Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 454
  • 770
  •   1
Отговори
# 345
   Здравей  Ray`

Тъй като  аз имам съмнения  ,че  също  имам гъбички  в устата  реших да  те  попитам какви са  ти симптомите ?. Аз  съм  в състояние  след операция на  сливиците - преди  20 дни . Две седмици  гладувах , защото  болките  са  адски . Бях само  на  вода,  чайове  , прясно  мляко и супи  и  кремове . Организмът ми  явно  много  се  изтощи  и имунитета  рухна ...... Cry  А  също и след операцията    8 дни  пих  антибиотик , след това  6 дни  Нистатин - 3 по  2 табл  .  и  Фунгостатин  за  локално  приложение  в устата , но  мисля  ,че  няма  особен ефект ???  При мен симптомите  са ,че   много силно  ме  боли  езика  отзад в основата и  имам  изразен налеп на  езика .  А при теб какви са ?

Миналата  сряда  бях на  контролен преглед  на  УНГ  и  питах лекарката за  гъбичките - тя  каза само  :  НЯМА???  Така на  глед  с просто око - нима само  така  може да се  каже  без  микробиология ? 

Тук темата  е  за     вагинални  гъбички   и  не  знам дали  изобщо някой друг  ще  се  включи ,  освен ако няма   такъв като нашият проблем ?

Ами те гъбичките са си едни, без значение дали са се развили в устата, стомашно-чревния тракт или половите органи. Като изключим локалното третиране, борбата с тях би трябвало да е сходна. Да се надяваме да се включат Simple Smile Да не говорим, че могат от устата да слезнат и в стомаха и т.н.

При мен симптомите се изразяват в това, че също имам "налепи" (най-вече сутрин) както по езика,така и по лигавицата на устната кухина, сякаш съм изгорял на слънце и се бели кожата ... нещо такова са. Също така имам и зачервявания на места по езика (които са оградени от тези налепи). По принцип не ме болят, но напоследък нещо ме дразнят. Те са най-вече по ръбовете на езика и отпред. А днес забелязах, че имам по венеца отдясно няколко такива ранички и ме боли като си мия зъбите ...
 Нямам си представа за периода след вадене на сливици, може тези налепи да не са толкова тревожни, но и мен като ме видя кожния не мислеше, че е кандида, но микробиологията показа друго  #2gunfire   Успех, Gesika! Пиши като има нещо ново  Peace

Иначе преди малко си взех "Лактофлор Био Плюс", които пък се оказаха  за смучене, което е добре в случая Simple Smile
А и видях, че имам от преди останал Дентавакс. Някой ако го е ползвал може да изкаже мнение Simple Smile

# 346

[/quote] Hug И кое точно мляко?
[/quote]

Относно млякото ти пращам линк с една класация на к.млека, ако ти помогне нещо, тя е от "черна тема за хранителни продукти" от този форум. Аз лично заквасвам домашно.  thumbsup
http://zdrave.log.bg/article.php?article_id=20152

За поставянето погледни пак по-предния ми пост, че да не се повтарям.  Simple Smile
Успех, дано да помогне.

# 347
Здравейте!
Имам нужда от мнение.
Гъбички ме мъчат от много години .. още на 15-16 години за пръв път имах проблеми след много мощно лечение с
антибиотици. Разбира се като дете не се лекувах. Мисля, че стана хронично. И все пак упорито и не лесно се оттървах.
Обаче: ми се случва ей така ... някак си т нищото да се появят пак. Последните два пъти в рамките на една година (сега е втория път).
Ситуацията е следната: излиза ми херпес на устата, седмица по- късно се появяват оплаквания и гъбички.

Дали е рисковано да повторя миналото лечение което беше: Гиназол(вагинален крем- под формата на дозичка) и микомакс на куп. А за приятеля само микомакс. Тогава ми помогна, но колко рискувам без лекарска консултаия!

Благодаря Ви много и се надявам да ги преборим гъдинките някой ден!!!

# 348
Здравейте!
Имам нужда от мнение.
Гъбички ме мъчат от много години .. още на 15-16 години за пръв път имах проблеми след много мощно лечение с
антибиотици. Разбира се като дете не се лекувах. Мисля, че стана хронично. И все пак упорито и не лесно се оттървах.
Обаче: ми се случва ей така ... някак си т нищото да се появят пак. Последните два пъти в рамките на една година (сега е втория път).
Ситуацията е следната: излиза ми херпес на устата, седмица по- късно се появяват оплаквания и гъбички.

Дали е рисковано да повторя миналото лечение което беше: Гиназол(вагинален крем- под формата на дозичка) и микомакс на куп. А за приятеля само микомакс. Тогава ми помогна, но колко рискувам без лекарска консултаия!

Благодаря Ви много и се надявам да ги преборим гъдинките някой ден!!!

Ако си сигурна,че са гъбички,няма проблем да опиташ с тези лекарства.Така или иначе в повечето случаи тях предписват.А рецепта откъде ще си вземеш?

# 349
Старата рецепта е на лице.
При мен се оказва, че главния проблем е имунната система: отслабва и слабите места в организма ми
веднага пострадват. А нямам възможност да ходя пак на лекар точно в момента, а не мога да понасям и
неприятното усещане.  А симптомите са ми толкова пресни и идентични с предния път когато изследванията показаха, че са
гъбички, че направо не се съмнявам.
Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Благодаря за подкрепата!

# 350
mushmorok, само напомням, че лекарствата, ако ходиш при един и същ гинеколог се степенуват от по-слаби първия път, към по-силни по-нататък. Като цяло не се предписва същото лекарство, понеже може и да не подейства, а да ти изгуби времето. 

# 351
mushmorok, само напомням, че лекарствата, ако ходиш при един и същ гинеколог се степенуват от по-слаби първия път, към по-силни по-нататък. Като цяло не се предписва същото лекарство, понеже може и да не подейства, а да ти изгуби времето. 

Къде си да го кажеш на бившия ми гинеколог  Mr. Green

# 352

Къде си да го кажеш на бившия ми гинеколог  Mr. Green
 newsm09 ауу вярно ли
на мен петима различни ми изписват САМО Микомакс и Гинопеварил  Crazy като знаят какво ми е било лечението преди тях

# 353
Ами идеята е, ако гъбичките станат устойчиви на някое лекарство, винаги да имаш по-силен коз.
Но ако лекарството всеки път действа добре, може и да го повтарят... Thinking

# 354
  • Варна
Ray друг пробиотик, който давам на детето в момента е АЦ-Зимес, но не мисля че във всяка аптека се намира.

# 355
Благодаря много за препоръката, Solar Wind , но пък вече си взех Лактофлор и честно казано останах малко разочарован, че съдържа само Lactobacillus Bulgaricus  и  Streptococcus Thermophilus. Може би като свърша този ще взема АЦ-Зимес Simple Smile

Иначе за тези, които се интересуват от диетите, като коментар на тази статия има много полезна и подборна информация. Успех на всички  Wink

http://www.lekar.bg/news-102/info-1629/%D0%93%D1%8A%D0%B1%D0%B8% … 0%B8%D0%B4%D0%B0/

# 356
  • От липите до сините камъни
Момичета на мен вчера ми излезе резултата от микробиологията,докторката ми каза,че нямам нищо друго от рода на бактериялна инфекция или подобно а само гъбички и ми каза да продължа с предписаното ми вече лечение(което описах в предишен пост,да не се повтарям)друг път като са ми правили микробиологично изследване и съм имала гъбички пише кандида,а сега пише нещо съвсем друго Stapf  k(-)отр.може ли някой ако знае какво означава това да пише,благодаря ви.

# 357
Stapf  k(-) - това са някакъв вид Стафилококи, но резултата е отрицателен. Тоест нямаш такива  bouquet

# 358
Момичета на мен вчера ми излезе резултата от микробиологията,докторката ми каза,че нямам нищо друго от рода на бактериялна инфекция или подобно а само гъбички и ми каза да продължа с предписаното ми вече лечение(което описах в предишен пост,да не се повтарям)друг път като са ми правили микробиологично изследване и съм имала гъбички пише кандида,а сега пише нещо съвсем друго Stapf  k(-)отр.може ли някой ако знае какво означава това да пише,благодаря ви.

коагулазо-отрицателни стафилококи, които е нормално да имаш
в този резултат не е посочено да има кандиди,( което е добре) и може би  просто трябва да си довършиш започнатото лечение. Оплакванията, сърбежът отшумяха ли, или поне да са намалели?

# 359
Ами идеята е, ако гъбичките станат устойчиви на някое лекарство, винаги да имаш по-силен коз.
Но ако лекарството всеки път действа добре, може и да го повтарят... Thinking
на мен са ми хронични Кандидата,появяват се и само от стрес-обикновено през 2-3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт