Подадохте ли молби за винетки?

• 121 283
  • 730
  •   1
Отговори
# 120
Мисля, че е хубаво да се спомене и за трудностите после при продажбата на автомобила когато е на името на детето. Аз бих искала и мене да включиш в писмото - в смисъл подкрепям го, въпреки че понастоящем не притежавам лек автомобил. Планирам да закупя тази година като мисля, директно да го пиша на името на детето /ако закона е все още такъв де  ooooh!/. Пращам си данните на лични, ако прецениш, че може да ме пишеш  Peace.
Доколкото знам процедурата с разпореждане(продажба и прочие) с имуществото на непълнолетно лице(тук вече детето е дете до 18г ) то става само след разпореждане на съда,минава се на дело,за което плащаш такса,също така изискват становище от отдела за закрила на детето,че това което смяташ да направиш не е в ущърб на интересите на детето,а родителя настойника представя нотариално заверена декларация(свободен текст),за която също си плащаш,че наистина това,което искаш да направиш с имуществото на детето си е в полза на детето.

Относно автомобила-ако е на името на детето и решиш да го продадеш,равносметката безплатна винетка и по-нисък данък=такси и бюрокрация за да гопродадеш в случай,че се наложи е ТАНТУ ЗА КУКУРИГУ.
Нервите и изгубеното време са пак за сметка на детето и семейството му.

# 121
Именно точно затова и аз говоря. Защото ако искаш да ползваш тези "безплатни" винетки и данъци колата те задължават да е на името на детето. Дотук добре, но после..... после ти разказват играта. И тогава къде ти е ползата ..... май няма такава. Ако си възрастен с ТЕЛК или автомобила е съпружеска собственост, няма пречки при продажбата, но ако е собственост на ДЕТЕТО ТИ ..... ooooh!

# 122
Именно точно затова и аз говоря. Защото ако искаш да ползваш тези "безплатни" винетки и данъци колата те задължават да е на името на детето. Дотук добре, но после..... после ти разказват играта. И тогава къде ти е ползата ..... май няма такава. Ако си възрастен с ТЕЛК или автомобила е съпружеска собственост, няма пречки при продажбата, но ако е собственост на ДЕТЕТО ТИ ..... ooooh!

В цялата работа има едно противоречие-ние като родители сме отговорни за благополучието,действията и постъпките на децата си,тоест като техни настойници сме носители на всички задължения,но когато трябва да ползваме тази си функция за доброто на децата закона ни заявява категорично,че децата ни са самостоятелни единици,а като такива точно в закона за винетката нямат никакви права.
Има и друго според закона за защита от дискриминация децата,които не са собственици на автомобили са дискриминирани спрямо останалите,които са.По същата тази логика сигурно трябва и семейното жилище да е на името на детето,за да имаш правото на помощта,която отпускат за преустройство на жилище,но не съм сигурна в това тъй като нямама информация по въпроса нито лична,нито от други родители.

# 123
Joy Ох сега ми стана смешно. На детето преписахме апартамента с баща му когато се разделихме /тогава той още нямаше нито диагнози, нито ТЕЛК/, но апартамента го ползва татко му. Сега ако аз купя кола на негово име, но аз да я карам.... хехехе, детето ще има жилище и кола, а майка му и баща му нищо ooooh!. Смях в залата.

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 16:08 от pepi_r

# 124
Joy Ох сега ми стана смешно. На детето преписахме апартамента с баща му когато се разделихме /тогава той още нямаше нито диагнози, нито ТЕЛК/, но апартамента го ползва татко му. Сега ако аз купя кола на негово име, но аз да я карам.... хехехе, детето ще има жилище и апартамент, а майка му и баща му нищо ooooh!. Смях в залата.
Луда работа,ако някой вземе да напише за абсурдите в страната ни ,със сигурност ще влезем в книгата за рекордите на Гинес-и по брой и по абсурдност. ooooh!

# 125
Rossoneri , изпратих ти моите данни в Лични съобщения. Присъединявам се към желанието на всички нас, които коментираме тук, правдата да възтържествува! Дано да стане!!!

# 126
Мисля, че е хубаво да се спомене и за трудностите после при продажбата на автомобила когато е на името на детето. Аз бих искала и мене да включиш в писмото - в смисъл подкрепям го, въпреки че понастоящем не притежавам лек автомобил. Планирам да закупя тази година като мисля, директно да го пиша на името на детето /ако закона е все още такъв де  ooooh!/. Пращам си данните на лични, ако прецениш, че може да ме пишеш  Peace.
Доколкото знам процедурата с разпореждане(продажба и прочие) с имуществото на непълнолетно лице(тук вече детето е дете до 18г ) то става само след разпореждане на съда,минава се на дело,за което плащаш такса,също така изискват становище от отдела за закрила на детето,че това което смяташ да направиш не е в ущърб на интересите на детето,а родителя настойника представя нотариално заверена декларация(свободен текст),за която също си плащаш,че наистина това,което искаш да направиш с имуществото на детето си е в полза на детето.

Относно автомобила-ако е на името на детето и решиш да го продадеш,равносметката безплатна винетка и по-нисък данък=такси и бюрокрация за да гопродадеш в случай,че се наложи е ТАНТУ ЗА КУКУРИГУ.
Нервите и изгубеното време са пак за сметка на детето и семейството му.

Това много ми хареса, изобщо днес постингите са ви страхотни, идва ми всички да ги копна и принтирам да изуча.

# 127
Бойни мами, всички, които ми писахте на ЛС съм ви копнала, като го пооформя ще го видите в уж позавършен вид.
Това за съда го пропуснах, Пепи, мерси, че ми напомни.

pogar , текста с цитираните закони и какво предлагаме ще го сложата в писмото Peace
 Hug  bouquet  bouquet Hug

Давайте мами в същия дух, още мами може да пишат, не сме малко....

# 128
  • в полите на Балкана
Rossoneri  Hug страшна си. Запиши и нас в спипъка Peace

# 129
Rossoneri  ,ще ти пратя и мойте данни на лични.  bouquet

# 130
     Rossoneri  Hug,пращам ти и моите данни Simple Smile

# 131
мамчета, благодаря ви за отзивчивостта, подписаните майки сме 12 за сега. Пишете, имаме време, нямам обаждане още. Ние ще си действаме, писмото е от 4 л. вкл. с имената. Искам пак да го поогледам, да не съм изпуснала нещо и да ми се смеете после Wink да не се изложа. Ще го кача на сайта от подписа ми да го видите от там.
Приятна вечер, след малко тръгвам от работа. В къщи не знам дали ще имам време да седна на компа Rolling Eyes

БЛАГОДАРЯ ВИ! ДОВОЛНА СЪМ ОТ ВАС Wink Peace

# 132
Бойни мами, всички, които ми писахте на ЛС съм ви копнала, като го пооформя ще го видите в уж позавършен вид.
Това за съда го пропуснах, Пепи, мерси, че ми напомни.

pogar , текста с цитираните закони и какво предлагаме ще го сложата в писмото Peace
 Hug  bouquet  bouquet Hug

Давайте мами в същия дух, още мами може да пишат, не сме малко....
Като оформиш всичко ти прецени кое къде да сложиш за да им става ясно на четящите(получателите на  писмото),че тази простотия около винетката за лице с увреждане трови живота на всички семейства с деца с увреждане всяка година-миналата година децата не бяха лица,сега не са собственици,чудя се за догодина какви ще ги измислят(сякаш тия хора като тръгнат да правят нещо в полза на децата ни по цели нощи не спят за да го докарат колкото се може по-безполезно).

# 133
  • гр.Гоце Делчев
Rossoneri и аз изпратих личните си данни  Hugи успех

# 134
Росонери,какво да ти пращаме като данни?

Общи условия

Активация на акаунт