Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 317 559
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте!
Ето ме и мен пак в тази тема Sad
Преди месец пих АБи съответно пипнах гъбичките-даже писах тук. Взех си Клотримазол свещички и всичко се оправи. Но ето че сега пак се започна..същия сърбеж. Мисля си че е възможно да съм заразила мъжа ми..въпреки че уж нямахме контакти докато се лекувах.Сега мисля пак да си взема клотримазола, но за него си мисля дали да не му взема да пие нещоМикомакс напр. Незнам дали ще стигна до лекар тази седмица-започнах нова работа и е немислимо просто да отсъствам, а съм от 7 до 7 всеки ден #Crazy Или Флажил да взема..посъветвайте ме..  bouquet
Също така някой ми беше казал, че ако си переш бельото в пералнята може да се предаде и на други или пак да ги хванеш-дали е вярно според вас newsm78

# 301
  • Варна
Бельото ако се пере на 60градуса и нагоре и не би трябвало да има проблем  Peace

# 302
  • Бургас
Бельото ако се пере на 60градуса и нагоре и не би трябвало да има проблем  Peace
Ето ви една статия по въпроса с прането http://e-vestnik.bg/7016. Аз вече изхвърлих цветното бельо. Използвам само памучно, пера минимум на 60 градуса (95 обаче е за предпочитане) и от време на време го прекарвам през белина.
От гъбичките ме отърва новия гинеколог. Излекува ме с 3 песарии Гино Певарил х1 през вечер. С диабета се оказа фалшива тревога - всичките ми изследвания са идеални, но поне си направих профилактичния преглед при личната лекарка Wink.
След три месеца ме вика пак моето доки за контролен преглед, ако са се появили пак гъбичките да ги морим. Дано да не се налага обаче. Praynig

# 303
  • Варна
kojo полезна статия, благодаря!   bouquet

# 304
Здравейте, момичета!
Изчетох цялата тема и ще споделя как стоят нещата при мен.

Опитът ми с гъбите е вече почти 10-годишен, нищо, че съм само на 27.
Появиха се за пръв път, когато бях на 17-18г, далеч преди всякакви сексуални контакти, след много дълъг курс АБ и тотално срината имунна с-ма.
По това време, а и в следващата 1 година, тежах около 40кг при 162см ръст и бях ходещ скелет.
В течение на няколко години имах гъбички не само вагинално, но и като налепи по гърлото, по ноктите и по кожата.
Пила съм и съм слагала локално почти всичко възможо с краткотраен или никакъв резултат.
Най-лошото беше, че много се разстройвах от факта, че явно лечение няма Cry

Преди 3 години, обаче, след като гъбите отдавна бяха преминали в хронична форма (само течение), успях да ги излекувам с изписан по следната схема Микомакс - от последния ден на цикъла започвам да приемам по 1 капсула през ден като изпивам общо 3 капсули и това се повтаря всеки месец в продължение на 6 месеца/6 курса.
Още след средата на лечението имаше видим резултат, а последния месец бях сигурна, че всичо вече е ок. Явно и нещата в организма ми си бяха дошли на мястото.
На следващия месец забременях, в 4-ти месец отново имах течение и слагах Гинодактарин, след което не съм имала абсолюто никакви проблеми почти 2 години/до преди 3 месеца.

Отдавна спазвам всички препоръки за борба с гъбите, започнах пак микомакс-а и този път не се отчайвам. Знам, че рано или късно пак ще се преборя Praynig
Осовното, което знам, след толкова години е, че когато имунната с-ма е силна, гъбите нямат шанс, независимо от другите фактори Peace

# 305
Здравейте!
Ето ме и мен пак в тази тема Sad
Преди месец пих АБи съответно пипнах гъбичките-даже писах тук. Взех си Клотримазол свещички и всичко се оправи. Но ето че сега пак се започна..същия сърбеж. Мисля си че е възможно да съм заразила мъжа ми..въпреки че уж нямахме контакти докато се лекувах.Сега мисля пак да си взема клотримазола, но за него си мисля дали да не му взема да пие нещоМикомакс напр. Незнам дали ще стигна до лекар тази седмица-започнах нова работа и е немислимо просто да отсъствам, а съм от 7 до 7 всеки ден #Crazy Или Флажил да взема..посъветвайте ме..  bouquet
Също така някой ми беше казал, че ако си переш бельото в пералнята може да се предаде и на други или пак да ги хванеш-дали е вярно според вас newsm78
флажил е за бактерии не за гъбички

# 306
Здравейте,
И аз имам от проклетите гъби и положението взе да става доста зле, обаче в близките няколко дни няма как да отида на лекар. Интересува ме има ли някакво лекарство без рецепта, защото почвам да полудявам от тези сърбежи Sad

# 307
Здравейте,
И аз имам от проклетите гъби и положението взе да става доста зле, обаче в близките няколко дни няма как да отида на лекар. Интересува ме има ли някакво лекарство без рецепта, защото почвам да полудявам от тези сърбежи Sad

Крем Низорал е без рецепта и помага  Peace

# 308
Ще помисля ...до сега се рових из нета по темата. Чудя се защо никой не пробва с пробиотици ..например Ентеросан, или на никой не е помогнал. Аз мисля да опитам и после ще ви споделя ефекта Simple Smile

# 309
Momi4eta,pomognete!Bremenna sam,a mi otkriha gadnata kandida-za 1 pat mi se slu4va,dosega nikoga ne sam imala problemi.Ginekologat mi kaza,4e e 4esto se slu4va po vreme na bremennost poradi otslabeniq imunitet i promqna v Ph-to ...Slagah globuli POLIJINAKS i Makmiror-efekt nqkolko dena i hajde pak,sega sam samo na promivki s Tantum Roza i vzemam Citrosept,za6toto polojenieto mi e delikatno i ne moga da piq silni lekarstva-strah me e,4e rajdaneto nablijava,a tazi gadost 4etoh,4e jeni s meseci i godini q lekuvat :(Stra6no sam pritesnena-iz4etoh dosta,spazvam izrqdna higiena-pera v gore6ta voda sas soda beljioto si i t.n.Neka,ako ima nqkoj preboril se s tozi problem pri bremenost,da mi dade nadejda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 310
  • Бургас
Не се притеснявай, аз бях по същия начин. Излекуваха ми ги след раждането. Не ги мисли сега. Мисли си за бебчо, който е на път. Hug
Имам и един въпрос към теб. По време на бременността не е ли противопоказно да се правят промивки? newsm78

# 311
sladur40, ако ще раждаш по нормален път, задължително трябва да ги излекуваш. Защото по време на раждането ще заразиш бебето. Когато аз раждах в съседната зала имаше една майка, която си беше дошла с гъбите и лекарите я мазаха с нещо преди раждането. Но това май е доста краен вариянт.

# 312
  • От липите до сините камъни
Да споделя и аз моя проблем,от както се помня имам бяло течение,което съм лекувала многократно,със най различни перорални и въгинални таблетки,гадните гъби от нищо не се оправят на пълно,изчеват за определен период от време и после айде хоп,пак.Преди една година родих,преди да забременея направих няколко курса на лечение с мукомакс през устата и ломексин(мисля че бяха)вагинални таблетки,и някакъв крем за мазане външно,около 2-3 месеца продължи курса,защото накрая получих обрив под очите и ми казахе че най вероятно е алергична реакция и ги спрах,но ефект намаше особен,течението ми продължи,малко след това забременях,някъде към 6 месец стана не търпимо ужасно много ме сърбеше и имах много обилно течение,АГ която наблюдавяше бременноста ми ми изписа гино-дактарин,и ми каза че ще повторим пак към 8 месец,че само това може да направим на този етап,после вече след раждането ще се лекувам.След като родих и спрях да кърмя ходих на гинеколог,той ми каза,че нямам никакви проблеми не ми изписа нищо само каза да си правя промивки с тетра и една супена лъжица сода,но течението ми не спря,преди един месец стана не търпимо адски много ме сърби,но не на влагалището а в най горната част на срамните устни,ходих вчера при друга докторка,взе ми микробиологично изследване,но преди да излезне резултат ми назначи и лечение,лекарствата който ми изписа са;Макмирор 200 mg.за през устата 3x1 таблетка,макмирор 500 вагинални таблетки вечер по една и крем лумексин за външно мазане.
До сега не съм ползвала тези лекарства,ще помоля накои който ги е пил да сподели дали имат добра поносимост и дали са ефикасни,ще съм благодарна на всеки който откликне.

# 313
  • София
Здравейте Simple Smile и аз се включвам в отбор "Гъбички". Наскоро си направих микробиология и резултата беше "Candida albicans". Сега започвам лечението си с гино-певарил(глобули) 15 дни , низорал(таблетки) - 10 дни 2 по 1 таблетка, микомакс -3 месеца по 1 таблетка, гиназол(вагинален крем) след втория ми цикъл, т.е след около месец и нещо и последното в списъка Биозин - за повишаване на имунитета(30дни по 1таблетка). До момента лечението ми коства доста парички, дано си заслужава и има ефект.Успех на всички с борбата с гъбичките Simple Smile

# 314
eli_miri аз съм ползвала глобули Макмирор. Преди около 10-тина години беше, но бях доволна от резултата. Тогава бях получила много неприятна бактериална инфекция и резултата беше доста бърз. Дано и при теб има успех  Peace Не, че си реших проблема завинаги, но тогава ситуацията беше доста тежка и бързо се повлиях. Но фактори много.... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт