СЕПТЕМВРИ' 09 ТЕМА 7

• 18 843
  • 713
  •   1
Отговори
# 75
Соник,и Ива беше с много лош обрив по лицето,чак започна да се лющи.А и по тялото имаше!Започнах да я мажа обилно с олиото на Себа мед,а отгоре с кремчето на Бюбхен.Имаше страхотен ефект.За няколко дни се оправи PeaceПродуктите на Себа Мед са много добри-аз лично съм много доволна!!!
Днес съм сама с бебка и ми е много спокойно!Мойте мъже са на "свинска смърт"(както някои казват) Mr. Green

Колкото да гледането на внуците от бабите,аз също не мисля,че са длъжни да го правят!Оставям децата само ако се налага!

# 76
Соник, пробвай с Exomega. Чувала съм,че има невероятен ефект. Сега  се обсъжда в плевенската ни тема.
Внуците ги командироваме при нужда. Божидар до сега не е спал при бабите си.

# 77
Айде и аз да се изкажа относно кожните проблеми. Попрескочих малко темите, ама пишех един реферат за университета и хич нямам време. Алекс беше с много лош обрив по цялото тяло, водих го и на дерматолог и на неонатолог допълнително освен педиатърката ни. Изписаха ни Екзомега на А-Дерма и трябва да кажа че този крем е направо страхотен, наистина!!! Вярно че струва 30 лв, но има за какво. Освен Екзомегата, ползвам и шампоана за крусти на А-Дерма и само 5-6 измивания глават му се изчисти. А сега искам и аз да ви питам нещо момичета. Много се притеснявам, Алекс спи много през нощта и сутрин едвам го събуждам за първото хранене, иначе през деня яде на 3 часа и си е доста активен, и спи сравнително малко през деня, но към момента яде 6 пъти на ден. Мислех си ако го оставя да спи и го храня за първи път към 9 часа, дали 5 хранения на ден ще са достатъчни. Той е само на кърма. Дайте съвет, притеснявам се да не би да остане гладен миличкия....   chef

# 78
Янче, аз си мисля, че бабите са прави, като казват, че то бебето като спи, расте. Аз бих си го оставила да спи - ако е гладно, ти ще го чуеш  Laughing Има да реве, да се къса... Simple Smile Не претендирам за компетентно мнение, само казвам аз какво бих правила... Остави го да се събуди сам за сутрешното хранене - ще видиш, че ще се събуди сам около 30 мин по-късно  Peace  Гладен ще остане само ако ти не го храниш когато и колкото той си иска Wink
А ти още в Дианабад ли си?

# 79
  • София
 wavey
Добре дошли на новите мами!   bouquet
Днес много студено и мрачно, май няма да излизаме, или може би ще ходим само до хит по-късно, че хладилникът е празен.
Тази нощ мъжът ми реши да ме замести за първото хранене към 2,30ч, ама после съжалих, че се съгласих  ooooh! Първо не беше затворил както трябва шишето и като почна да капи, намокри й бодито на малката, после реши да й вземе шишето, за да я преоблича, тя естествено почна да реве, как така ще й вземе млякото ooooh! После реши и памперса да смени (преди да е довършила да яде), а после като тя реве и не може да захапе шишето, решил нашият, че не е гладна вече и я слага в леглото и се чуди защо не ще да заспива  #Cussing out И се наложи да ставам да я до-нахраня аз и да я приспивам  #2gunfire Мисля, че от тук нататък няма да искам помощ за нощното хранене Rolling Eyes

# 80
МамаТ, в момента съм при свекърва ми в Червен Бряг, иначе за момента сме още в Дианабад. Апартамента в Младост не сме почнали с ремонта, та не знам кога ще се заизнасяме. Но сега съм при свекърва ми, за да мога да поучвам за сесията.  Rolling Eyes Като се прибереме към края на януари ще звънна, да се видим. Еми освен утре да го оставя Алекс и да видя как ще дойде с яденето. Ама пък 5 пъти на ден хранене на двумесечно бебе...  newsm78

# 81
Добър ден! Едва ви изчетох Laughing
Добре дошли на новите мами и бебоци  bouquet
за потенето - ако бебето се изпотява на тила само вечер след банята, му е топло. Ако обаче потенето е при всяко кърмене/хранене/, знам че признак на рахит/не винаги/ и педиатъра вдига дозата на вигантола- евентуално.
обрива по лицето-при нас според педито е бебешко акне и да съм мажела с Бочко.Е, не минава нито от него, нито от балсама на д-р Тайс. Според мен е реакция от кърмата или допира на главичката за по дълго до полар. Не изключвам и олиото на Бюбхен. Гледам да не прекалявам и мажа с Локоид Липокрем /съдържа хидрокортизон и съм питала за него педиатъра/ . Другото средство е обикновената свинска мас Mr. Green

Щях и за друго да пиша, но забравям - сега ще слизам до магазина  с 2-те момчета, че сме сами, а трябва да сготвя нещо.
P.S.Честит първи сняг! В Пловдив пък е един сняяяг - тц, тц - само намокри улиците Sad

# 82
Добро утро и от мен,колко съм изпълнителна веднага щом станах си промених профила,защото наистина скаип профила ми е така!Аз свекърва нямам,беба се обриваше но от брат ми и баща ми защото вечно бяха брадясали,а за косичката и нашата капе само отгоре.А да честит първи сняг,и тук в стара загора от вечерта валеше.Отивам да си направя едно сииииилно кафе,че мен ме сабудиха в точно в 6!

# 83
  • sofia
Добро утро,мами!Ура сняг!Желая хубав ден на всички! Heart Eyes

# 84
Здравейте и от нас Hug
малко пропуснах края на предната тема но когато имам време ще наваксам.
Добре дошли на новите мами дано да ви хареса компанията ни Hug.
Честит първи сняг на бургазлийки, тук при нас продължава да вали и е ужасно студено.
Да ви се похваля вече съм дипломиран магистър, имам още една защита на втора магистратура през март но и тя ще мине, чувствайте се почерпени понеже така и не се научих как да вмъквам картинки.
Да допълня и за косичката и ние имаме плешиво петънце отзад на главичката но аз също го отчитам на непрекъснатото въртене пък и все пак нали тази косичка трябва да се смени. Grinning

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 12:01 от desi_k84

# 85
  • Варна
Хайде и ние да се разпишем днес...

И тук всичко е бяло, имаме сняг,  което е рядко срещано във Варна:)  Няма и не можем да излизаме,такава фъртуна се вихри, че пуснах баткото с приятелка да ходи на детския рожден ден, а за после ще търся кой да гледа бебето, че аз да го карам пък на хор...Програмата е натоварена, а това време... ThinkingЕй в такива моменти много ме е яд, че таткото все го няма...Какво като изкарва пари, като на мен тук помощ друга ми трябва... ooooh!
Честит първи сняг и от мен, нашият не е подобие, а си е едни 10 см поне... Crazy
Ето ни я и нашата зимна картинка:http://septemvri2009.snimka.bg/holidays/v-ochakvane-na-koleda.452184.16361281

А за косичката: родихме се с много, не е опадала още и май няма и намерение Crazy Когато е мокра е на малки къдрички, много сладко, иначе се поизправя като изсъхне. Плешиво петно и ние си имаме, просто на спокойните бебета, дето много лежат така става... Crazy

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 12:09 от *Elesta*

# 86
Добър ден! Hug
Направо не мога да ви изчета smile3529
Честити им месечинки на бебоците на Atrakcia и mim4eto007 . Да са им живи и здрави и много усмихнати!
Валери след ваксината е много поспалив също. Но тъй като вкъщи не е спокойно тези дни, много хора, много шумове и ако спи е в ръцете ми, така че пак не мога да свърша нищо. Мивката вече ще тръгне да ме търси ooooh!.
Инъче малчо си е весел. То за спането съм се отказала да правя изводи - то и отстрани сигурно е звучало странно Crazy. Един път спи, един път не спи, всеки път като пиша е различно. Но ето - тъкмо три-четири нощи правеше пауза от пет часа и снощи се събеждаше на два и последния път на един час. #Crazy. Мислих си, че тъкмо съм затворила очи и той пак е буден. Накрая го вземам при мен да поспим още малко. Но при нс леглото е много тясно и с татито спим на тръни,ако го вземем.
Аз съм за гушкането, за мен е важно да знае, че има кой да отговори на нуждите му. Аз съм гледана така - без много, много прегръдки и сега сме отчуждени с майка ми. Не искам заради едното готвене и чистене сега, след няколко години да се виждаме, колкото да не се забравим. smile3513.

За помагането - отначало аз имах нужда от повече помощ, а бате много работеше и нямаше време да се застои вкъщи, та се постърпвахме доста. То и Вал беше почнал да плаче в него - като все го няма smile3518. Но сега помага - почти само той готви, гледа го, приспива го чат-пат и носи като го карам все нещо отп другата стая rotfImbo  animal037

Май днес ще е първия ден от доста време когато няма да излизаме - не е спряло да вали сняг. Зимна приказка Heart Eyes.

Я споделете откъде ги вземате тези интересни емотикони - коледните???

Ние пак имаме запек. Давайте съвети, вече се изчерпах!

# 87
Eee,браво,Деси,честито дипломиране!  bouquet

Да похваля мойта мома-от няколко дни е много кротка и започна да спи и през деня по няколко часа!Не мога да си позная детето Mr. Green

Оплешивяване при нас засега няма,но на баткото,като бебе му окапа косата отзад,много смешен беше GrinningПри него определено беше от залежаване Mr. Green

# 88
Ние пак имаме запек. Давайте съвети, вече се изчерпах!Аз на малката и давам много вода иначе да чукна на дърво досега е нямала запек а вече 2 месеца е на фризолак.А може да и даваш и от специалното мляко за запек.моята приятелка е на фризолак и фрисо,слага 4 лъжички от фризо и 2 от фризолака но нейната дъщеричка е на 5 месеца,зависи от това колко мисурки и слагаш ги разделяш на равно или от фризото повече но не много защото после ще имаш голяма изненада.Успех

# 89
Еее, какво е това писане, не мога да смогна да ви прочета!

И при нас вали сняг, доста обилно, аз излизах сама, оставих децата на таткото и се разходих на спокойствие. Купих на малката първата й розова рокличка, ще я глася с нея за Коледа. Ходих и за подарък на баткото да разгледам, ама май ще се ходи до Хиполенда в Ст. Загора за циментов град - това му е желанието.

За оплишевяването и при нас има голичко на тила, а никога не спи по-гръб, мисля че е от возенето в количката, там лежи по гръб.

Много ме е яд, от 3 дни беба започна съвсем целенасочено да си смуче палеца. Да уточня, че биберон не е смукала и не иска, плюе го. Предлагам го, но не. Какво да я правя, имаме познато момиченце, вече е във трети клас и така заспива.

За потенето при сукане съм чувала, че може да е признах на рахит.

Добре дошли на новите мами!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт