Съпруги, чиито мъже пътуват 12

• 47 632
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
Хайде,Лени,спи спокойно."Хемус" излезе от лошия залив. newsm10
Съжалявам,не мога да споделя с вас източника си на информация,но мога винаги да огтоворям адекватно на въпросите ви по отношение на корабите на БМФ.
Лека и спокойна нощ на всички русалки и близките им!

# 286
Добро утро, девойките и момчето!
Днес има ли празнуващи???
Айде да сложа закуската, пък за обяд ще му мислим  Wink

Приятен и ползотворен ден на всички!

# 287
  • Varna
ДобрЮутрУ Hug
ДОБИ-
Благодарско за закуската  bouquet Абе ти кога успяваш да спиш, кога успяваш да ни поднесеш закуска.? Laughing

# 288
Добро утро!!!
Гледам тази сутрин Добиту ме е изпреварила с кафето  Wink
Желая лек ден на всички!!!

# 289
Напоследък сънят ми бяга   animal037  animal037
Поне да свърша нещо полезно  Mr. Green
А за сега все още си пия кафето, че след малко хуквам по задачи  Flutter

# 290
ооох Доби какво кафенце, каква закуска ... ма тая диета хич не ми върви, тука такива маси слагате, такива сладки забърквате  Hug
На Леночка ... и аз, като една новодошла   Embarassed ама все пак, добре дошла отново и по-често да ни навестяваш  Embarassed
хубав ден момичета и момчета ...като казах момчета, къде ли се изгуби и нашият, нали Мъжете не Плачат?

# 291
Здравейте мили мои дружки.Честити именни дни на всички.Живи и здрави бъдете.
Разкъсвам се между един бебешок/кучешки/ ,работа и приятели.С тези празници една прахосмукачка не съм удряла от 10 дена само отгоре ,отгоре.А за килцата няма да говоря пак се освиних.Чета ви и вземам от закуските дето слагате и тук таме кафенце.
Чакам с нетърпение вече да се прибере татко ни накрая на месеца.Той не е виждал новото попълнение, та ще са ми много интересни двамата.

# 292
Дарито-71  това за освинването  Embarassed да си призная ама честно и за мен, се отнася, уж диетки уж туй-онуй пък ... нема файда ... ще взема само да гледкам, кой какво слага ама няма да се черпя толкоз  #Crazy
Блазе ти и радост ..мъжо да се връща ... а бебешкото попълнение, па макар  на кученце  Hug

# 293
Ха добро утро Laughing/аз сега се надигам, че до към четири кукувах Embarassed/
Нашият тати звънна на излизане от залива - успяхме да поговорим- от радост след това няма заспиване Laughing Беше много притеснен - карали ги да подписват някакви декларации, според които, доколкото разбрах, командировъчните ще се явяват облагаем доход Shocked Някой да е чувал за такива "радостни новини"?
Дездемона, не се отчайвай за забременяването - ние бяхме стигнали до Табакова, която категорично заяви, че само инвитро ни гарантира дете. Отказахме се - нямахме толкова пари/93 год. сумата си беше сериозна/ и решихме да си осиновим детенце. Това стана лятото, докато проучвахме възможностите - хоп - ноември съм забременяла Laughing....Та си мисля, дали до голяма степен забременяването не се определя и от това, което мислиш.....в момента, в който аз съм се отказала да се боря, нещата са си станали естествено. Много са и случаите, когато скоро след осиновяване жената забременява....Така че се успокой, зарежи лекарите и техните констатации, прави любов за удоволствие - чудото ще стане Hug
Лек ден, момичета и много усмивки Laughing

# 294
И мойто момче се обади вчеpа чак от Китай. И  той пита за тези деклаpации . Та бъpзото пpоучване показа,че от БМФ искат всеки да посочи на каква сума избиpа да го осигуpяват.Дали на досегашната или на по-голяма. Това е във вpъзка с пpеминаването  на заплата само  в левове. Нали беше казал Домузчиев в новогодишното си послание,че Паpаходството ще поеме осигуpовките въpху досегашните заплати в левове,а който иска да се осигуpява на по-голяма сума,си доплаща.Веpоятно са pешили да го въвеждат/заплащането само в бг лева, но от кога - никой не знае/ и затова са изпpатили съобщения до всички екипажи.
Pадвам се,че Леночка се е чула с мъжлето си и че всичко е минало. Simple Smile

# 295
  • Варна
Само набързо да отговоря на чуденката ви относно декларациите. Не знам какво точно има в тези декларации, но знам какви са промените за осигуровките и командировъчните.
След промените командировъчните отпадат (остават само за времето, в което се пътува до кораба и от него). Затова се премахва и валутата. Като компенсация от БМФ са казали, че ще увеличат нормалното възнаграждение, за да бъде крайната сума долу-горе същата като с командировъчни, с тази разлика, че всичко ще е в лева.

И тъй като това вече не са командировъчни, се дължи данък върху тях, но е 1%, а не 10%.

Относно осигуровките – по новия закон целия размер е за сметка на осигуреното лице, но внасянето става от работодателя (БМФ), който ги удържа от заплатата. Морските лица могат да изберат доход между 460 и 2000 лева, на който да се осигуряват всеки месец. Та вероятно тези декларации са, за да посочат размера на дохода, върху който искат да се осигуряват. В края на годината не се прави изравняване на осигурителния доход. Това означава, че ако сте посочили 460 лева осигурителен доход на месец, а в края на година реалният  дохода е по-голям от 12*460, не се довнасят вноски за дохода над тези 460 лева.

Хубав ден!

# 296
Това което аз знам за осигуровките съвпада с казаното от Скорпи - декларацията е точно за това, да се посочи сумата на която лицето желае да се осигурява. Имало е и оферта БМФ да поеме % от дължимите осигуровки, но единият синдикат не се е съгласил. Та ще се удържат от заплатата на моряка, но ще се превеждат служебно.
Данъкът в/у месечното възнаграждение е 1%
Това за командировъчните аз знам, че за сега не се променя. Все още няма да се преминава в левово заплащане

# 297
  • Варна
Привет, русалки!

От вчера на обяд нямам нет и преди малко дойде, бързам да Ви видя.

Благодаря Ви за пожеланията за моя именник.
Благодаря и за инфото.

Дезди, честито ти племенничка! Да е жива и здрава! Радвайте й се и вие покрай тях. Надявам се, наистина това да е много "заразно "и да дойде скоро време и във Ваши дом.  Praynig

Стреч, да е жив и здрав и твоя Ванко-Сладуранко. Много усмивки и весели детски щуротии!

Лени, хей ти се обади. Чудих се къде се загуби? Вън е пролет, кокичетата цъфнаха, мятай градинката и през м.май пак да показваш красоти. То всеки, май го е налегнала меланхолията, но покрай дечурлигата ни минава бързичко.

Именника тази сутрин в 3 часа ми вдигна Т 38 и като съмна беж при личната. Начална фаза на ангина. Брата е добре и днес е сам на училище. Сега седим и се гледаме. Снощи се чухме с нашия тати. Ще седят 1-2 седмици в Истанбул докато натоварят.

Лек след обед на всички!

# 298
   Мерси, момичета, за бързото инфо Hug
   Илиева, бързо да ти оздравява момчето!
   Днес нали пекна за малко слънчице, излязох в градината, ама.....мооокро, не се пипа Sad Пак форсирах бижутата, но ме заболява дупето все да седя на него Wink Моите пубери много ме ядосват, още по- уморена и отчаяна се чувствам от вечните им пазарлъци и караници/ да са ми живи издрави Laughing/....баща им като си дойде в края на месеца да им стяга чепиците, аз абдикирам поради "душевна умора и омерзение" Laughing.....Отивам да пържа палачинки, че нещо ми се е дояло сладичко/покрай празничните трапези яко съм се освинила, ама здраве да е Wink/ Лека вечер на всички Hug

# 299
Морските лица могат да изберат доход между 460 и 2000 лева, на който да се осигуряват всеки месец. Та вероятно тези декларации са, за да посочат размера на дохода, върху който искат да се осигуряват. В края на годината не се прави изравняване на осигурителния доход. Това означава, че ако сте посочили 460 лева осигурителен доход на месец, а в края на година реалният  дохода е по-голям от 12*460, не се довнасят вноски за дохода над тези 460 лева.

Хубав ден!

Съвсем доброжелателно искам да поправя - мин осиг доход е 420 лв  Peace

Общи условия

Активация на акаунт