Математически турнири - 3

• 75 550
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Да питам и тук- някой има ли информация за математическо състезание в Шумен за 01.05.2010 г.? Имаме нещо в бележника записано- за отборно и индивидуално класиране, сформирали се отбори по класове, таксата е 15.00 лв. и нищо повече. Кое е това състезание? Регламент?
" Академик Кирил Попов" - 01. 05. 2010. Ще се проведе в математическата гимназия в Шумен.
Има два етапа - индивидуален и отборен.
 В индивидуалния се решават 6 задачи с избираем отговор, три - с отворен отговор и една - с описание на решението. Време за работа - 75 минути, маскимален брой точки - 50.
 В отборния - отбор от най-много 4 състезатели решава две задачи, две от които - с изследователски характер ( не ме питайте какво означава това  Mr. Green). Отборът представя решенията общо. Време за работа 135 минути. Максимален брой точки - 50.
Класирането е отделно за всеки клас и всеки етап. На състезателите заели 1, 2 и 3 място се връчват грамоти. Награден фонд - 1000 лв.
ПП.: Изтрих сайта, защото ме упрекнаха, че в него има реклами ( само за сведение- от въпросните реклами не съм взела и стотинка, просто те осигуряваха неограничен достъп до сайта, защото надхвърляхме безплатното ограничение още на третия ден от месеца), че съм " добра с копи и пейст" и съм " окрала" един друг сайт, че " обичам да обирам овациите еднолично". Освен това получих писмо от организаторите на " Европейско кенгуру" да сваля задачите от 2010, понеже състезанието още не се било провело в някои страни иначе евентуално ще се съдим. По същото време въпросните задачи ги имаше на поне още четири сайта, включително и на един регионален инспекторат по образованието, няма да казвам кой. Сами разбирате, че ми дойде малко в повече...

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 11:23 от Анонимен

# 556
Дидева, кой те упрекна? Не съм следила такъв конфликт и съм напълно незапозната. Не знам дори кой е потребителят с "активно рекламираният сайт тук". Ядосвам се много, защото резултатът не е в ничия полза, освен на шепа монополисти, предполагам или желаещи да узурпират територията.
Добре, за Кенгуруто от 2010 защо ти да ги свалиш задачите? Че те си бяха публикувани на доста места с отговорите. Още в края на ден № 1 по някои места имаше дори класирания. Нещо не ми е много чисто подобно отношение. Ти не си била първата, която е "набрала" текстовете с отговорите, предполагам и си ги пуснала в пространството. Според тях какви правила си нарушила? Питам, щото аз не се сещам. Ако ще си обсъждаме даване "под съд" ми е интересно и от професионална гледна точка. Ако даваш само линк към други статии какъв проблем юридически създаваш?
Ти беше свършила чудесна работа.
Благодаря за информацията. Аз не съм го чувала този, не съм в такива кръгове и не намерих нищо в нета, но ще са четири деца от класа наистина. Имаш ли линк към подобни задачи?
Сега открих това:
http://pmg.icon.bg/index.php?page=turnir&action=akpproblems

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 12:02 от Judy

# 557
Оххххххх, поредната българска простотия! Завистта на ограничените умове няма край! Дидева, жалко че трудът ти отиде на вятъра!

# 558
  • Варна
За сайта на Дидева и на мен ми беше жалко като разбрах, че не съществува, защото го използвах за подготовката и на 2-те си деца. Все пак тя си преценява най-добре дали желае да го поддържа, аз лично съм много благодарна за нейната помощ до сега.   bouquet
Относно състезанието в Шумен да споделя информацията, която знам. Синът ми се явява на него през 2007 год. беше в 2-ри клас(дори беше се класирал на 2 място в индивид. състезание) тогава на индивид.етап задачите са били 10 първите 6 са оценени с 3т., 7,8и9 с 4 т. последната 10 с 8т. Отборно са решавали 4 задачи.  Имам  задачите от 2007 само за 2 клас.  Peace

# 559
Здравейте, моля за помощ за следната задача за 4 клас - подготовка за кандидатстване в МГ.
Боби написа числата  от 1 до 50, като всяко число написа толкова пъти, колкото е самото то: една единица, две двойки, три тройки и т.н. Накрая написа 50 пъти числото 50.
а/Колко цифри е употребил Боби за написването на едноцифрените числа?
б/Колко цифри са употребени за написването на двуцифрените числа?
Ако е възможно публикувайте самото решение - не само отговора!
Предварително благодаря на всеки.   bouquet bowuu

# 560
Здравейте, моля за помощ за следната задача за 4 клас - подготовка за кандидатстване в МГ.
Боби написа числата  от 1 до 50, като всяко число написа толкова пъти, колкото е самото то: една единица, две двойки, три тройки и т.н. Накрая написа 50 пъти числото 50.
а/Колко цифри е употребил Боби за написването на едноцифрените числа?
б/Колко цифри са употребени за написването на двуцифрените числа?
Ако е възможно публикувайте самото решение - не само отговора!
Предварително благодаря на всеки.   bouquet bowuu
Едноцифрените числа са девет на брой. Всяко от тях е написано толкова пъти, на колкото е равно.Една цифра за единицата, две цифри за двете двойки, три цифри за трите тройки....
1+2+3+...+9= 4.10+5=45 цифри
По същия начин за двуцифрените, като отчетем че за изписването на всяко число са използвани две цифри.
(10+11+12+13+...+50).2=((10+50).20 +30).2=1230.2=2460

В първоначалната публикация бях изпуснала числото десет, за което се извинявам.

Последна редакция: ср, 14 апр 2010, 17:33 от Анонимен

# 561
Ужасно съжалявам, Дидева. Не съм си и представяла, че нещо така полезно за дечицата може да се окаже неприемливо за някой.   Какво лошо видяха в това, че малцина българи искат за децата си нещо повече от базовата   училищна  " подготовка" ???? Изумена съм.

# 562
Дидева, синът ми я решава така:
от 1 до 9 - 45
от 10 до 19 - 145
от 20 до 29 - 245
от 30 до 39 - 345
от 40 до 49 - 445
и 50
и сега        45*1 +( 145+245+345+445)*2 +50*2=2505
Вярно ли е по този начин?

# 563
   Всеки начин, който води до верния отговор е подходящ. Най-нормалното нещо е детето да използва онзи начин, за който се е сетило. Решението на сина ти е същото като моето. Просто той работи на части, а аз го направих наведнъж. Въпросът вече опира до това дали задачата е за описване, с избираем отговор или с отворен такъв. Ако е с описване ще трябва до всяка сума да посочи как е получена. И последно, но не по важност, накрая няма нужда да ги събира. Търсят се поотделно цифрите използвани за написване на едноцифрените и двуцифрените числа.

# 564
Дидева, тази информация за състезанието в Шумен на 1ви май откъде я черпиш? Защото на календарния план са дадени други дати:

14. Математически турнир “Акад. К. Попов”, Шумен, 7-10 май 2010 г.

или има някаква промяна?

# 565
Изтрих сайта. От месец един потребител( потребителка) активно рекламира сайта си тук. Може би той ще ви бъде полезен.

Току що прочетох поста на Дидева и съм дълбоко възмутена!!!
Смятам, че обвинението й е насочено към мен, защото го прави неоснователно за втори път!
Какво значи „активно рекламира сайта си”?!  Сайтът е действащ от половин година, а аз влизам във форума от няколко месеца и то много рядко, затова чак сега  отговарям на несправедливите обвинения! Въобще не съм предполагала, че се занимавате с моята скромна личност и дори нямаше да разбера, ако не ми се беше обадила една колежка... 
Защо всички ме плюете, нападате и коментирате  нещо, което сами признавате, че не познавате?!
Всеки може да прочете моите постове и сам да си състави мнение кой е прав!!!

Имам всичко на всичко  9 поста и  само в 3 от тях е посочен сайта и то като източник на информация, за която някой е питал или съм сметнала, че ще бъде полезна!
Не мога да разбера защо намерението ми да помогна се приема като реклама?!

Ако съм искала да си правя такава, щях да пусна нова тема в този форум, който се казва  „Деца в училищна възраст”, а сайтът ми е за всички учащи се – от предучилищна възраст до студенти!
Не е ли така?!

Или да си го сложа в подписа, както правеше Дидева!
Не е ли така?!

За мен подобни обвинения (в реклама) и подобни действия (да си изтрие сайта) са плод на болни амбиции или болна психика!
Ако Дидева наистина искаше да помага, не само нямаше да си изтрие сайта, но и щеше да посочи  моя към полезните връзки – аз бих постъпила така и дори съм го направила в  моя, без да разбера, че той вече не съществува!  Защото няма такъв сайт, който да обхваща всичко!
Не е ли така?!

Но може би тя се е уплашила от  моите  обвинения – ако прочетете постовете ми, ще разберете какви?! ( Забелязах, че Дидева си е изтрила не само сайта, но и поста в другата тема, в която ме обвинява, че си правя реклама! Защо ли?! )
Или може би има нещо против новите форумци?!
Или мисли като аватара си (в момента е СТАЛИН, но очаквам и той да бъде изтрит), който манипулирал всички и разстрелвал или пращал на заточение в Сибир всеки, когото подозирал, че евентуално може до го засенчи?! Затова предполагам, че и този пост ще бъде изтрит?!

Както и да е... не смятам, че е нужно  да гадая повече...
Но вашите нападки и обвинения ме обиждат, защото са несправедливи и са направени от хора, които дори не знаят за какво става въпрос, а се оставят да бъдат манипулирани и настройвани негативно!
Повтарям, че не си правя реклама (аз също я ненавиждам), тъй като съм и автор и собственик на сайта и НЕ ПЕЧЕЛЯ НИЩО от него (защото нито продавам нещо чрез него, нито рекламирам нещо в него, нито някой ми плаща за него), а напротив – за хостинга и домейна се плаща...
Създадох сайта, защото децата и математиката са моя любов и призвание (колкото и високопарно да ви звучи), и за да могат учениците бързо, лесно и безопасно  да намират задачите за подготовка, които съм поместила и ще продължавам да помествам! И напълно осъзнавам, че ще има хора, които го харесват и такива, които не го харесват! Аз самата виждам недостатъците му и в бъдеще ще се постарая да ги поправя...  НЕ СЕ НУЖДАЯ ОТ РЕКЛАМА, защото тези, за които съм го направила, го използват и са доволни!

Но ще ви задам още няколко въпроса:
Защо, ако мога да помогна с труда си и на някой друг, да не го посоча?!
Защо не признавате труда на другите, а само обвинявате?!
Защо не вярвате, че някой може да направи нещо, без да чака отплата, а да изпитва удовлетворение, че е помогнал?!
Защо се опитвате да насаждате отрицателно отношение към сайта и мен без ме познавате и без да сте разглеждали сайта, а не оставите другите  сами да преценят кое е полезно за тях и кое не?!
Да съм ви настройвала аз против сайта на Дидева?! Напротив, сложила съм връзка към него, която още стои и всеки може да я види!!!
Защо някой нормален човек би си изтрил сайта, само защото има „конкурентен” друг такъв или се появи някоя „реклама” за друг подобен сайт и после обвинява другите за своите действия?!  Какво би останало от интернет в такъв случай?!
Кого „наказва” Дидева – мен или  всички вас, които харесвахте нейния сайт, или себе си?!

Още много въпроси ми идват наум, но съзнавам и съжалявам, че ви губя времето и ви занимавам с глупости, обаче не можах да се въздържа, защото съм много огорчена...
Българите затова сме в такова положение - заради  негативизма, злобата и завистта ... и само като чуем да оплюват нещо, започваме да припяваме, да се оплакваме и се оставяме да бъдем манипулирани, без изобщо да знаем за какво става дума!!!
Защо не виждаме позитивното и не го използваме?!

Извинете ме за тона и за червения цвят (който си е професионално заболяване )! И щом ви дразни моето присъствие - по-малко ще ви се пречкам тук!

П.П. Запазих си този пост и ако той бъде изтрит ще го пусна като нова тема във подфорума и форума, защото смятам, че това са принципни въпроси за морала и отношението към околните и то не само в интернет...

# 566
  • най-шареното място
Много моля да не го обръщаме на кавга!
Сайтът ви госпожо, е непрофесионално направен, задачите не стават за печат.
Понеже най-видното в тях е името на сайта... Което заедно с червения цвят на много места тук във форума току до линк към сайта, говори само по себе си доста ясно, поне за мен.

Позволявате си да създавате интриги и да, имате поне 3 рекламни поста.
Предполагам можете да сметнете сама какъв процент е това от всичките ви постове /9 на брой/.
А в колко от тях се споменава сайта ви? Изненадващо, само в почти половината.

Не искам да се карам с вас, но е много грубо да пишете в червено и да ни занимавате с наранена чест. Да снимам ли публикациите ви Wink

Хубава вечер Simple Smile

# 567
  • гр.София
Аз съм на страната на Диди!Сайтът беше прекрасен,аз го чувствах като наша обща рожба и ми е мъчно,че го няма Cry
Няма смисъл да се караме-тук всички сме,защото обичаме математиката и децата си.Полезни сме си,заедно страдаме и се радваме...
Ако на някой му пречим-просто да не идва при нас!
Siq1 ,не познавам сайта Ви,не съм обърнала внимание и нашумната му реклама/може би,защото виждам само важните неща Embarassed/,но идва м и в повече менторския тон.Извинявам се,ако съм груба!все пак тук сме се събрали от любов!Нека сме позитивни-заради децата!И заради математиката!

# 568
Siq1, добре е да отидете да размахвате пръст някъде другаде!!!
Лично аз не бих приела да се говори за Дидева по този начин, най-малкото, защото ми е помагала без дори да я моля и без да повтаря "Аз, мене, мене си".
Ако имате желание да бъдете полезна направете го, без да очаквате потупване по рамото. В крайна сметка ние точно това правим тук, помагаме си безкористно!

# 569
В сайтът, който беше направила Дидева, всички задачи и отговори бяха проверени и точни, а във въпросния нов сайт попаднах на безброй грешки в отговорите. Май авторите му трябва да се върнат в първи клас или поне да черпят информация от по-достоверни източници hahaha Препоръката ми е да не разчитате 100% на отговорите за Великденското състезание за 3-ти  клас.

В този пост също има невярна и манипулираща информация и смятам да го анализирам малко:

“В сайта, който беше направила Дидева, всички задачи и ОТГОВОРИ  БЯХА ПРОВЕРЕНИ И ТОЧНИ, а във въпросния нов сайт попаднах на БЕЗБРОЙ ГРЕШКИ В ОТГОВОРИТЕ.”
1. Дидева нямаше отговори и беше подчертала това още на първата си страница!
2. Ами посочете ги тези грешки всички да ги видим!!!

„Май авторите му трябва да се върнат в първи клас или поне да черпят информация от по-достоверни източници hahaha Препоръката ми е да не разчитате 100% на отговорите за Великденското състезание за 3-ти  клас.”
 Г-жо, в поста си вие отправяте много силни обвинения и подигравки не към мен, а към една организация  с изключително висок рейтинг в страната ни – Съюза на математиците в България. В страницата, на която съм поместила задачите и отговорите за всички класове, съм посочила източника. С думите „БЕЗБРОЙ ГРЕШКИ В ОТГОВОРИТЕ” ме изплашихте - признавам, че не ги бях решавала, защото имам доверие на колегите и не вярвам да са поместили грешни отговори. Но след вашите нападки си направих труда да реша всички тестове от Великденското състезание за 3 клас – ВСИЧКИ ОТГОВОРИ СА ВЕРНИ!!! Забележката ми е единствено към 2 задачи – 7-ма от темата за 2009 г. и 10-та от темата за 2006 г., които според мен не са формулирани точно и зависи човек как ще ги разбере – тогава се получават и други отговори.
Питам: 2 двусмислено зададени задачи, които могат да имат различни отговори, в зависимост от това как сте ги разбрали, равняват ли се на безброй много грешни отговори?!

Затова считам вашият пост за КЛЕВЕТА, отправена не към мен, а към Съюза на математиците в България.
Вие:
- или изобщо не сте решавали тези задачи и „хвърляте кал” под давлението на някой друг – много ясно кой?!
- или сте зле с математиката?!
- дължите извинение на всички във форума, защото ги заблуждавате!

Във форума има и колеги математици, които също могат да ги проверят!

Относно постовете, които бяха публикувани:
С никого не съм искала да се карам и не аз започнах всичко това! За червения цвят сте прави, аз също го съзнавам и се извиних за това.
Извинете ме за "менторския" тон щом смятате, че е такъв! Защо не си зададете въпроса: Как само един човек забеляза "шумната" ми реклама, а другите досега не сте? Нямам ли право да се защитя?!

Приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт