Майчинството - счетоводно - 25

• 40 698
  • 765
  •   1
Отговори
# 510
  • Майничка
Здравейте, аз вече се осигурявам на по-висока заплата, но тъй като сама ще си доплащам разликите в осигуровките искам да питам следното:
До кога трябва да доплащам осигуровки? Или по-конкретно - Термин 19.07.2010г. За периода на болничен за бременност и раждане дължа ли осигурителни вноски и дължи ли такива и работодателя?
От датата на 45 дневния болничен дължиш само здравна вноска. До тогава пълни осигуровки.

Но от 1 до 3 юни, дните преди болничния, може да се осигурявате на по-ниска сума.

# 511
Здравейте ,майчета! Имам един въпрос ,който не е точно по темата, но предполагам ,че някоя от вас може да ми помогне.Има ли някъде място  в интернет ,където мога да проверя колко общо трудов стаж ми се е водил досега? Благодаря  bouquet
Много се извинявам ако не е тук мястото на моя въпрос,но  искам да попитам някои хора които за запознати с моето положение.Въпроса ми е сега на 19,02,2010 ми изтича майчинството,и дали може веднага след него да си пусна платената отпуска за тези 2 години майчинство,и трябва ли да искам разрешение от шефа ми или само трябва да пусна молба при счетоводителката,много моля ако някой може да ме информира ще съм ви много благодарна!?

# 512
  • София-Младост
Здравейте ,майчета! Имам един въпрос ,който не е точно по темата, но предполагам ,че някоя от вас може да ми помогне.Има ли някъде място  в интернет ,където мога да проверя колко общо трудов стаж ми се е водил досега? Благодаря  bouquet
Много се извинявам ако не е тук мястото на моя въпрос,но  искам да попитам някои хора които за запознати с моето положение.Въпроса ми е сега на 19,02,2010 ми изтича майчинството,и дали може веднага след него да си пусна платената отпуска за тези 2 години майчинство,и трябва ли да искам разрешение от шефа ми или само трябва да пусна молба при счетоводителката,много моля ако някой може да ме информира ще съм ви много благодарна!?

Принципно старата отпуска не би трябвало да ти я откаже, но само принципно. Трябва ти разрешение.

Здравейте ,майчета! Имам един въпрос ,който не е точно по темата, но предполагам ,че някоя от вас може да ми помогне.Има ли някъде място  в интернет ,където мога да проверя колко общо трудов стаж ми се е водил досега? Благодаря  bouquet
Не.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 22:27 от AnMary

# 513
  • v. turnovo
Мерси Confused

# 514
Здравейте,
имам следния проблем:
по майчинство съм, но работя понякога по проекти с клиенти от Германия.
Пиша им "фактури" за получените суми и те осчетоводяват нещо там.
Наближава време за дан. декларации и питането ми е тук дължа ли осигуровки върху тези суми?
Имаше противоречива информация от НОИ (обаждах им се).
Едни казват че не дължа осигуровки, защото съм по майчинство.
Други казват, че трябва в Германия да ми платят осигуровки, но там за суми под 400 евро на месец не се плащат осигуровки, а и аз не съм регистрирана там.
Благодаря предварително!

# 515
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте,
имам следния проблем:
Наближава време за дан. декларации и питането ми е тук дължа ли осигуровки върху тези суми?
Други казват, че трябва в Германия да ми платят осигуровки, но там за суми под 400 евро на месец не се плащат осигуровки, а и аз не съм регистрирана там.
Благодаря предварително!
какви фактури пускаш там!?ако са от фирма регистрирана в Б-я, си водиш счетоводство= ГДД= данък печалба и т.н.
Върху сумите по фактурите не се внасят ЗО, те служат само за определяне на годишния данък печалба.
Пиши по подробно, че много въпроси възникнаха Peace

# 516
здр искам да попитам изтече ми болничния на 26 декември 2009  г за 135 дена и работодателя ми е пуснал до нои декларация за другите дни до 410  искам да знам до кога трябва ми изчистят декември и кога трябва да получа маичинството за януари не трябва ли да бъде в началото на януари благодаря предварително

# 517
  • Пловдив
здр искам да попитам изтече ми болничния на 26 декември 2009  г за 135 дена и работодателя ми е пуснал до нои декларация за другите дни до 410  искам да знам до кога трябва ми изчистят декември и кога трябва да получа маичинството за януари не трябва ли да бъде в началото на януари благодаря предварително

по декларация пари ще получиш в края на януари за дните от декември.януари ще ти го платят до 5 февруари

# 518
Здравейте!Извинявам се първо ако въпросът ми не е за тук,но не можах да открия съществен отговор.Мога ли да регистрирам фирма на мое име при положение,че съм по майчинство и съм на трудов договор в друга фирма.Ще се повлияе ли обещетението ми.Да ни ме бъди спряно имах предвид.

# 519
Здравейте,
знам, че отговора на моя въпрос се крие някъде из темите, но нямам физическата възможност да ги изчета.
Та - бременна съм в края на първия месец-работя по трудов договор и ме осигуряват на това което получавам. Въпросът ми е - мога ли през оставащите 8 месеца да си плащам допълнителни осигуровки в друга фирма и да ме назначат там на 4 часов раб ден.

# 520
Може. Стига осигурителният ти доход и от двете места да не надвишава 2 000 лв.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 20:32 от AnMary

# 521
Здравейте,
имам следния проблем:
Благодаря предварително!
какви фактури пускаш там!?ако са от фирма регистрирана в Б-я, си водиш счетоводство= ГДД= данък печалба и т.н.
Върху сумите по фактурите не се внасят ЗО, те служат само за определяне на годишния данък печалба.
Пиши по подробно, че много въпроси възникнаха Peace
Всъщност "фактури" затова е в кавички... Просто им пиша че съм получила от тях толкова пари и ще ги декларирам. Нямам фирма.
Нещо като граждански договор.
Не знам дали са "проследими" тези плащания от там дотук на този етап. Не искам да ги подвеждам, защото хората са коректни.

# 522
Здравейте. Незнам дали тук е мястото за обсъждане на  тази тема. Но е доста сериозно. Предполагам, че много хора са се сблъскали с този проблем. Значи: взимаме акта за раждане на сина ни и веднага го ламинираме, за да се запази. Но се оказва, че по този начин не можем да си вземем еднократната помощ за раждане.  Няма да ви занимавам с това колко сме ядосани и огорчени. Просто ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и има решение- нека сподели. Защото се оказва, че нито дубликат може да свърши работа, нито може да се отбележи на ламинирания акт за раждане, че сме получили парите. Тяхното решение- НЯМЯ ПАРИ!

# 523
  • Варна
Здравейте. Незнам дали тук е мястото за обсъждане на  тази тема. Но е доста сериозно. Предполагам, че много хора са се сблъскали с този проблем. Значи: взимаме акта за раждане на сина ни и веднага го ламинираме, за да се запази. Но се оказва, че по този начин не можем да си вземем еднократната помощ за раждане.  Няма да ви занимавам с това колко сме ядосани и огорчени. Просто ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и има решение- нека сподели. Защото се оказва, че нито дубликат може да свърши работа, нито може да се отбележи на ламинирания акт за раждане, че сме получили парите. Тяхното решение- НЯМЯ ПАРИ!

Rolling Eyes Ама че работа...
При взимането на акта за раждане, ме предупредиха изрично да го ламинирам след като вземем еднократната помощ. Причината да не ви изплатят парите наистина е смешна. Няма ли начин, да се ОТламинира?

# 524

Rolling Eyes Ама че работа...
При взимането на акта за раждане, ме предупредиха изрично да го ламинирам след като вземем еднократната помощ. Причината да не ви изплатят парите наистина е смешна. Няма ли начин, да се ОТламинира?
Ламинирането не е ли поставяне между две плоскости...Ако е като едно календарче, което правих във фото би трябвало да може да се отламинира...

Общи условия

Активация на акаунт