Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 287
  • 770
  •   1
Отговори
# 645
red_devil, първия път ми ги откриха при обикновен влагалищен секрет след раждането. След това последва едно лечение докато кърмих и още две след това ( на мен и съпруга ми съответно). След това имах два чисти влагалищни секрета, с които ме успокояваха, че нищо ми няма, но при мен течението си продължаваше. На мъжът ми също бяха отрицателни резултатите от изследване на еякулат и се успокоихме за половин година. Сега започнахме опитите за второ дете и на своя глава след известно обикаляне намерих лекар да ми пусне освен влагалищен секрет и отделно изследване за трихомони. Всъщност изследват също влагалищен секрет, но не съм наясно дали методиката е с посявка или микроскопски преглед. Тъй като резултатите излизат за три дни, предполагам е посявка. Сега пак ще изследваме мъжа ми и после не знам при кой друг лекар да ида. Последният път се лекувахме при една венероложка в Александровкса, която въпреки, че и след лечението продължих да имам течение, реши , че няма нужда да ме изследва. Било достатъчно, че урината на мъжа ми е чиста... Затова и вече не знам на кой да се доверя ... Може да си пуснеш едно комбинирано изследване на влагалищен секрет и трихомони, така ще може да хванеш и още нещо с микробиологията...   Успех!   bouquet

# 646
Аз ги лекувам от 3 години, че и повече и сега пак ще се ходи на лекар. Успех на всички в лечението.

# 647
Можете ли да ми препоръчате добър венеролог/ гинеколог в София за лечение на трихомони? След толкова лутане се чудим вече на кой да се доверим. Изключвам клиниката към Александровска болница...

# 648
Здравейте,мога да дам координати на добър лекар в гр.Пловдив.Който се интересува да пише на лични.На мене много и единствено той ми помогна!

# 649
Здравейте!И аз се записвам за темата.Имам гъбички от 10 години вече,ту изчезват,ту се появяват. Сега пак не съм добре.При последния преглед ми казаха ,че имам и някаква раничка. Моля ви посъветвайте ме къде да отида в София за тази раничка. Имам поликистозни яйчници и дълги години пих противозачатъчни и мисля че те ме абонираха за гъбичките. Сега не пия,но цикълът ми е нередовен, а гъбичките продължават да са ми проблем.Моля посъветвайте ме!!!

# 650
Ми например в Токуда. Там има лазер за премахване на такива ранички. Simple Smile

Много често се случва течението да е вследствие на такава раничка.

Само че понякога това е дежурна диагноза на лекари, които искат да измъкнат парички за изгарянето... пък дали има нужда в действителност...  Rolling Eyes

Между другото ми се иска да споделя един параграф, който мярнах преди малко. Мисля, че касае болежките на голяма част от писалите в темата...  Confused

Цитат
Практиката за лечение на генитални инфекции “на сляпо" - без микробиологично изследване
В тази практика не се търси причинителя - хламидия, вида микоплазма, вида на гениталната гъба, бактериите с антибиограма. Прилагането на "универсално" антимикробно средство е залог за хронифициране и усложнения на заболяването. Създават се резистентни микроорганизми, неповлияващи се от терапията.
Само тясната връзка между лекуващия лекар и клиничния микробиолог е гаранция за успех в терапията на гинекологични инфекции и профилактика на инфекциозните усложнения на бременността.

# 651
Меичка, това в цитата си е точно така. Гинеколозите много не се задълбочават в изследването на причината, ако сметнат, че е инфекция и лекуват с разни "масови" лекарства. А пък ако отидеш при специалист дерматовенеролог, той пък не може да открие гинекологичен проблем, а търси микроорганизми, наличието на които в повечето случаи е в резултат от друго заболяване. При мен точно така се получи - две години лекувам гъбички, а то се оказа по-лошо  Sad  И на края се оказва, че не са останали глобули и лекарства не използвани, а проблема си е на лице. И като се отчае човек започва да се само-лекува, което пък е още по-лошо...

# 652
Здравейте, за жалост пак съм аз  Tired Изпих си Аугментина 10 дни ( имах е-коли и грам (-) пръчки ) Направихме нова микробиология и  Shocked кокобацили и преобладаващи грам (-) пръчки  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Изписаха ми Тинидазол и Микомакс, в началото бях що-годе добре и сега пак се почна парене, болка  Sick Sick Sick Егати порочният кръг  Cry Sad И аз се присъединявам към молбата за препоръка за гинеколог в София  Praynig Hug

# 653
Гинеколог не мога да препоръчам... Ние днес ходихме на консултация при д-р Каляшева- венеролог. Изненада ме, че иска първо да направи обстойни изследвания на мен и съпруга ми , за да не се окаже, че лекува на сляпо трихомони. Обясни ни защо не може да се има доверие на методите, при които сме се изследвали, кои са най-сигурните методи и т.н. Утре ще ходим двамата със съпруга ми да се изследваме и ще видим какво ще излезе след това. Ще споделя впечатления от докторката и след лечението.

# 654
От 3 години съм с гъбички, а преди 2 години изпих много антибиотици.
Оттогава насам не съм пила антибиотик. Всяка есен вземам един имуномодулатор, от 3 месеца пия и екстракт от грейпфрут за имунната система и уж бях добре от него, но уви. Сега пак проблеми.
Джипито не ще да дава направления, а с 1 направление с 2 посещения нищо не става. Май ще се ходи и на частно, но нищо де, само да се оправя. Някой тук ходил ли е на имунолог?

# 655
Подкрепям мнението, че лекарите изписват какви ли не лекарства и се пробват на нас с лекарства, които могат да бъдат изключително вредни и с много странични ефекти. А защо не се питаме защо не изписват билкови продукти, защо не пробват с тях, билките в някои случаи действат по-добре от лекарствата, може би защото не ги знаят или не вярват на ефекта от билки. Но аз съм убедена че грешат, защото на мен точно такива продукти ми помогнаха много повече от каквото и да е друго. Дали ще е кашлица билков сироп, дали ще са хемороиди билков продукт, дали ще е гърлобол билкови табл. за смучене, дали ще са мускулни болки билково мазило, дали ще е влагалищно течение, парене, сърбеж или одраскване - билков продукт. Даже ми се появяваха доста често гъбични инфекции, които не нзнам откаде идваха постоянно. Накрая ми препоръчаха и откриха решението за всичко, за което отпреди съм пила лекарства, антибиотици и подобни и много съм доволна, че е така.

# 656
Момичета, подлудих се с тези бактерии, четох много по разни сайтове, наши и чуждестранни и се споменава за ваксина срещу бактериална вагиноза. Някой да има информация за подобна ваксина?

# 657
pisnami, само съм чувала за тези ваксини и че държали по една година, но повече не знам.

Бях на гинеколог, пусна ми микробиология. Тя показва, че съм чиста, а си имам симптоми. Каза, че имам кандидоза, която не се проявявала на микробиология. Предписа ми лечение с антимикотични препарати. Въпростът ми е: ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ КАНДИДОЗА НЕ ИЗЛИЗА НА МИКРОБИОЛОГИЯ?

мерси Simple Smile

# 658
Разбира се, че не е вярно! Кои са тези антимикотични препарати? По-добре приемай пробиотици.
Гинеколога прегледа ли те с колпоскоп?

# 659
Инера, благодаря за бързия отговор. Въртеше ми се из главата, че преди ми е излизало на микробиология, но не бях сигурна.
Ще искам второ мнение от друг гинеколог и за сега няма да пия нищо, освен биоцитрина. Не ме прегледа с колпоскоп. И цитонамазка не ми направи. И на ехограф не ме видя. Взе ми само и единствено влагалищен секрет.
Предписа ми микомакс 2 таблетки през 72 часа, а след това всеки месец по 1 след цикъл. 12 дни поред вагинални глобули, не мога да ги разчета в момента.
На въпроса ми кога да отида пак, отговори, когато имаш нужда. Нищо за вторичен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт