Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 280
  • 770
  •   2
Отговори
# 660
  • София
pisnami, само съм чувала за тези ваксини и че държали по една година, но повече не знам.

Бях на гинеколог, пусна ми микробиология. Тя показва, че съм чиста, а си имам симптоми. Каза, че имам кандидоза, която не се проявявала на микробиология. Предписа ми лечение с антимикотични препарати. Въпростът ми е: ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ КАНДИДОЗА НЕ ИЗЛИЗА НА МИКРОБИОЛОГИЯ?

мерси Simple Smile

Освен  да са  друг вид  гъбички , а не кандида  !

Какви  са ти  симптомите  ?

# 661
Те и да са други, не трябва ли първо да се знае какви са, преди да се предписват лекарства. Не излизат ли на микробиология? А гинеколожката каза Кандидоза.
Симптомите са силни сърбежи и леко течение, съвсем леко.

# 662
  • София
  То   сърбежи  може да  има  и от  бактерии ,не само от  гъбички  .  По  принцип  Кандида  албиканс  излиза на  посявка от  микробиология .

# 663
Сърбежи може да имаш и от урината, особено ако уринираш често. Можеш да си пуснеш едно изследване на урина, за да видиш дали не е там проблема...

# 664
Знам, че може и от бактерии, ама тя нищо не каза за бактерии :/ Нито за друг вид гъбички. Хем питах...

Да, и урина не ми пусна, ама нищо, сама ще си назнача изследване. И отивам при друг гинеколог.

благодаря, момичета

# 665
Знам, че може и от бактерии, ама тя нищо не каза за бактерии :/ Нито за друг вид гъбички. Хем питах...

Да, и урина не ми пусна, ама нищо, сама ще си назнача изследване. И отивам при друг гинеколог.

благодаря, момичета

Здравей! Със сигурност ти препоръчвам и второ мнение да чуеш, защото и аз така веднъж по същата причина ходих на гинеколог.Усещах че нещо не е в ред, защото имах леки сърбежи и от това неприятното зацапване по бельото... Гинеколожката ме прегледа и каза че нищо ми няма, което съвсем не беше за вярване. На следващата седмица отидох на друг лекар и се оказаха гъбички...  Sad ... Не е толкова страшно, стига да се хване на време, но с тези лекари....

# 666
И аз се чудя, може ли да имаш гъбички, които при посявка да не дават растеж?Защото на мен вече два пъти ми се случва да си правя МБ в рамките на една седмица два пъти в различни лаборатории и едната да е отрицателна, другата да е с оскъдно количество или микробно число 10 на 3. Обикновено си ги правя в "Клиниката по кожни и венерически заболявания" на Александровска болница, там имат все пак специализирана лаборатория и квалифицирани специалисти в областта....не може едни гъбички да не познават...и като ми излезе отрицателен резултат, а аз имам оплаквания, отивам при гинеколожката си и тя ми пуска изследване наново и ми излиза оскъдно количество Кандида...
Разбира се, аз имам и друг проблем, но това с гъбичките направо ме подлудява....

# 667
Много се ядосах, защото ме гледа в очите и казва Кандидоза, при положение, че вижда резултатите от изследването. Да назначи друго изследване, ДНК тест, колпоскоп няма ли за нея. Запазих си час при друг лекар на частно и ще искам адекватно отношение.

# 668
Много се ядосах, защото ме гледа в очите и казва Кандидоза, при положение, че вижда резултатите от изследването. Да назначи друго изследване, ДНК тест, колпоскоп няма ли за нея. Запазих си час при друг лекар на частно и ще искам адекватно отношение.

Ама разбира се, че ще се ядосаш, става дума за здравето ти все пак! Или не й пука какво се случва с пациентите, които отиват при ннея, или просто е некомпетентна, и за съжаление много такива лекари има. Това да си правят гавра със здравето на хората е недопустимо!!!

# 669
Здравейте момичета  Simple Smile
И мен започнаха да ме мъчат гадните гъби  Sad До преди 5 дена се лекувах с Клион-Д и Микомакс, но ефектът май никак не беше траен, от днес пак съм така Confused Sad
Искам да ви попитам използвалили сте Клион-Д , доволни ли сте и колко време може да се приема?

# 670
Здравейте, пак съм аз  Tired

След поредното пиене на Тинидазол, микробиологията ми в Токуда показа яко Ентерококи и какви ли не бактерии- масово  Tired Лактобацили редуцирани-дисбиоза  Tired Tired ooooh!

Чух се с лекарката, тъй като съм в чужбина, предписа ми Ципрофлоксацин и Флуомизин глобули..Направо лудница! Аз изтрещявам от дискомфорт, абе аман от тази напаст гадна  Cry

Вече се притеснявам да не би да ми има нещо по-сериозно и за това да не се оправям, но какво би могло да ми има?! Замислям се за хомеопат, че антибиотиците се превръщат в порочен кръг.....

Някой да е ползвал услуги на хомеопат при такива ситуации?

red_devil писала си че си лекувала бактерии, а се оказал по-сериозен проблем, ако е удобно сподели( ако искаш на лични) за какво става дума, чудя се вече, от къде ми дойде това на главата  Tired

# 671
Хора,
разберете че причината за кандидата е нарушение в баланса на чревната флора в следствие на прием на антибиотици, слаба имунна система или други причини и ако ви е слаба имунната система колкото и  лекарства да приемате това е временно решение, защото освен борбата с гъбите трябва да се вземат мерки за засилване на имунитета и нормализиране на чревната флора.
За засилване на имунитета яжте чесън, мед, лимони, чай от ехинацея, екстракт от черен орех, цитросепт или някакъв друг имуностимулатор. Пиите калций, магнезий и цинк.
Освен това е важен хранителния режим - никакво сладко и тестяно, абе въглехидратите трябва да се намалят на минимум. Яжте кисело мляко, броколи и храна богата на белтъчини. Гъбите виреят в киселинната среда на стомаха, затова не трябва да се ядат въглехидрати. Няма как да се приборите с тях ако ядете само сладко и тестяно. Също така е важно приема на пробиотик, аз препоръчвам ентеросан S-2 i S-V, съдържа лактобацили и бифидобактерии. Чесънът също е противогъбичен.
Носете памучно бельо и го гладете. Ако ви се наложи да приемате антибиотик поради някакво друго заболяване, задължително го правете с някакъв пробиотик.
Основното, което трябва да разберете, че ако ви е слаба имунната система колкото и глобули да слагате проблема е , че не гъбите са упорити, а че вашия организъм е слаб и не може да се справи с тях. Да не говорим, че химията води до още по-голям хаос в организма... Яжте и лимони.

# 672
Инера, благодаря за бързия отговор. Въртеше ми се из главата, че преди ми е излизало на микробиология, но не бях сигурна.
Ще искам второ мнение от друг гинеколог и за сега няма да пия нищо, освен биоцитрина. Не ме прегледа с колпоскоп. И цитонамазка не ми направи. И на ехограф не ме видя. Взе ми само и единствено влагалищен секрет.
Предписа ми микомакс 2 таблетки през 72 часа, а след това всеки месец по 1 след цикъл. 12 дни поред вагинални глобули, не мога да ги разчета в момента.
На въпроса ми кога да отида пак, отговори, когато имаш нужда. Нищо за вторичен преглед.

Здравей,
не са те гледали на колпоскоп и на ехограф и не са ти взели цитонамазка, защото не е имало нужда. Колпоскопаът е гледане на влагалището и шииката на матката, но кандидозата може да ти я установи и с обикновен преглед без него. Цитонамазката е за установяване на изменения в лигавицата на шийката на матката и ако си отишла заради гъбичките на преглед не е необходимо да ти прави цитонамазка, освен ако нямаш оплаквания или не си поискала сама. Но цитонамазката няма нищо общо с гъбите. Ехографа също. С него се гледат матката, яйчниците и трабите и ако нямаш болки там, няма за какво да те гледа.
Микомакса и глобулите са добро решение, дано да са помогнали. А гъбичките може да се остановят и без микробиология. Ако имаш налепи по влагалишето.... Дано да си добре вече, че са много упорити.

# 673
  • София

Здравей,
не са те гледали на колпоскоп и на ехограф и не са ти взели цитонамазка, защото не е имало нужда. Колпоскопаът е гледане на влагалището и шииката на матката, но кандидозата може да ти я установи и с обикновен преглед без него. Цитонамазката е за установяване на изменения в лигавицата на шийката на матката и ако си отишла заради гъбичките на преглед не е необходимо да ти прави цитонамазка, освен ако нямаш оплаквания или не си поискала сама. Но цитонамазката няма нищо общо с гъбите. Ехографа също. С него се гледат матката, яйчниците и трабите и ако нямаш болки там, няма за какво да те гледа.
Микомакса и глобулите са добро решение, дано да са помогнали. А гъбичките може да се остановят и без микробиология. Ако имаш налепи по влагалишето.... Дано да си добре вече, че са много упорити.

Категорично не  съм  съгласна ,че   като  имаш  гъбички  не  е необходимо да се правят  колпоскопия ,  цитонамазка  , ехограф и  т.н.  изследвания  . На  преглед  с  "просто  око" не  може да се разчита ,за  поставяне  на  точна  диагноза .  В  предишния  си пост  сама  казваш ,че  нещата  са  комплексни  , сега  пък   го  отхвърляш ?

Нали   все  пак  ,затова се  ходи  при  специалист  ,  а не  при  врачка ?

# 674
Микробиологията е задължителна при гъбите, защото трябва да се видят стойностите на всички бактерии и микроорганизми. Но не виждам смисъл да те гледат с ехограф и да вземат секрет за цитонамазка, ако са гъбички. А и е от значение кога ще си направиш микробиологията, ако е на другия ден след като си спрял прием на антибиотик стойностите ще са различни ако я направиш след 5 дни...

Общи условия

Активация на акаунт