Подадохте ли молби за винетки?

• 121 192
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Friend, а в коя от цитираните точки влиза баща, на чието име се води колата, но не живее в брак с майката? А как доказва, че наистина живее с майката и отглежда детето с ТЕЛК?

ПП  Семейство са родители, живеещи с брак!!!
В т.а  влизат майките, отглеждащи деца с ТЕЛК - самотни или живеещи без брак с бащата на детето.

аз съм от Габрово и вчера ходих да подам молба за винетка, но ... Тъй като нямаме брак с бащата на детето, а колата се води на негово име любезно се помъчиха да ми обяснят, че пишело "лица или семейства ...", което на свой ред означава, че по закон ние не сме семейство, а другият вариант е колата да е на мое име.

Последна редакция: ср, 31 авг 2011, 18:19 от anjali

# 541
anjali, според теб какво означава "родител"?
Цитата на maya78 ме навежда на едно единствено нещо - че социалните се правят на неразбрали. Или наистина не са чели допълнителните разпоредби.
И пак да питам бащата, ако няма брак с майката родител ли е на детето или не?
Писал съм и преди. В общините издават (обикновено на майката) удостоверение за родствени връзки. Или нещо подобно се казваше документа. И такова съм си вадил навремето. Служителите бяха искрено учудени как така да издадат на бащата...  Laughing Е, издадоха ми.
anjali, не е моя работа да доказвам на някаква служителка дали живея с майката и дали "отглеждам" детето. В т.а няма добавка "родител/родители (осиновител/осиновители) "ако живеят заедно" или "ако отглеждат заедно детето". Достатъчно е, че бащата е РОДИТЕЛ!
Който иска - чете законите и се бори за правата си. Който не - слушка социалните.  Peace

# 542
Нали разбираш, че моето лично мнение по този въпрос няма никакво значение. Все пак сме зависими от социалните в огромна степен. Насила не можем да им бръкнем в джоба, така да се каже. Виждаш - някъде дадоха винетки много преди Наредбата да е приета, а някъде - упорито чакаха да се приеме.

# 543
Съгласен съм. Но и мнението на социалните няма значение... Има закон и той трябва да се чете целия.
Успех на всички! Винаги съм призовавал никой да не се оставя да бъде лъган или заблуждаван  Peace

# 544
  • 1st floor
Здравейте! Пуснах тема в Клюкарника, но там се завихри един спор ,съвсем различен от въпроса , който ме вълнува...Потребителка ме насочи към вашия подфорум и към тази тема. Та направо ще питам и тук. Няма да пускам линк, а направо съм копирала :
Имаме приятелско семейство инвалиди, и двамата са първа група, напълно глухи...До сега имаха една кола, за която ползваха безплатна винетка и бяха освободени от данък...В момента обмислят покупката на нов автомобил , та въпросът ми е имат ли право на още един такъв с преференции, защото и двамата са инвалиди /както споменах по-горе/...Би трябвало на всеки един такъв човек да се полага по една кола /имаше някакви ограничения за конските сили само, те се вместват/, но не знаят как стоят нещата, като са семейна двойка...Защото де факто , сегашната кола се води половината на мъжа, половината на жената...
Ще ви бъда признателна , ако сте прочели нещо по нормативните наредби , закони  и пр. или имате пример , някъде около вас, да споделите с мен... Hug

# 545
Отдавна не съм чел тези изменения и не мога да дам отговор на въпроса ти, НеПоКоРнА. Дано някой, който се е сблъсквал скоро с проблема се включи.

# 546
  • до реката
Здравейте, детето ми е с 50% телк,бронхиална астма в средно тежка форма имаме ли право на винетка или не,когато си оформях документите преди седмица в социалните за всички добавки и прочие... никои не ми спомена нищо за винетка,така че се обръщам към вас.

# 547
Имате право - да  Peace. За следващата година се подава молба през декември.

# 548
  • до реката
  bouquet

# 549
  • 1st floor
Имате право - да  Peace. За следващата година се подава молба през декември.
А ако колата е закупена по - късно през годината , например май, до декември ли се чака пак? newsm78

# 550
Не, подаваш, чакаш и си я взимаш по всяко време на годината

# 551
  • 1st floor
Не, подаваш, чакаш и си я взимаш по всяко време на годината
  bouquet

# 552
  • в края на града
Приели са го значи, колко отдавна не съм чела... Огромна благодарност на всички, които вложиха толкова труд, усилия и нерви! Ииии честито, децата ни са членове на семейството Simple Smile

# 553
Моля за помощ знаещите. Имаме решение от ТЕЛК  от края на септември. Ходих да питам за винетка и ми казаха за догодина. Не ни ли се полага и до края на срока на тази / т.е. до края на януари 2012 / ?

# 554
Полага ви се
Подай си молба, пък нека откажат писмено

Общи условия

Активация на акаунт