В (зимните) празници И делници, елате при нас на aшypе и зелници - TR 27

• 37 190
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
  • до вятърните мелници
Честита коледа, приятели!

Нека да е весела, благодатна, плодотворна и ползотворна за всички ни!
Много топлина в сърцата и горещи огнища в домовете ви!
Здраве, любов и щастие!
Обичам ви!
Hug Hug Hug

# 286
Полунощ е ... демек официално Бъдната вечер мина и Коледа(a.k.a. Колада, Голяма Коледа, Божик, Божич) е тук  Hug Praynig Hug!

"Ако Коледа е в петък, зимата ще е много зла, лятото ще вали, есента ще е суха, а гроздето — в изобилие Mr. Green. Князете ще ги хвалят, войниците ще се радват."

Коледуването започва  Laughing... Ta ако мъжете ви излезат по нощите да знаете къде са  Laughing Mr. Green ... На този обичай участва САМО мъжката част от населението.  Ходи се от къща на къща(от полунищ до сутринта) и се пеят песни за благословия на домканиствата. В песните се пожелава здраве, дълъг жиBот, щастие, благополучие, плодородие, богата реколта, нова булка, бебе, късмет, любов еtc.  Praynig Crazy

В селото на баба ми все още идват коледари(обикновено млади момчета, teenagers Mr. Green) и все още пеят тази песен ...

"Стани нине, господине!
Тебе пеем, домакине!
Добри сме ти гости дошли,
добри гости, Коледари!"

Добро утро, болярине,
добър сме ти глас донели,
овци ти се изягнили,
все агънца ваклошатки,
кобилки ти се изждребили,
все кончета златогриви...

**След като коледарите са благословили къщата, стопаните ги даряват с пари, месо, боб, брашно, вино u коледарски краваu Whistling Wink.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ , носещu следните имена: Христо(с), Християн(а), Христин(а), Кристиян(а), Кристиан(а), Христа,Радослав(а), Кристина etc.

Анж - да ти е жив и здрав именникъT Hug Praynig Heart Eyes! Здраве , здраве и пак здраве желая  Hug Praynig!

H A 3 D P A B E   ! ! !

Hug Hug Hug Hug Hug Praynig Heart Eyes Praynig Hug Hug Hug Hug Hug

# 287
          ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
              ВЕСЕЛА КОЛЕДА!МИР,ЛЮБОВ,ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНТСТВИЕ!

Делтичка- wavey Hug Heart Eyes  bouquet

# 288
Каквото и да си желаете,
изберете си днес звезда,
защото навярно знаете,
по Коледа се случват чудеса!
Промълвете си тихо мечтата,
под свежата елха у вас,
и щом заспите в нощта тъй свята,
желаниято ще се сбъдне в този час!
Честита Коледа!

# 289
Честито Рождество Христово мили момичета !  Hug

Най- искрени благопожелания за здраве и сили,
за ползотворни дела,
за топлота и доброта - дарявани и получавани ,
за дни на радост с усмивки и веселие,
за мигове на сбъднати мечти !

bouquet  Hug  Heart Eyes

# 290
  • Казанлък of all places
Честита Коледа , народе!

Днес , както каза големият ми син Христо е "най-важният ден, защото имам имен ден Simple Smile".Голямото ми дете вече толкова голямо,че като се засила да го шляпна по врата, попадам по средата на гърба му . Simple Smile
Тъй като коледната трапеза не се вдига, черпя ви от нея :

# 291
  • Варна

тук

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 12:06 от Lora-Di

# 292
  • Varna

Да дам отчет за манджите и аз. Този празник е тих и свят, никога не го свързвам със огромни трапези. Незнам защо но по такива празници не мога и да ям. Хапнахме малко у дома. А им поднесох малко фасулче от Смилян-специално го пазех, малко сърмички със лозов лист,булгур-пилафа на БЗ, за да отчета благодарността си към Комшиите, за това, че посетих тяхната страна и за това, че винаги са били много, много мили със нас. Малко ядки, плодове, чесън, орехчета, питка-постна със мая, гевречета със сусам, тиквеника и разбира се червено вино. Към тиквеника посегна само синковеца. Чак преди малко моя милост си взе. Това беше, софрата остана пълна От всичко но по мъничко.
Сега направих от моя Басмати ориз- страООООтнооо ухае беееее и подгоних Бате да включи новата скара която го принудих вчера да купим. За него две пържолки сложих във марината а за мене и синковеца пилешкото във кисело мляко, чесън, зехтин, бял червен пипер и  куркума. Пляскаме това на скарата, отстрани има и специално местенце да запечем зеленчуците- лука е от тоя лилавия и пиперчици като чорбаджийките- те са от Турско бе newsm47. Все едно съм със вази Hug Hug Hug
Момичета усмихнат ден wavey
АНДЖЕ-
на детенце- Пожелания за много, много здраве, свестни приятели и усмивки, усмивкииииии newsm10
Честит Имен Ден Христоооо!!!

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 12:15 от DELTA_DELTA

# 293
аngelina.bgk   да е живо и здраво името на детенцето. Да си му носи много късмет и благополучие и дано получи много подаръци от  santa2

# 294
  • до вятърните мелници
Честит ти именник, Анджи! Да му е живо и здраво името! Много късмет и успехи да му носи!

И още веднъж ЧЕСТИТА КОЛЕДА на  цялата дружна в тая уютна темичка!  Hug От здраве да не се отървете и парите да не можете да съберете  в  джобовете, поради щото ще са твърде обилни! Любов  да краси душите ви, а усмивки - лицата ви! Навред  да сеете мир и спокойствие! Благодатности и благодарности да се сипят от устните ви, а завист и злоба да бягат надалеч от  вас и близките ви!  Hug Това са пожеланията на нашето малко коледарче Теодор!

А сега за  нашата трапеза - докарахме ги ястията 9,  Whistling но само ако се броят работите от рода  на пуканки, бадеми-орехи-стафиди, плодове; иначе за пръв път правих питка (постна, с мая) с паричка и учудващо за мен стана ядлива, но я направих миниатюрна понеже нали сме само трима, малкия яде колкото врабченце, а и ме беше шубе, че за нищо няма да става! Имаше също бобена салатка, праз със моркови, булгур с доматки и патладжан, руска салата, но постна (е, знам че има яйца в майонезата, но много я обичаме Embarassed) и туршийка; Да не забравя бургаската домашна ракийка, малко р Снимков материал  за доказателстттво ще приложа по-късно, че нещо немога да намеря кабела на фотоапарата Blush

# 295
Весела  Коледа!

Пожелавам на всички вас и семействата ви много здраве, късмет и любов в сърцата!

И един Коледен подарък от мен! Wink Страшно съжалявам, че е виртуален! Sad

# 296
Лелелееееее страхотно изглежда това зелце, кви хубави сърмички стават.... Joy  па и зелевата чорба ще да е добра, особено след винното опиянение  Mr. Green

# 297
  • Истанбул
О, не, стига зеле!!!

ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ МИЛИ МОМИЧЕТА И ГОСТЕНКИ, НА СКЪПИТЕ ПРИЯТЕЛКИ!!!

„Сурва,сурва година, весела година! Едър клас на нива голям грозд на лоза, жълт мамул на леса, пълна къща с коприна, червена ябълка в градина, живо-здраво до година, до година, до амина!" [/size]

Анджи, честит ти именник, да ти е жив и здрав, с много успехи в живота! Hug Hug  bouquet
А lületaşı не е пемза, защото тя, доколкото знам е пореста, (може и дасе бъркам newsm78) люлеташъ е като мек варовик, със снежнобял цвят В буквален превод е камък за лули newsm78 Crazy
http://en.wikipedia.org/wiki/Meerschaum
http://images.google.com.tr/images?hl=tr&source=hp&q=l%C … p;sa=N&tab=wi

# 298
ЧЕСТИТА КОЛЕДА СКЪПИ МОИ!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ,МНОГО ЩАСТЛИВИ И НЕКА ВСИЧКИ ВАШИ ЖЕЛАНИЯ СА МОИ ПОЖЕЛАНИЯ.МНОГО ЛЮБОВ И ТОПЛИНА ДА ИМА В ДОМОВЕТЕ ВИ![/size]

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНЯЦИ !!![/size]

# 299
Честита Коледа, момичета!
Да сте здрави, да сте живи, весели и засмени! Много усмивки!

Общи условия

Активация на акаунт