Отговори
# 375
Аз ще пропусна, че ми е доста далече
А рязахте ли вече ноките на крачетата? Още не съм и ми се вижда мисия невъзможна newsm78 Как съм ги рязала с баткото не знам Thinking

# 376
А рязахте ли вече ноките на крачетата? Още не съм и ми се вижда мисия невъзможна newsm78 Как съм ги рязала с баткото не знам Thinking

И аз не съм и се чудя как ще стане newsm78, ами той постоянно рита и шава, а ако трябва като заспи да го събувам и разсъбличам  ooooh! просто няма да стане.Иначе на ръчичките ги режа на 4-5 дни защото ако не ги отрежа целия се изподира.

# 377
Мия имаше жълти люспи зад ушетата и нашата педиатърка ми каза да я мажа с тридерм, но аз я мазах само един път и след това с нахткерцен на д-р тайс, вече изчезнаха само на едното уше остана малко. На главичката сщо бяха започнали да й се появяват и педито каза 30 мин. - 1 час преди къпане да я намажа с олио и сода за хляб (в една чаена лъжичка олио се слага една щипка сода) и после да се измие със шампоан. Обясниами , че содата помага на коричките да бухнат и после по-лесно да паднат. Аз го правих два пъти, защото се сещам да я намаже 5 минути преди къпане и затова започнох да мажа и главата с крема на д-р тайс. За сега изчезнаха и дано не се появяват скоро.

Отоносно дрехите - аз взех всичко от сестра ми и една приятелка, че дори и кошарката за спане и количката и смятам и аз да ги дам на някоя приятелка( поне тези които стават за носене), а за второто (дай боже) ще си купя нови.

Спокойна нощ на бебоците и техните мами.

А аз днес дадох на Мия една лъжичко сок от круша   bouquet ( баща ми донесе круши и ябълки от село). Пина го с голям кеф - сега чакам да вида дали ще има някъква реакция от страна на корема. Педиатърката ми каза още на преданат консултация ако искам да й дам от круша или ябълка, но само ако имама домашни. аз се чудих да ли да не изчакам още, че ми се струва рано, но днес ме хванаха лудите и  реших да я пробвам

# 378
silna ,аз също захраних малката,но със сок от ябълка.Всичко друго освен ябълка и морков е нежалателно. Peace

# 379
Герчо, ми то може да си е алергично и наистина след това да е ринита, ама като никой не обръща внимание и изписват само капки...На мен ми обясниха, че точно от капките алергизира.Абе...докторя  кадърни.
Иван е опериран от трета сливица ва 1 г и 11 м... Преди това ринит след ринит, къде лекуваме къде мине сам... На финала се оказа, че някаква алергия е предизвикала и едното и другото... Както и да е... Дано не стигнем с ева до там, че като знам през какво минах...
Не ми говори...ние сме по обратния път.Първо - ринити, уши, гърло, ринити,уши,гърло.Айде махнахме третата на 3 год.Обаче цифките не минават.Явно всички тези инфекции поразиха и другите сливици и на 6год започна едно ендо велико боледуване, докато стана хронично и започнаха да образуват гнойни топчета непрекъснато.И естествено ги махнахме.Обаче след 1 год се сдоби и с алергия, която може и да е имал отпрди, но никой да не е обърнал внимание.Малкия и тий вървеше по неговия път, само че той се размина само без алергията.Сега ще видим Дара как ще е , ама като ми се обрина още на 10 дена, незнайно дали от моята кърма или от добавката и лошо ми става.Нея няма да я бавя хич, като поотрасте малко и веднага ще я тествам.Ужасът да имаш алергично дете е голям.Ние преминахме през сенна хрема, обриви, докато най-накрая въпреки мерките направи пристъп май месец.Ужасът да чуваш как дробчетата му клокочат и свирят е голям.Всяка нощ ставам и го слушам как диша.Та лекувайте хремите навреме!!!Егати романа написах.
Люспите по главичката на големия оправих с преварен зехтин.Намазва се обилно и се оставя така около половин час.След това сресах с бебешко гребенче, изкъпах го и вече ги нямаше.Обаче тогава беше лято, а сега в зимата не знам колко е разумно да стоят продължително време с мокри глави.

# 380
Здравейте на всички мами от мен.

Аз не съм писала откакто родих, но наистина не ми остава време, направо ви се възхищавам колко сте активни.
Колажа с бебоците е страхотен, съжалявам, че не съм се включила и аз.

Просто исках да ви кажа привет и че се опитвам да наваксам с четенето и да ви благодаря, че давате полезни съвети   bouquet

Лека нощ на всички, които могат да спят и не се хранят по няколко пъти през ноща като нас Simple Smile

ПП Бих искала да попитам някой от вас пие ли Зимафлуор и как. Аз го пиех по време на бременността и сега продължавам пак по две хапченца от 0,250 мг. всяка сутрин на гладно, но не съм сигурна дали достатъчно се абсорбира в кърмата.

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 00:08 от ively

# 381
Анхелика, на мен педиатърката ми каза круша, защото тя разхлабва, а ябълката и моркова запичат. Каза да давам според това как се изхожда бебка. Сега се сещам, чи и сестра ми също захрани племеника първо със сок от грозде  newsm78, защото той беше запечен, но общо взето всичко си зависи от детето, едни го приемат добре други не.

# 382
И на Ема кожата е много суха-на тялото вече се оправи,но лицето и ушичките е ужас-аз мисля че се засилва и от студа;мажа я с Мустела и сьм доволна,но когато е много зле само зехтина помага;

видях че някои момичета са захранили бебетата-защо започнахте сега(аргументите за кьсно захранване са ми ясни,но не знам какви са за ранно,затова питам...)

# 383
Добро утро тази сутрин ако мога така да я нарека аз съм първа станала май,ама моя хубавец е кукнал в 3 часа,за да яде ThinkingНа какво прилича това сега newsm78и дано да е моментно,чеее пак ще ме почнат с познатото вече"Понеже е на кърма и не му стига за цялата нощ,защото е ро-рядка и се буди да яде"
Айде да сложа кафето така и така съм станала

# 384
Добро утро   bouquet
Да се отчета и аз... Райън от два дни насам е доста пос спокоен. Оплаках се преди няколко дни на една приятелка, че много се гърчи и явно сега му започват коликите, тя много се учуди, каза че може и да е урочасан.. Аз по принцип не вярвам, че такива неща са възможни но и позволих да му бае. Веднага се успокои, същата нощ спа от 22:30 до 06:00 което НИКОГА не се бе случвало. Дали е съвпадение  newsm78
Оххх на много хора исках да пиша, но съвсем изключих какво....

Подготвихте ли се за коледа??? Знаете ли, че вчера в магазина са получили активни гимнастики на Tiny Love с подарък към тях една мека книжка с две лица, която се слага на кошарката като обиколник... много е интересна  Heart Eyes Айде следобед пак ще пиша като се сетя какво имах...
 Hug

# 385
Здравейте! Вчера сложихме първия Пентаксим.Наско изобщо не плака,даже се усмихваше постоянно на докторката,много забавно му беше,не спря да гука и пищи от радост Rolling Eyes
Ве4е тежим 6.150кг. и сме дълги 58см.
Преслушаха му гърди4ките,уж вси4ко беше наред,а тази нощ се закашля,зву4еше все едно има хра4ка на гърлото Confused Сега проблем няма,но ми се струва,4е киха пове4е. Може ли да е някаква реакция от ваксината или е истинал?Ина4е е весел.
В4ера му дадох Панадол за всеки слу4ай,въпреки,4е нямаше температура.А от панадола може ли да е?Ох дано не се разболеем Praynig

# 386
Ей,няма спане за мен вече втора нощ.Буди се от този нос,кашля,киха,иска да суче,после започва да се напуеа да пръцка,да ака.Май пак има някакви колики.Малееее,ужас.Као пребита съм.
Дани-пух,на Коледария ще сме с бебетата,ако искаш да дойдеш.Аз,обаче,не знам дали ще мога.Първо трябва да отида до Районното,че вчера на можах,и второ не знам дали имам кола.Моя мъж много обича да ми кара колата,в която няма лощо,ноооо не оставя ключовете за неговата,носи си ги с него.Та,ако нямам кола,не знам дали ще дойда.

# 387
Здравейте, гледам че говорите за ваксините. Аз на Никол, и сложих миналият път превенара. Добре я понесе. Сега ще бода малкото с пентаксим и превенар и аз. А Никол искам да и сложа за хепатит, ама не съм се чувала с доки. До колкото ми каза, и нашето поколение май не е имунизирано за хепатит, затова мисля, и на мен и на мъжът ми. Той се опъва повече от децата, ама ще го хвана натясно.  Twisted Evil
За третата сливица, аз съм резултат на лекарската некадърност. Непрекъснато боледуване като малка, даже ми се появява  шум в сърцето, от възпалени сливици, и никой лекар не се сеща да предложи да ми ги махната. Накрая баща ми, понеже той от сливици е с придобид двоен порок на сърцето, ме закара, и каза че няма да мръднем докато не ги извадят. Махнаха ги и трите, и от тогава нито съм боледувала, а иумът изчезна. Та сливиците че са полезно нещо е така, но ако вече са възпалени, и то хронично, е по-добре да ги извадят. Доколкото знам вече го правят с пълна упойка, мен ме рязаха с местна и беше голям кошмар.
Марина, вече се смее с глас, и рита, радва се, много ми е миличка Simple Smile Сега се чудя какво да и взема за Коледа. Големият  дзвер е заформила егати списъка, ама дребната като не може да си каже. Имаме активна гимнастика и всякакви видове музикални играчки. Направо не знам какво да измисля.
Аааа да кажа, има ли майчета които хранят с Аптамил комфорт. Аз с това дохранвам, и го купувам от квартала за 18лв кутията, вчера си го взех от Метро за 12  Shocked Голяма надценка.

# 388
Ние взехме на бебчо това,като играчка:

http://www.tinylove.com/toy.aspx?toyId=42&state=toyTypeId=13 … ementId=3@ageId=0

,както и мн.сладки дрешки,които вече носи.

# 389
Моя мъж много обича да ми кара колата,в която няма лощо,ноооо не оставя ключовете за неговата,носи си ги с него.Та,ако нямам кола,не знам дали ще дойда.
Joy Joy Joy
Ей това мъжете са голяма работа! Mr. Green Моят мъж ми оставя колата, но не и ключовете, хубаво, че има резервни, иначе само за снимка ще ми послужи. Joy Абе сякаш по калъп са правени.

Гледам някои вече захранват.
Няма лошо щом така сте решили. Но е хубаво да прочете с кое е най-щадящо да се започне. Соковете са най-коварни, те не се разграждат. Направете си експеримент и изстискайте сок от ябълка, оставете го да престои половин час и ще видите резултата. А именно ферментирал сок, ей това става и в стомахчетата на малките душички.
Много по-щадящо за коремчетата е, каша или пюре от картофче или морковче. Peace Ема я захраних с картоф, после морков, после безмлечна кашичка/ама каква беше не помня, ще трябва да си опреснявам знанията/. И т.н.... Това го казвам само информативно, пък кой както акъл го учи така да прави.

Никитали, благодаря за теблицата по която се слага Превенара. Истината е, че хич не бях запозната. Тъй като док. за следващият месец ми изписа рецепта само за Инфанрикс и аз си помислих, че ще има само реимунизация...Ще попитам на следващият преглед по каква схема ще слага следващите дози.
А и на Ема ще трябва да й се сложи, защото на нея не са я слагали.

Герчо, радвам се, че Иван е добре. Казах ти аз, че няма място за притеснение, но то майчиното сърце няма как да не се тревожи. Simple Smile

НВИ, браво на Наско, голямо момче си имаш! Hug

И при нас има Коледария, ще хвана да се обадя на моята дружка утре да се замъкнем до там, ако иска. Днес съм с 2-те деца и не ми се разправя, но утре съм само с бебето, та не ми пречи да ударя едно греяно вино, а колко е хубавоооо.... Вечер е хубво да се отиде, но стана мн. студено и тук и не е за бебета...

Общи условия

Активация на акаунт