Сарухан Хюнел-Saruhan Hünel-един диамант на турското кино -тема 2

• 24 844
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
бащата е смесица от всичко(мое мнение),но най-много ме завладява начина му на говорене,толкова мъдрост има в думите му(виж подписа ми-това са негови думи към по-големия син,който го питаше,,защо обича Доу по-вече от него")но най-вече е справедлив

# 241
Али може ли да преведеш някой диалог между Доу и баща му

# 242
посочи точно-нямаш проблеми  bouquet

# 243
А майката на Доу каква е? На мен ми изглежда малко злобна, ама аз нали само картинки гледам

# 244
посочи точно-нямаш проблеми  bouquet
ами не знам, някой, който на теб ти харесва

# 245
А майката на Доу каква е? На мен ми изглежда малко злобна, ама аз нали само картинки гледам
тя,като че ли е в корена на всяко зло какво отношение има към голямата снаха направо #2gunfire #2gunfire #2gunfireмалтретира я,унижава,даже към децата и е с по-голям респект от майка им
аз понеже съм позабравила сериите напред ,някои работи ми се разминават
утре ще избера един диалог и ще го преведа

# 246
  • Варна
бащата е смесица от всичко(мое мнение),но най-много ме завладява начина му на говорене,толкова мъдрост има в думите му(виж подписа ми-това са негови думи към по-големия син,който го питаше,,защо обича Доу по-вече от него")но най-вече е справедлив

разбира се, че трябва да е такъв- нали е ох как се казва там начело на религиозна каста или там каквито са точно дервишите/между другото едно уникално- поне за мен явление са тези хора/ За да е начело трябва да е мъдър, търпелив и да умее да подкрепя всички, доколкото зная, без разбира се да съм сигурна- дервиши стават най-изстрадалите мъже./извинявам се ако познанията ми в тази област са неточни- наистина зная твърде малко за тях, въпреки че от почти 3 год. се ровя в тази област/ Но дори и като такъв според мен той направи отново много голям компромис- противоречащ дори на вярата му- нека не забравяме, че той самия му каза, че е длъжен да се ожени за Первин, за да запази честта на собственото му семейство. Компрометирането на семейството на ръководителя- зная че не е правилно така да го наричам- може да му струва точно това доверие на дервишите!

# 247
А какви са отношенията между майката и бащата щом са толкова различни? Извинявайте, че разпитвам като малоумна, ама ми стана интересно, а нищо не разбирам.

# 248
Бриз,аз пък изобщо не съм запозната с дервишите,но погледнато от тази гледна точка наистина си права огромен компромис
направих си извода,че именно върху това лежи филма,да се съпоставят двете крайности,където допирната точка е любовта на двама млади

а реалния живот не е ли именно това newsm56

# 249
Бащата е ръководител на тази дервишеска общност, така ли? А Доу има ли някаква връзка с тях?

# 250
  • Варна
тя,като че ли е в корена на всяко зло какво отношение има към голямата снаха направо #2gunfire #2gunfire #2gunfireмалтретира я,унижава,даже към децата и е с по-голям респект от майка им

съгласна съм с това. Това отношение, обаче също е продиктувано от  позициите, които има съпругът и. Нека не забравяме, че точно такова е било отношението на т. нар. Първа съпруга в харема. Самият той- съпруга и я нарича Султан- нали са точно такива в собствения си дом съпругите на религиозните семейства- тя е пълновластен господар в дома си и се подчинява само на съпруга си, а в последствие, донякъде обаче и на първородния син, а самият син е длъжен да се СЪОБРАЗЯВА, а не да се подчинява на майка си- респективно в миналото на Първата съпруга. Между другото това отношение се забелязва и в семейството на Мине- и там майката на бащата на Мине /бабаанне/- свекървата Laughing казано по нашенски де- се държи като султан и налага волята си над всички.

# 251
Бриз,аз пък изобщо не съм запозната с дервишите,но погледнато от тази гледна точка наистина си права огромен компромис
направих си извода,че именно върху това лежи филма,да се съпоставят двете крайности,където допирната точка е любовта на двама млади

Аз обръщам внимание само на романтичните сцени и си мислех, че това е просто един любовен филм, а той май имал по-дълбок смисъл.

# 252
  • Варна

да и според мен основната идея на филма е че любовта може да промени отношенията на две коренно различни семейства, но времето, в което живеят не може да им позволи да празнуват любовта си и затова е вмъкнат тъмния образ на Фунда, която слага край на тази любов. Може би, ако поне демократичното семейство на Мине беше наистина толкова демократично- визирам- бабаанне- крайния резултат нямаше да е смъртта на Мине, а триумф на любовта. Но бабата до последно не се примири и насъскваше сина си срещу семейството на Доу, а майка и направи всичко възможно да накара собственото си семейство да приеме този брак. И още една мисъл ме гложди - Первин.
Но ако съм досадна спирам да разсъждавам, ако ли не ще кажа какво мисля и по този казус. bowuu

# 253
  • Варна
Бащата е ръководител на тази дервишеска общност, така ли? А Доу има ли някаква връзка с тях?

с кого дали има връзка, скъпа, с дервишите ли? Ако това ти е въпроса- от това, което зная Доу като единствен наследник на баща си- нека не забравяме че бащата лиши първородния си син от старшинство в семейството- та Доу  наследява и мястото на баща си и за да остане на това място трябва да докаже, че притежава качествата на баща си- спомнете си момента в една кръчма ли беше, кафене ли, когато настигна на вратата онова момче и седнаха на масата да говорят- в един момент той стисна юмрук, преглътна и отново започна да говори кротко и спокойно т.е. показа, че е търпелив и разбиращ проблемите на хората!

# 254

съгласна съм с това. Това отношение, обаче също е продиктувано от  позициите, които има съпругът и. Нека не забравяме, че точно такова е било отношението на т. нар. Първа съпруга в харема. Самият той- съпруга и я нарича Султан- нали са точно такива в собствения си дом съпругите на религиозните семейства- тя е пълновластен господар в дома си и се подчинява само на съпруга си, а в последствие, донякъде обаче и на първородния син, а самият син е длъжен да се СЪОБРАЗЯВА, а не да се подчинява на майка си- респективно в миналото на Първата съпруга. Между другото това отношение се забелязва и в семейството на Мине- и там майката на бащата на Мине /бабаанне/- свекървата Laughing казано по нашенски де- се държи като султан и налага волята си над всички.
не съм съвсем съгласна,прекалено назад във времето гледаш даже и много религиозни семействата в нашето съвремие са нещо различно,както посочих по назад,ако говорим за тово,което ти казваш жените в семейството трябваше да бъдат забрадени,да се кланят 5 пъти на ден,тогава майката щеше да се съобразява с Доу,защото мъжът е издигнат в култ

Общи условия

Активация на акаунт