Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 487
  • 770
  •   2
Отговори
# 330
Преди 2 дни прекарах ужасна бъбречна криза и бях в болница. Днес ме изписаха и ми предписаха АБ. От една страна ме е страх, ако не го пия да не се повтори кризата, от друга ме е страх от гъбички ooooh!

Докато ги пиеш си слагай някакви глобули или свещички.

# 331
  • Варна
Преди 2 дни прекарах ужасна бъбречна криза и бях в болница. Днес ме изписаха и ми предписаха АБ. От една страна ме е страх, ако не го пия да не се повтори кризата, от друга ме е страх от гъбички ooooh!
Може в началото на приема на АБ и в края да пиеш Микомакс. Също така има Лактофлор на капсули 3*1 на ден. Много течности, малко въглехидрати и надежда, че ще ти се разминат. Клеевата тинктура също казват, че може да се пие при борба с гъбички и изобщо са стимулиране на имунитета, 3*20к-ки на ден 15мин преди храна с малко вода.
Може да слагаш и Лактобор: "За поддържане на рН нивото по време на лечение с антибиотици: Ползвайте 1 туба дневно в края на лечебния курс за 4-5 дни. "
Успех!

# 332
  • Stuck in a moment
Намали приема на въглехидрати, яж кисело мляко (но някое истинско) и съм чувала, че е добре да се приемат витамини от група Б, но поразтърси в нет-а, ако вече не го знаеш де Simple Smile
Мисля че има някакви "Б комплекс"

# 333
Намали приема на въглехидрати, яж кисело мляко (но някое истинско) и съм чувала, че е добре да се приемат витамини от група Б, но поразтърси в нет-а, ако вече не го знаеш де Simple Smile
Мисля че има някакви "Б комплекс"

neurobex   Peace

# 334
Много ви благодаря за съветите, момичета, Hug.
За вит. Б комлекс бях чувала че е добре да се пие с АБ и си купих превантивно. Но може, за по-голяма сигурност, да прибягна и до някое от другите ви предложения   bouquet

# 335
Blagodarq na vsi4ki za savetite i spodeleniq im opit!Shte rajdam sekcio,za6toto pri parvoto mi rajdane se stigna do forceps:(a i tezi gabi ne znam dali 6te gi preborim,no pri vsi4ki polojeniq 6te napravq kurs s globuli predi rajdaneto-to e qsno!!!Samo deto intimniqt mi jivot s maja mi postrada...no  samo se molq da rodq edno zdravo bebe,pak posle 6te vodq vojna,no 6te gi proborq tiq gadove!!!nqkoj znae li dali moje da se pie ENTEROSAN i da se slagat globuli ENTEROSAN po vreme na bremenost,za6toto 4etoh,4e na mnogo jeni im e pomognalo v kombinaciq s CITROSEPT??????????

# 336
  • Stuck in a moment
На мен гинекологът ми, преди да родя ми изписа ентеросан глобули, но аз не ги слагах.
Не смятам , че може да навредят, но при всички положения се консултирай с твоя гинеколог преди да предприемеш нещо.
И ти пожелавам да си по-спокойна, много мами са имали гъбички по време на бременност и после са родили без проблеми.Спокойна майка - спокойно бебе Simple Smile

# 337
Ще кажа, че не съм прочела темата до тук, може да се повтарям, но ще споделя инфо.

Вчера търсих в мрежата статии за маята, но понеже на английски е една и съща думата за мая и гъбички  Simple Smile, попаднах на статия за лечение с естествени средства, а именно кисело мляко. Само че не през устата, а вагинално.  Crazy Избира се мляко с повече живи бактерии, напоява се тампон и се прилага за 1 час на ден. Пишеше, че облекчението от неприятното усещане от гъбичките идва до 2-3 часа.  newsm78

Звучи ми логично, понеже лактобацилус булгарикус подобрява бактериалната среда. Ако някой пробва, да пише. Поне няма да има странични ефекти.  Laughing

# 338
 Thinking това с млякото е интересно.Пробвал ли го е някой?

Имам сърбеж и малки бели парцалчета-виждат се при забърсване и обичайното бяло течение.Какво ми е сега?

# 339
Добър повод да пробваш с млякото Simple Smile

# 340
страх ме е да не си докарам още по-големи главоболия  Confused

# 341
Не вярвам, но както решиш. Лактобацилус се препоръчва от лекарите за хората с гъбички, понеже същите гъбички кандида са и в чревния тракт. Лактобацилус ги неутрализира. Той няма в никакъв случай да стане благоприятна среда за гъбичките.
Лекарите не работят с нищо, което не е произведено от фармацевтична компания и едва ли някога ще препоръчат това.
Но по-полезна и безвредна за здравето гъба едва ли има. На времето лактобацилус се е съдържал и в закваската на хляба.
Ако случайно попадна на статията, ще дам линк, за да си я прочетете.
Или пък напишете естествено лечение на гъбички на английски и погледнете за още инфо.
Пък кой както реши.
Аз само исках да помогна! 

# 342
Здравейте Simple Smile
Преди около 40 дни си направих микробиология на устата - Candida Albicans.
Кожният ми предписа Mycomax 150 една таблетка само (аз взех още една след 4-5 дни) и локално с Дактарин Орал Гел.

След 10 дни отидох, нямаше особено подобрение, или поне не бяха изчезнали гадните гъби.
Прати ме при УНГ, който отново ми даде Микомакс (2 таблетки през 5 дни), пак Дактарин орал гел и нещо, което ми забъркаха в една аптека, за туширане на гъбите (Ac. Borici и Ac. tanici  разтворени във спирт и глицерин).

Сега вече съм само на този бъркоч направения  Laughing
През цялото това време пия Биоцитрин и Прополис също така Витамин Ц (но с него съм непостоянен, а и то само той явно е недостатъчен).
От около 10-12 дни съм на диета - не ям никакво сладко, никакъв хляб, без орис, без картофи, без мляко.
Общо взето само яйца, зелена салата, кисело мляко (бих ви препоръчал Домлян ако може да си намерите - Лактобацили уж трябва да има там доста) и много МЕСО ям, защото иначе без хляб няма наяждане  Grinning
На микробиология трябва да отида при УНГ-то пак на 3-5 май. Дотогава явно това не е достатъчно. Като варианти явно остават (1) ПроБиотици   и (2) По-силни и хубави Витамини.
Та имам няколко въпроси, ако някой може да ми помогне...

(1) Ако може да предложете някакви пробиотици (ако има специални за К. Албиканс !!!). Има ли други освен споменатите "Лактофлор Био Плюс" и "Имунобор Биотик" ?
(2) Да се спра на Б-комплекс или на по-всеобхватните Витарал витамини ?
(3) На изследването ми за кандида единственото, което пише като резулатат беше CANDIDA ALBICANS, микробно число : 10 (на четвърта степен).  Най-вероятно това е било микробиологично изследване ... а какво трябва да си направя за по-подробни резултати, ако са възможни такива, когато се взима проба от устата. (в някоя от темите прочетох, че микр. изсл. е показало също "оскъдно наличие на лактобацили".
(4) Кога едни гъбички се казва, че са хронични... как стават такива? как се разбира, че са такива?

Благодаря много. ако някой може да ми отговори на някой от въпросите или да ме посъветва нещо, да сподели опит ще се радвам  Simple Smile  Peace

# 343
  • София
   Здравей  Ray`

Тъй като  аз имам съмнения  ,че  също  имам гъбички  в устата  реших да  те  попитам какви са  ти симптомите ?. Аз  съм  в състояние  след операция на  сливиците - преди  20 дни . Две седмици  гладувах , защото  болките  са  адски . Бях само  на  вода,  чайове  , прясно  мляко и супи  и  кремове . Организмът ми  явно  много  се  изтощи  и имунитета  рухна ...... Cry  А  също и след операцията    8 дни  пих  антибиотик , след това  6 дни  Нистатин - 3 по  2 табл  .  и  Фунгостатин  за  локално  приложение  в устата , но  мисля  ,че  няма  особен ефект ???  При мен симптомите  са ,че   много силно  ме  боли  езика  отзад в основата и  имам  изразен налеп на  езика .  А при теб какви са ?

Миналата  сряда  бях на  контролен преглед  на  УНГ  и  питах лекарката за  гъбичките - тя  каза само  :  НЯМА???  Така на  глед  с просто око - нима само  така  може да се  каже  без  микробиология ? 

Тук темата  е  за     вагинални  гъбички   и  не  знам дали  изобщо някой друг  ще  се  включи ,  освен ако няма   такъв като нашият проблем ?

# 344
Не вярвам, но както решиш. Лактобацилус се препоръчва от лекарите за хората с гъбички, понеже същите гъбички кандида са и в чревния тракт. Лактобацилус ги неутрализира. Той няма в никакъв случай да стане благоприятна среда за гъбичките.
Лекарите не работят с нищо, което не е произведено от фармацевтична компания и едва ли някога ще препоръчат това.
Но по-полезна и безвредна за здравето гъба едва ли има. На времето лактобацилус се е съдържал и в закваската на хляба.
Ако случайно попадна на статията, ще дам линк, за да си я прочетете.
Или пък напишете естествено лечение на гъбички на английски и погледнете за още инфо.
Пък кой както реши.
Аз само исках да помогна! 
Hug Ти да не мислиш че аз знам английски?  Flutter
Как точно си слагам млякото във влагалището?
И кое точно мляко?

Общи условия

Активация на акаунт