Математически турнири - 3

• 75 588
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
Така и така стана дума за олимпиади... Може ли някоя мама, чието дете има  опит във въпросните състезания да ми обясни как точно протичат? Задачите, точкуването, критериите и кръговете са ми ясни. Интересува ме по-скоро има ли белова и чернова ( ако има, и двете ли се предават), доколко подробно трябва да е описанието на задачите, трябва ли на беловата задачите да са описани по ред на номерата или може в произволен такъв...

# 451
  • София и там където не се пуши
Трябва добре да се подредени, ясно написани да убедиш в решението. Дали се предават и черновите - ами не помня.

Ние на олимпиада винаги се оливаме, заради описанието - решаваме си ги нооо не събираме точките.

# 452
  • гр.София
Пепи каза,че на национален кръг събират черновите задължително,на областен не помни,а за първи ктъг със сигурност не ги събират.
Схемата си е стара-задачи с описване и  точно аргументиране.Математиката е красива наука,но  на олимпиада е важно решението да е подробно описано-особено при равни резултати това много се гледа!

# 453
Мина олимпиадата. Ако някой нямери в нета верните отговори, нека пейстне линкче тук Simple Smile. Предполагам, че моят пак ще е с намалени точки, заради грозното писане и недостатъчно обосновани отговори  Rolling Eyes.

# 454
Само задачите http://www.rio-sofia-grad.com/

# 455
Момичета, това ни беше първа олимпиада, и не съм много наясно - задачите от линка на Дороти са различни от тези на моя синковец. Ако имате инфо за задачите в Пловдив, ще съм ви благодарна да го споделите. Синът ми изхвърча като тапа на 2-я час, макар че ми беше обещал да седи до края. Твърдеше, че задачите били много лесни ( защо ли не му вярвам ), и той се справил с всичките. Любопитна съм да му видя решенията, но той мъгливо ми пресъздаде условията - явно и това не е запомнил. Както винаги разчитам на перфектната ви информираност . Дано децата ни са се справили!!!!!

# 456
  • у дома
Това е общивски кръг и за всеки град са различни-Дороти е дала линк къ задачите от гр.София.

# 457
  • София
Момичета, това ни беше първа олимпиада, и не съм много наясно - задачите от линка на Дороти са различни от тези на моя синковец. Ако имате инфо за задачите в Пловдив, ще съм ви благодарна да го споделите. Синът ми изхвърча като тапа на 2-я час, макар че ми беше обещал да седи до края. Твърдеше, че задачите били много лесни ( защо ли не му вярвам ), и той се справил с всичките. Любопитна съм да му видя решенията, но той мъгливо ми пресъздаде условията - явно и това не е запомнил. Както винаги разчитам на перфектната ви информираност . Дано децата ни са се справили!!!!!
Както вече са ти казали, задачите на общинския кръг се спускат  от съответното РИО.
Ето ги пловдивските:
http://rio.schools.officelive.com/olimpiadi.aspx
Първата препратка след отварянето на страницата е към задачите от днешната олимпиада. Файлът е zip.Предполагам, че след разархивирането му последният ще съдържа задачите за всички класове..

# 458
Извинете, ама аз погледнах, че benighted е от София и затова така ги пуснах.

# 459
  • София

Бихте ли помогнали с решението на зад 2/б.

Корекцията на 2/а   - от 36 см. да стане 52 см.- е била записана на дъската. Не е много редно според мен.

# 460
Pabcd = ( AB+AD).2=44
                AB+AD=22
Pamnd+Pmbcn=(AM+AD).2+(MB+AD).2=52
                          AM+AD+MB+AD=26
                          (AM+MB)+AD+AD=26
                           AB+AD+AD=26
                           22+AD=26
                           AD=4 cm
                            AB=22-4=18cm
AB=AM+MB
MB=AM+14
AB=AM+AM+14=18
2AM+14=18
2AM=4
AM=2 cm
MB=2+14=16cm
Samnd=AD.AM=4.2=8 кв. см.
Smbcn=MN.MB=4.16=64 кв. см.
64:8=8 пъти
Дано в бързината да не съм допуснала грешка.

# 461
  • София
Дидева, благодаря!

# 462
Много благодаря! Задачите наистина са лесни ( поне за Пловдив). Довечера ще разбера какви ги е надробил моя " гений"

# 463
Тук http://www.rio-sofia-grad.com/index.html са решенията и указанията за оценяване за София. В прозореца вдясно натискате  Математика и ИТ.

# 464
  • Sofia
Не мога да отворя този сайт защо така,вие имате ли проблеми с рио софия???

Общи условия

Активация на акаунт