Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 423
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Във вторник в "На кафе" имаше един лекар гинеколог, който обясняваше за лечението на инфекциите с метода на мезотерапията. Каза, че по този начин се лекувала дори хламидия с едно инжектиране на комбинация от лекарства. Някой дали е запознат по-подробно с този вид лечение?Между другото предаването го има в сайта на БТВ качено.

това предаване не беше ли по нова тв newsm78
и ако може някой да разкаже подробно за това лечение  Praynig

# 526
http://play.novatv.bg/program/nakafe
Предаването е от 05.10.2010г. Може да се гледа в сайта на Нова ТВ. Доктора малко ку-ку ми се видя, ама както и да е....каза интересни неща.

P.S. Извинявам се за грешката - не е БТВ, а Нова ТВ....

# 527
Здравейте! Надявам се тук да е правилното място да задам въпроса си по темата с гъбичките! Simple Smile
Имам вагинална гъбична инфекция и освен орални хапчета и вагинален гел ми изписаха дактакорт, с който да се мажа външно (имам подуване и зачервяване). Притеснението ми е да не би да си заразя ръцете по този начин. В листовката пише само да се измиват внимателно след употреба, но аз съм доста изплашена.  Cry Някоя от вас да е ползвала този крем и знаете ли дали страховете ми са основателни?

# 528
Ръцете се заразяват много трудно, защото са "на открито" и постоянно се мият. Гъбичките обичат топли и влажни, затворени пространства. Мисля, че страхът ти е неоснователен.

# 529
кажети ми някой пробиотик,хранителна добавка или нещо което се подържа рн-то и равнището на лактобацили ,че все са ми редуцирани

na men mi bqha predpisali urostim 3 meseca se pie 9 lw e cenata

# 530
Аз приемам пробиотик протексин баланс, съдържащ 7 щама приятелски бактерии. Струва 25 лева за 60 капсули. Пише, че успешно мори и гъбичките.

# 531
Здравейте на всички .. ! Искам да споделя с вас моя проблем. Доста е дългичко, така че няма да се учудя никой да не го прочете.
На 18 години съм.. преди 5 месеца започнах да водя полов живот,имам постоянен приятел-същия,с който го направих за пръв път. В началото всичко беше наред- може би с нормалните усложнения-малко затруднено влизане първия път,защото не се бях отпуснала,но после всичко си тръгна както си му е реда. Точно в началото .. може би поради незнание,липса на опит или какво... имахме притеснения за евентуална бременност.Изпих Ескапел .. нямах почти никакви странични ефекти.. може би съвсем лека болка ниско долу,но толкова незабележима, че не съм я отчела като болка дори. След което аз явно много се бях параноясала...идваше си ми цикъла..само месеца,в който изпих Ескапел-а ми дойде със седмица закъснение,но иначе нормално..аз обаче си мислех постоянно,че съм бременна. На следващия месец пак ми дойде... но ме боля страшно много.. просто толкова болезнена менструация не съм имала...попринцип е болезнена,но такова нещо не ми се беше случвало...дори повърнах. Пак.. след това всичко окей .. на следвашия месец отново ми дойде.. не ме боля чааак толкова много ,въпреки че беше по-силно от нормалното... ,но след това се появи едно бяло течение ... стори ми се,че има и нещо червеникаво.. и -тотална паника! Още не беше изчезнала параноята за бебе-все пак съм на 18 .. не искам да си провалям живота. Бях пила антибиотик "Аксеф",защото бях настинала и мойта лична лекарка ми го изписа,а той е доста агресивен,но тогава не помислих изобщо,тъй като просто не бях достатъчно информирана по темата. И .. тогава-бегом на лекар.. оказа се, че имам възпаление на яйчника-оплаках и се от бялото течение, казах за Ескапел-а .. тя си ме прегледа,направих всичко ,което трябваше.. Изписа ми Ципрофлоксацин (1 опаковка и половина) и Гино-Дактарин за бялото течение.. понеже аз и казах ,че никога не съм имала гъбички,сърбежи или други такива симптоми и тя каза "Еми щом е така тогава ето ти глобулки профилактично и ела след менструацията да видим дали има подобрение" ..Е... отидох .. (пак цикъла си беше нормален) .. ,но попаднах на друга докторка.. мойта била в отпуск и тази замествала .. Прегледа ме.. яйчника се беше смалил малко..,но пак си ме болеше при прегледа като ме натискаше. И така тя реши да ме прати на физиотерапия(йонофореза и магнити) за възпалението.,а за бялото течение(което продължаваше и което мойта докторка беше отдала на овулацията) ми изписа Тинидазол и Бисептол(за мен и партньора ми) и Микомакс за мен.. да изолира всички бакретии,които може да са.. взе ми кръв (левкоцити и утайка) -всичко беше нормално.. и цитонамазка.По време на физиотерапията и малко преди да взема лекарствата се появи един сърбеж,невероятно изсушено беше отдолу,никакво овлажняване,и си правех промивки със смрадлика и се мажех с едно билково кремче,което овлажнява-помагаше ми,но само за момента. И малко преди да приключа с физиотерапията и преди да ида пак на преглед изведнъж спря сърбежа.Отидох на доктор,изобщо не прегледа яйчниците(а уж тях лекуваме главно) само с пръсти докато бъркаше отдолу, каза че спекулума е чист и нищо ми няма,но ако искам може да си взема микомакс отново(беше минала една седмица откакто го бях взела първия път) ,а цитонамазката беше нормална. И това е.. не взех микомакс ,защото изпих толкова много лекарства,че се притеснявах да не се повредя още повече..След което пак ми дойде цикъла(миналия месец) и след това се появи едно първоначално бяло,гъсто,на моменти имаше червени жилки,после стана жълтеникаво.. а сега си е жълто и гъсто.Правила съм секс между леченията,когато си мислех,че съм се оправила,но не смятам,че е от това..винаги ползваме презерватив,а и партньора ми си изпи хапчетата...А сега няма как да ида на лекар-нямаме пари,а личната ми лекарка няма да ми даде направление.
Е това е- ако някой се е прежалил да го прочете,пък и да ми отговори .. ще съм много благодарна,защото вече полудявам.

# 532
Ей, аз настръхнах цялата докато четох горният пост...
mai4etu, та ти си напълно здрава, изследванията са ти добри, но лекарствата и лекарите са ти разказали играта...Само от хранителни добавки си имала нужда. Нормално е като започнат половите контакти да има дискомфорт, защото се обменят различни бактерии. Пробиотиците може би ще ти помогнат.

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 14:47 от Инера

# 533
mai4etu в момента си взех една глобула -залаин и да пия флуконазол едно хапче и за милото флуконазол.За глобулата аптекарката ми каза,че са сравнително нови и обхващат голям щам от кандидите.Аз лекувам вече цяло лято гадните гъби,и тъкмо се оправя и на следващия цикъл пак.Също ми казаха след цикъл по едно хапче мукомакс да се пие.Това сама си го предписах,ти се върни назад в темата чети и сама прецени.Въпреки че е най добре да ти каже доктор,но като прочетох на какви си попадала,по добре без тях.Ако не можеш да отидеш на доктор,консултирай се с някой аптекар.
Успех в лечението и бързо да се оправяш Peace

# 534
След последния цикъл си изпих онзи Микомакс,който ми беше казала ако искам за всеки случай ...нищо не се промени от него. Добре поне, че няма сърбеж ..ама може и въпрос на време да е гадовете да се проявят.  Rolling Eyes За хранителни добавки майка ми ми препоръча да ми вземе на Тошков таблетки -билкови ... За пробиотици никога не съм чувала .. дори не знам за какво се ползват,въпреки че в темата няколко пъти прочетох нещо такова. Инера, благодаря за успокояващите думи-психиката ми направо рухва вече ..  #Crazy  Hug  еll_ell ... мерси за пожеланието..явно сме много с този проблем и направо съм изумена как в 21 век едни гъбички някои жени си ги влачат цял живот. Успех и на теб  !  Hug

# 535
След като изследването на кръвта е показало, че нямаш висока утайка, значи в организма няма инфекция. А миенето със смрадлика може да наруши нормалната микрофлора. Заключението ми е, че става въпрос за дисбактериоза, което се оправя  с пробиотици.  Прочети за това в гугъла и решавай. Таблетките на Тошков и аз ги харесвам.
 Интимният гел Лактацид фемина също съдържа тези полезни лактобацили, които ги има в пробиотиците, но тук в темата пишат, че не на всички им понася добре.

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 19:31 от Инера

# 536
Ами ще се провери..сега чета темата да се информирам .. ,след което чичко Гугъл .. на Тошков таблетките са Бял равнец,Ехинацея и Цистофемин... това се препоръчва за бяло течение и възпаление на яйчниците. За пробиотици - те от лекар ли трябва да се изпишат или са без рецепта?

# 537
Днес взех Цистофемин ... и ще пия някакви женски витамини .. една позната ги е дала на майка ми ..Това са група от витамини,които явно са полезни за жената. А преди малко се появи някаква болка от ляво в корема -ниско долу ,кръста ме боли също от ляво и се разпростира към бедрото болката. Чела съм, че така болят яйчници, но дори,когато ми казаха,че имам възпаление на яйчника не ме е боляло така.  Чудно какво ли е?

# 538
  • София
mai4etu, болка,която се простира към бедрото е от яйчника. Но защо те боли може да каже само лекар, виждам, че си лекуаваал възпаление, понякога доста трудно се лекуват и дори и след като си изпила лекарствата и физиотерапията може да продължи болката. Не искам да те отчайвам, но моето възпаление цяла година ме боля.

по темата, вчера се събудих с гъбки,много ги познавам като ги видя:}Сега изпих един дифлукан, да видя дали ще им подейства, обикновено ги избива.

# 539
Шмати , мен сега за пръв път ме боли .. само деня преди да ида на гинеколог за пръв път ме боля малко от дясно .. и на следващия ден - "възпален десен яйчник" .. сега какво? Да се е разпростряло към левия ли ? ... омг.. пих един Нурофен и ми мина малко болката. На лекар ще ходя следващия месец, сега нямам излишни пари да ходя да настивам и да си прецаквам бъбреците от хапчета. Успех в лечението на гъбите...гадни гадове !!  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт