искаш "гонене до дупка" на хора,които си тьрсят правата само защото това на теб от "десетилетия" ти пьлни гушата ще премине в по сериозно нещо за теб!Не си от Марс,нали?

Времето на общите лафчета свърши.
Искат се действия- компетентни, адекватни. Които Вие нито може да дадете, нито може решение да предложите. Затова си и само крякате тук-там, а хората си ваксинират децата- масово и съзнателно. Просто нямате никакво влияние... просто е. Никакво влияние.

А и как да имате, с този език, "аргументи", истерии.
С този примитивизъм. Никого и в нищо не може да убедите, пред цифрите и данните от реалността.
 Laughing

"Нова немска Медицина"? хм... още един. Нещо не сме чули за тази "новата". Освен че в Германия със закон се ограничи и забрани "хомеопатията". Ако още не си чул.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 00:43 от Birdie

# 582

Логичното.

За какво влияние става дума по тема, която би трябвало да е за опазване на здравето!?!? Май някой друг гони влияния и кой знае какви лични облаги от тях...
На ваксиниращите да пожелаем живи и здрави да са децата им, че иначе е страшно, но невинаги има обратен път назад, за съжаление...

Ролята на "влиянието" е да даде решение.
На вас колкото и да се дава решение, все назад като магаренцето ще вървите.
Защото не може да надраснете собствените си предразсъдъци и предубеждения, в които сте се оплели безвъзвратно. За което децата Ви не са виновни, че да вземате "решения" вместо тях.

По-добре се оправете с проблемите в собственият си живот първо... и ще "прогледнете" за редица неща. "Но не винаги има обратен път назад, за съжаление", да Ви цитирам.

# 583

Логичното.

Защото не може да надраснете собствените си предразсъдъци и предубеждения, в които сте се оплели безвъзвратно. За което децата Ви не са виновни, че да вземате "решения" вместо тях.

По-добре се оправете с проблемите в собственият си живот първо... и ще "прогледнете" за редица неща. "Но не винаги има обратен път назад, за съжаление", да Ви цитирам.
Оо, ама вие и он-лайн диагноза ми поставихте - проблеми съм имала, ха, я да видим какви? А пък решение никой не може да ми "даде", защото само аз ги взимам относно себе си и детето си. Разбира се, след достатъчно дискусии с професионалисти НА НИВО, различно от вашето, показано в последните ви постове /само тях съм чела, за останалите нямам никакви амбиции да чета, показателни са/.  

# 584

Логичното.

Оо, ама вие и он-лайн диагноза ми поставихте - проблеми съм имала, ха, я да видим какви? А пък решение никой не може да ми "даде", защото само аз ги взимам относно себе си и детето си. Разбира се, след достатъчно дискусии с професионалисти НА НИВО, различно от вашето, показано в последните ви постове /само тях съм чела. за останалите нямам никакви амбиции да чета, показателни са/.  
Никакви "решения" не може да вземете по въпроса, защото нито знания имате по темата, нито разбирате нещо от нея. Никакви "решения" не може да вземате за детето, с начин на мислене, който пряко му вреди. А и вреди на останалите, защото не живеете сами в тази държава. Охкате и ахкате когато видите страни като Германия, Австрия, Норвегия. Но когато се иска от Вас като зрели граждани да правите това, което правят в тези страни гражданите им, започвате с познатите Бг глупости и "разсъждения". Следователно, сами сте си виновни за съдбата си... . И никой друг не е.

* никой не Ви е виновен за "клоаките" по ДГ в Бг. Никой не ви препятства да си ваксинирате децата с Хиб и Превенар/ Синфлорикс. Вие се "опъвате". После на другите го "стоварвате".

* никой не Ви е виновен за епидемиите от Хеп А и морбили ( рубеола). Ваксинирайте си децата. Но не искате. После псувате държавата. Да, ама държавата от Вас започва. И с Вас завършва.

*Давате "кисели", храните със солети, бурканчета, "овесени отвари" и "сокчета" и/или всякакви други бабини-деветини. Децата все "алергични". После псувате държавата. Държавата с нищо не Ви е виновна, че Вие носите такъв манталитет. Сега може да четете, да търсите, да гледате какво правят в другите, напреднали държави. Но не, ама не. Като магаренце на мост... по Български. Кой Ви е виновен? Сами сте си. Никой друг.

Така че- с илюзиите Ви да привършим още тук. Ваксинирайте си детето, и оставете глупостите настрана.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 01:03 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт