Гърция-23

• 77 947
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
  • Солун/Велико Търново
Благодаря ви много за топлото посрещане Hug И аз мисля ,че раждането в клиника и хвърляне на излишни пари.Пък и аз не се осигурявам тук .. ползвам застраховката на мъжа ми.Той е към ТЕВЕ.По - скоро ме притеснява самото раждане .. и начина по който се държат с чужденките .Несам и много на "ти" с гръцкия  newsm78

# 496
Не се притеснявай.
При нас раждаше 1 италианка,нито английски,нито гръцки знаеше.
Извикаха специално за нея,един стажант,който беше завършил е Италия.Разбраха се.
Така че,решение има.Пък и все ще има някоя черна перла от нашите Mr. Green

# 497
  • Солун/Велико Търново
А изискванията за това какво да си носиш .. различават ли се от тези в България?

# 498
  • Germania-Pleven
Gerito добре дошла и успешно раждане.Имаш ли предпочитания как ще раждаш?Аз в  Атина съм раждала и то в държавна и съм изключително доволна.

# 499
Определено се различават те в бг искат и конци да носиш,ако се наложи да те шият. Тук само дрехи за теб и бебо е необходимо, и памперсите и храната ако нямаш кърма ги дават от болницата.

# 500
  • Germania-Pleven
А изискванията за това какво да си носиш .. различават ли се от тези в България?
      Аз си бях взела за мене лични принадлежности,а и две пижами,а за бебето само дрешки .Но във всяка болница е различно,съветвам те да попиташ на место какво трябва да си носиш,аз така направих.

# 501
  • Солун/Велико Търново
За сега проблеми несам имала .. ще раждам нормално .Аз до 7-мия месец си ходех на консултации в България,тъй като често си патуваме.Сега си ходя тук при една гинеколожка ,която за съжаление изражда само в Γενικη Κλινικη

# 502
  • Гърция
Диавалканико е най-голямата многопрофилна болница на Балканите, не е клиника Peace. Осигурителното ни бюро покри почти целия разход и всяко евро си струваше Wink. Единственото, което си носех беше пижама, всичко останало както за мен така и за бебето беше осигурено от болницата.

# 503
  • загубено
Аз съм раждала в държавна болница в Атина.
Доволна съм,имах си избран лекар обаче.
Нищо не съм носила,както са ти казали мамите освен лични принадлежности.

Олимпия,много пораснал малкият пират Grinning

Стелука,кога пътуваш ти?
Всичко наред ли е ?

Добре дошла на новата мама  bouquet

# 504
За съжаление,нещата се влошиха,днес беше погребението. newsm45 newsm45

# 505
# 506
  • загубено
За съжаление,нещата се влошиха,днес беше погребението. newsm45 newsm45

Съжалявам мила,приеми моите съболезнования Hug
Мир на душата и !

# 507
Благодаря ви,момичета!
Все пак ще пътувам другата седмица.
Сестра ми го изживя от близо,и ще отида при нея(тя е вдовица,мъжът и почина в Гърция),и преживява дежавю.

# 508
steluka ,моите съболезнования и лек път!  Hug

GeriTo_ ,добре дошла и леко раждане!
И двете ми деца съм раждала в държавна болница и също съм доволна.Като при първото ми дете се наложи спешно секцио в 35 седмица и имах много притеснения дали всичко ще е наред с бебето ,че бях чувала какво ли не за деца родени в 8 ми месец.Слава Богу нямаше никакви проблеми и аз и детето бяхме добре,макар и много мъничка (2,300кг.) се оказа много жилаво и борбено човече.
За болницата и двата пъти си носих лични принадлежности,пижами(2бр.)превръзки,чист спирт за да почистваш пъпчето,памперси,влажни кърпички,дрешки,одеялце и пеленки(2),козметика за бебчо,стерилизатор и поне 2 шишета,ако имаш и повече,ел.кана,уред за затопляне на шишета,бебешки чай,помпа за кърма,камера и фотоапарат,лични документи .И не на последно място много добро настроение и търпение.  Simple Smile
Ако се сетя още нещо ще пиша.

mamamima

Цитат
Цитат на: mamamima в Четвъртък, 18 Февруари 2010, 15:42
бяхме преди 2год. се прибрахме и това беше грешката на живота ни. бяхме на евия близо до халкида.,но тогава бяхме без деца. сега искме да си ги вземем с нас. големият е в първи клас, а малкия ще прави 2год. притеснявам се дали големия ще свикне с езика

Не бих подложила на такъв стрес голямото дете - и без това първи клас е нещо ново за него, а в чужда държава пък съвсем. Тук децата тръгват на 6 години на училище, учебната година започна на 11.09.  Ще има ли място за малкото в детска градина, как ще ходите на работа, ако някое от децата се разболее, трябва ли да повтори първи клас голямото детенце, кой ще ви помага? Това са сериозни проблеми и не бих препоръчала да се почва от нулата...Ама всеки си знае...

Напълно съм съгласна с Олимпия.Много добре обмислете ситуацията.Успех!

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 00:13 от beborina

# 509
  • Солун/Велико Търново
Добро утро на всички  Wink Благодаря за отговорите.Пожелавам ви лек и успешен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт