Математически турнири - 3

• 75 558
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
 Търся БЪЛГАРСКИ състезателни теми за 2-8 клас  от " Европейско кенгуру", САМО от 2005 година! Mr. Green
Посочените сайтове са добре известни, но аз не търся задачите за решаване!  Peace

# 511
  • София
На моята дъщеря вчера са им дали, но само втора страница 5-6 кл. за 2005 (по ми беше лесно да го снимам с фотоапарата  Laughing)

# 512
# 513
  • Бургас
Да дам отчет и тук. Вече сверихме отговорите, от задачите за шести клас - само една, и то грешка по заблуда, на 27 - ма задача!

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 14:13 от Pagocт

# 514
  • Bourgas, Burgas, Bulgaria
Има ли вече някъде класиране на кенгуруто от днес?

# 515
  • Русе
  В Русе класирането е готово! Ние сме сред отличените!

# 516
Знаете ли кога ще обявят класирането във Варна?

# 517
Знаете ли кога ще обявят класирането във Варна?
За Варна - на 30.03. казаха.

# 518
Благодаря!

# 519
  • Бургас
Моята дъщеря вчера беше на Кенгугуто.
Листите със  задачите, които са раздадени на децата са черно-бели, но в една от тях се говори за сини и зелени квадратчета, а и копията са били толкова лоши, че се е наложило на една от задачите да чертаят възможните отговори на дъската.
Би трябвало да има по-добра организация все пак Sad

# 520
  • Русе
Моята дъщеря вчера беше на Кенгугуто.
Листите със  задачите, които са раздадени на децата са черно-бели, но в една от тях се говори за сини и зелени квадратчета, а и копията са били толкова лоши, че се е наложило на една от задачите да чертаят възможните отговори на дъската.

Нашите листи бяха с цветна схема...............

# 521
  • София

Нашите листи бяха с цветна схема...............

Браво на Русе, и сте първи с резултатите, и материалите ви качествени ...  Peace

Нашите също бяха черно-бели и доста замазани  Cry За мен е необяснимо защо пестят
толкова от качеството на листите с условията, след като съставителите са се погрижили
да с цветни шарени картинки, а и участието в състезанието все пак се заплаща  Naughty

# 522
И при нас листите бяха черно-бели и с не много добро качество. Същото беше и на лингвистичното. Но това не ни оправдава, че сме се изложили, и то доста.

# 523
Моята дъщеря вчера беше на Кенгуруто.
Освен това много ме е яд на въпросната задача (номер 13 от 3-4 клас), защото условието е написано ужасно неразбираемо. На мен ми трябваше време за да го разбера, а какво остава за 10-годишно хлапе? "..... , като показаните 4 са неразличими? " ......... ??????
Ние сме сгрешили 2 задачи. Естествено едната е тази. Много ми е любопитно колко ли деца са я решили?

И аз така и не разбрах, защо отговора е 6, а не 5. Какво пропускам:
1. 0 сини + 4 зелени
2. 1 с +3 з.
3. 2с +2 з.
4. 3с +1 з
5.4 с +0 з.

Или вероятно все още не съм разбрала условието.

# 524
Вариантите с две сини и две зелени квадратчета са два.
ХХ        ХХ
ХХ        ХХ

Общи условия

Активация на акаунт