ЯНУАРЧЕТО си спинка вечер у дома, майка му си пийва по кръчмите вина!

• 24 332
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
  Елика,какво всъщност ще представлява твоето повишение?От учителка ставаш......? Rolling Eyes

# 646
Селма аз сега съм на длъжност възпитател и им вода следобедните часове,т.е занималня,а към края на този месец вече ще съм на длъжност педагог и ще си имам клас,че сега съм на почти всички от 1 до 4 клас CrazyВ края на месеца ми изтича изпитателния срок и ще ми подновяват договора и ще заема мястото на една колежка, която се пенсионира.

# 647
  МНого добре! thumbsup ПОжелавам ти успех! Hug

# 648
  • Русе
Момичета, нуждая се спешно от съвета ви.
Дени потдържа почти цял ден температура над 39 градуса. Бяхме на лекар - казаха бронхит, в резултат на вирус. Изписаха Аугментин, Виброцил, Мукосолван, Калциев глюконат и Ксизал. Повръща при пием на всякаква храна. Гладна е, но нищо не задържа.Преди около 2 часа й сложих Вомакур/свещичка/, но пак повърна около 30 минути след това. Сложих преди около час и свещичка Еферелган, защото Дени се унасяше от температурата. Дайте съвет какво да
й дам да хапне - не пожела попара с чай и изкиснато сирене. Иска ябълка, но я повръща. Трябва да си изпие АБ-ка, но е на празен стомах. Сложих й чорапки с оцет. Помогнаха малко. Вече температурата е почти 38.5. Какво още да направя?
Благодаря ви!

# 649
  Рали,според мен Дени трябва да набляга на приемане на течности.Няма проблем ,ако не се храни 1-2 дена.
  Можеш да и пасираш ябълката и да я разредиш с преварена водичка,да се опита да я "изяде" под вид на сок. Peace

# 650
  • Русе
 Благодаря, Селма  Hug
Тя пие вода и сокове. Пасирах й ябълктат Hug, но я отказа. А искам да й дам АБ-а, че се притеснявам. Сега хапна мало - да видим.
Благодаря, още веднъж!

# 651
Рали, тези свещичките на Ева й помагат за повръщането. Педиатърката в яслата на Ева винаги ми казва, като повръща да не давам мляко в никаква форма - кисело, прясно, айрян, защото дразни стомаха.
Дай й препечена филийка или 2-3 солети. Пасиран плод също може.
Аз като видя зор с температурата давам Хексалгин.

# 652
Рали, не бива да я храниш, стомахът и ще се дразни при всякаква храна. Давай много течности и глюкоза ако имаш. Поне тази вечер нека да стои гладна Peace
От утре само препечени филийки, ориз, варени картофи, обикновени бисквити, солети и банани. Не и давай нищо друго, докато не спре да повръща. Ябълката не се препоръчва в такива случаи доколкото знам от моята практика с тези неща  Simple Smile

# 653
Рали, аз, лично, ако Алекс имаше такава температура, щях да я сваля с Хексалгин. Да й свали доколкото може температурата, да се успокои малко и след това вода, чайчета ...

Дано бързо се възстанови.  Hug

# 654
  • Русе
Благодаря ви, момичета  Hug

# 655
  • София; Дружбето
Подкрепям Сту + даването на Хексалгин. Миша само с това сваля Т. Дано се оправи бързо Praynig
Ксизала пък за какво да я товари не разбирам. Винаги предписват нещо подобно при по-силни АБ-та, а Аугментина не е лош АБ Rolling Eyes
А кашля ли, аз още не правя разлика между бронхеолит и бронхит

# 656
Ябълката не се препоръчва в такива случаи доколкото знам от моята практика с тези неща  Simple Smile
Защо?Дразни стомаха ли?

# 657
  • София
Рали, само не се шашкай.  Peace
Хексалгин за Т, някъде 20 капки беше за малките, ако друго не помага. Не насилвай да яде, никой няма да се бишне от 1 ден неядене. Довечера я провери 2-3 пъти, ако я усетиш гореща пак дай хексалгин. Това е.
 Hug

# 658
   За Хексалгина знам,че се дава по 1 капка на килограм тегло.
   Примерно,ако Дени тежи 15 кг, й се дават 15 капки. Peace

# 659
  • София
В листовката упоменатото количество е по-малко от необходимата лечебна доза.  Peace Така те карат да дадеш 3 пъти по N броя капки, за да си постигнеш целта, вместо един път малко по-голяма от N...Изпитала съм го с Панадола няколкократно. Мисля, че и МЛП на Ивонска го беше казал това. Тактика на фармацефтичните фирми. Wink Само Хексалгина има едно кофти свойство - има хора, които са фатално алергични към аналгина...ако не сте давали на децата си, по-добре е да пробвате с най-малката доза, докато го разберете... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт