Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 065
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
моля, моля, задръжте си съветите за себе си, не съм ги искала от вас, казах ви - консултирала съм се достатъчно с добри специалисти, които не се правят на ударени по отношение на рисковете от ваксините, както и недостатъчната им ефективност. Всъщност и аз прекратявам да си губя времето с вас, жал ми е за дечицата като това от предишната страница, ревало два дена след ваксина Sad Вие и там много "компетентно" се изказвате обаче... Айде много ви здраве и по-малко лъжи по и извън форумите ви желая, че освен смешен, правят и жалък автора им.
Редактирах се - някои от тези медицински лица нееднозначно са ми споделяли И за липсата на всякаква гаранция, че ваксиниран = 100% предпазен.

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 01:03 от Valery m

# 586
моля, моля, задръжте си съветите за себе си, не съм ги искала от вас, казах ви - консултирала съм се достатъчно с добри специалисти, които не се правят на ударени по отношение на рисковете от ваксините, както и недостатъчната им ефективност. Всъщност и аз прекратявам да си губя времето с вас, жал ми е за дечицата като това от предишната страница, ревало два дена след ваксина Sad Вие и там много "компетентно" се изказвате обаче... Айде много ви здраве и по-малко лъжи по и извън форумите ви желая, че освен смешен, правят и жалък автора им.
Редактирах се - някои от тези медицински лица нееднозначно са ми споделяли И за липсата на всякаква гаранция, че ваксиниран = 100% предпазен.

Темата е консултативна за тези, искащи да ваксинират.
Ако нямате въпрос, или проблем, мисля няма защо да пишете тук.

# 587
Здравейте докторе, сигурно въпросът е обсъждан в темите, но питам отново, детето ми изкара варицела в началото на януари, колко време след прекараното забаляване е удачно да се постави ваксината против морбили която трябваше да сложим в края на март месец /педиатърката ми каза че трябва да мине известно време за да укрепне имунитета на детето/?

# 588
Цитат
"Нова немска Медицина"? хм... още един. Нещо не сме чули за тази "новата". Освен че в Германия със закон се ограничи и забрани "хомеопатията". Ако още не си чул.

Не разбрах ГНМ какво общо има с ваксините в темата ти?
Обикновено човек я споменава,когато му бьрка дьлбоко в джоба без да го питат.
Не живея в Гьрция.Тук промените ги виждаме,не ги четем по вестниците.
Успокой малко нервите,какво бихме правили без теб,ако ти се случи нещо от много ядосване....

# 589
Охкате и ахкате когато видите страни като Германия, Австрия, Норвегия. Но когато се иска от Вас като зрели граждани да правите това, което правят в тези страни гражданите им, започвате с познатите Бг глупости и "разсъждения". Следователно, сами сте си виновни за съдбата си... . И никой друг не е.

* никой не Ви е виновен за епидемиите от Хеп А и морбили ( рубеола). Ваксинирайте си децата. Но не искате. После псувате държавата. Да, ама държавата от Вас започва. И с Вас завършва.

Така че- с илюзиите Ви да привършим още тук. Ваксинирайте си детето, и оставете глупостите настрана.

Взех, че се заинтригувах и реших да проверя дали в Германия, Австрия и Норвегия ваксинират с морбили повече, отколкото в България... Ето го и резултатът:

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=DEU (Германия) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 91%

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=AUT (Австрия) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 64%

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=NOR (Норвегия) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 96%

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=BGR (България) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 93%

Та какво казваше? В БГ си имаме морбилна епидемия, щот не сме ваксинирани, така ли!?  newsm78

# 590

* никой не Ви е виновен за "клоаките" по ДГ в Бг. Никой не ви препятства да си ваксинирате децата с Хиб и Превенар/ Синфлорикс. Вие се "опъвате". После на другите го "стоварвате".

* никой не Ви е виновен за епидемиите от Хеп А и морбили ( рубеола). Ваксинирайте си децата. Но не искате. После псувате държавата. Да, ама държавата от Вас започва. И с Вас завършва.

*Давате "кисели", храните със солети, бурканчета, "овесени отвари" и "сокчета" и/или всякакви други бабини-деветини. Децата все "алергични". После псувате държавата. Държавата с нищо не Ви е виновна, че Вие носите такъв манталитет. Сега може да четете, да търсите, да гледате какво правят в другите, напреднали държави. Но не, ама не. Като магаренце на мост... по Български. Кой Ви е виновен? Сами сте си. Никой друг.

Така че- с илюзиите Ви да привършим още тук. Ваксинирайте си детето, и оставете глупостите настрана.
Вие откъде падате? Shocked За какви клоаки става въпрос? Всъщност добре ли сте с акъла? Откога не сте виждали българска детска градина?
И не ви е ясно положението с държавата, при нас е мааааалко по-различно от вашите представи. Не започва с гражданите и не свършва с тях, за съжаление.
Иначе относно киселите и другите отвари разни- вас може и да са ви гледали по този начин, но не и мен. Да не говорим пък относно децата ни. Така че, малко сте изостанали с информацията в страната ни. Което говори лошо за вас и компетентността ви. И хайде да не се обиждаме, все пак и вие сте замесен... по Български  Mr. Green и едва ли нещо ще ви направи чуждоземец. Whistling

# 591
 Всичко написано в последните страници от "собственика на темата " ме накара да се замисля и да го погледна като съвсем обикновен човечец , който чисто и просто изпитва .... страх .

Така агресивно , некомпетентно , преднамерено сляпо и заплашително се държат съществата, когато се страхуват . ... тъй като другото възможно обяснение за такова поведение е неграмотност , некомпетентност или , съжалявам , но ще го напиша - тъпоумие . ... и понеже не мога да допусна ,или поне не бих искала , тази думичка да е валидна за автора логично стигнах до другата възможна причина .

Бърди
е наясно с всичко , което се случва в областта на ваксините , чете и знае за всички тези драматични и необратими промени , резултат от пробуждането на колективното съзнание ... и просто се страхува за себе си и хлебеца си .

За мен "случаят Бърди " е приключен ! Peace

Бъди здрав Бърди и бъди честен към здравето на другите , така както си към своето и на твоите близки

И никога не забравяй : Primum non nocere .

# 592
Здравейте докторе, сигурно въпросът е обсъждан в темите, но питам отново, детето ми изкара варицела в началото на януари, колко време след прекараното забаляване е удачно да се постави ваксината против морбили която трябваше да сложим в края на март месец /педиатърката ми каза че трябва да мине известно време за да укрепне имунитета на детето/?

Месец, до 45 дена.

# 593
Охкате и ахкате когато видите страни като Германия, Австрия, Норвегия. Но когато се иска от Вас като зрели граждани да правите това, което правят в тези страни гражданите им, започвате с познатите Бг глупости и "разсъждения". Следователно, сами сте си виновни за съдбата си... . И никой друг не е.

Взех, че се заинтригувах и реших да проверя дали в Германия, Австрия и Норвегия ваксинират с морбили повече, отколкото в България... Ето го и резултатът:

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=DEU (Германия) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 91%

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=AUT (Австрия) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 64%

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=NOR (Норвегия) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 96%

http://apps.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/tim … country.cfm?C=BGR (България) - MCV2 (Measles-containing vaccine 2nd dose) - 93%

Та какво казваше? В БГ си имаме морбилна епидемия, щот не сме ваксинирани, така ли!?  newsm78

Тъй като нищо не разбирате, не може даже да прочетете че се касае за втора доза, а не за първа. И че проценти над 90% са високи проценти.
И че цитираното от Вас е публикувано в съвсем друг аспект, а Вие поради незнание го цитирате "на сляпо".

# 594

Priorix  е една от най-добрите МПР ваксини. За десетилетие работа само с нея, не съм имал никакви значими реакции.

Колко е голяма вашата практика, колко деца ваксинирате годишно с тази ваксина, че си позволявате да се смятате за представителна извадка?
Това, че вие лично не сте имали "значими реакции", нищо не означава и какво значи "значими"?

Темата е консултативна, да, което не означава, че имате право да лъжете или да спестявате информация на родителите, които имат намерение да ваксинират децата си. Правото на пациентите на информация и съзнателен избор, е в пряква връзка с персоналната отговорност за собственото им здраве. В развитите държави от ЕС този модел отдавна е навлязъл в здравеопазването и се счита за добра медицинска практика.  Peace

# 595

Priorix  е една от най-добрите МПР ваксини. За десетилетие работа само с нея, не съм имал никакви значими реакции.

Колко е голяма вашата практика, колко деца ваксинирате годишно с тази ваксина, че си позволявате да се смятате за представителна извадка?
Това, че вие лично не сте имали "значими реакции", нищо не означава и какво значи "значими"?

Темата е консултативна, да, което не означава, че имате право да лъжете или да спестявате информация на родителите, които имат намерение да ваксинират децата си. Правото на пациентите на информация и съзнателен избор, е в пряква връзка с персоналната отговорност за собственото им здраве. В развитите държави от ЕС този модел отдавна е навлязъл в здравеопазването и се счита за добра медицинска практика.  Peace

Хайде пак- дойде "тежката артилерия"...  Mr. Green

# 596

Тъй като нищо не разбирате, не може даже да прочетете че се касае за втора доза, а не за първа. И че проценти над 90% са високи проценти.
И че цитираното от Вас е публикувано в съвсем друг аспект, а Вие поради незнание го цитирате "на сляпо".

Нищо не разбирам...  Laughing   Бърди, как поставяш втора доза, без да поставиш първата!?  Crazy  Много добре знам какво съм цитирала, точно и затова цитирам втората доза, а не първата, която ясно си се вижда от табличките... И да, процентът над 90 е висок процент, но както виждам в БГ също сме над 90%... Имаш ли нужда от очила...   search

Казваш, цитираното от мен е публикувано в друг аспект - например в аспект, че ние в БГ имаме епидемия от морбили, щот не щем да се ваксинираме (както си го и написал), ма като гледам явно проблемът ще е другаде, щото добре сме си се ваксинирали (точно както и цитираните от теб държави, дори по-добре от някои)...

# 597
БЦЖ- то можело "да се постави и при 39 градуса Т, щото била плод на генното инженерство и била напълно безвредна!"
О.К. ли е?!
П.С. Даже не е и жалко, смешно е.
  Laughing

# 598
Не мога да не се изкажа отново  Stop
Не съм адвокат на д-р Бърди, но винаги / повтарям "винаги" / съобразявайки се с неговите съвети никога не съм сгрешила...
Не става въпрос само за ваксините, всички задължителни за имунизационния календар ги има детето ми. Никакви проблеми, било е здраво дете в момента на ваксинация / това е важно / и всичко е ОК!
Скоро смятам да ваксинирам за Хепатит А, защото това пипане навсякъде в къщи и на улицата, в парка... падне ли някаква храна, евентуално се хапва... отново... къде ръцете са измити... къде не...
Не ми се струва тематично да се пишат тук / отново казвам / казуси против ваксините. Има тема за това!
Благодаря за търпението на доктор Бърди!

# 599
Не мога да не се изкажа отново  Stop
Не съм адвокат на д-р Бърди, но винаги / повтарям "винаги" / съобразявайки се с неговите съвети никога не съм сгрешила...
Не става въпрос само за ваксините, всички задължителни за имунизационния календар ги има детето ми. Никакви проблеми, било е здраво дете в момента на ваксинация / това е важно / и всичко е ОК!
Скоро смятам да ваксинирам за Хепатит А, защото това пипане навсякъде в къщи и на улицата, в парка... падне ли някаква храна, евентуално се хапва... отново... къде ръцете са измити... къде не...
Не ми се струва тематично да се пишат тук / отново казвам / казуси против ваксините. Има тема за това!
Благодаря за търпението на доктор Бърди!

Защо винаги ти е в  hahahaкавички ?

Ти май не разбираш / както е типично за много хора в тази тема /, че дори и в момента на ваксинацията или малко след нея да няма реакция , това не означава по никакъв начин  ,че след известно количество години присъствието на токсините в организма на детето ти / защото те са си там , нали поне това ти е ясно , след като си сложила всички ваксини и имаш намерение да слагаш още / , няма да доведе до ... не ми се иска да те плаша , ... неведоми проблеми ?

Понеже виждам , че те вълнува "опазването" на здравето на детето ти ето тук може да видиш с какво си го  "заредила" , както и всички останали ваксинирани безогледно , разбира се . Не изключвам себе си ,за съжаление , при комунизма ваксинираха под строй , както му се ще и на Бърди отново да стане .

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 15:45 от nice

Общи условия

Активация на акаунт