Майчинството - счетоводно - 25

• 40 560
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Здравейте!
След изтичане на майчинството и след освобождаване от работа разбрах, че мога да се запиша на бюрото по труда. Вариантите за освобождаване от работа (при мен) са два: 1. по взаимно съгласие    или            2. закриване на щатна бройка
Въпроса ми е каква сума и колко време ще получавам при всеки от  двата случая обезщетение от Бюрото по труда и съответно колко стаж ми е необходим за обезщетенията?
Мерси предварително за отговора Ви момичета!  Hug

# 661
  • София
Прегледах последните 10тина страници, и не видях да сте обсъждали за 2010 къде са прави справка за изплатени обезщетения в сайта на НАП? Излизат ми опциите само за 2008 и 2009 .

# 662
  • Пловдив
Прегледах последните 10тина страници, и не видях да сте обсъждали за 2010 къде са прави справка за изплатени обезщетения в сайта на НАП? Излизат ми опциите само за 2008 и 2009 .

през януари се получават обезщетенията за декември 2009 г и там трябва да търсиш плащанията
все още няма 2010

# 663
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте!
След изтичане на майчинството и след освобождаване от работа разбрах, че мога да се запиша на бюрото по труда. Вариантите за освобождаване от работа (при мен) са два: 1. по взаимно съгласие    или            2. закриване на щатна бройка
Въпроса ми е каква сума и колко време ще получавам при всеки от  двата случая обезщетение от Бюрото по труда и съответно колко стаж ми е необходим за обезщетенията?
Мерси предварително за отговора Ви момичета!  Hug
при всички случаи е по-добър вариант 2 - закривани на щата Peace

# 664
  • Русе
И аз го знам това зависи обаче как ще се разберем като му дойде времето, но все пак ме интересуват от  бюрото по труда какво и колко време ще получавам и в двата случая. Да си знам аз предварително на какво мога да разчитам.
Хайде няма ли накой, който да ми каже?

# 665
  • София
Elfia , благодаря за отговора. Сетих се да питам още нещо. Имам 2ма работодатели - на 8 и на часов раб.ден. Вярно ли е , че след като изтекат 410те дни единия вече няма нужда да внася здравна осигуровка. До сега и 2те фирми ми плащаха и ако някой се забаваше съответно получавах само част от обезщетението.

# 666
Връщам се пак на моят въпрос. Извинявайте, но може да съм в помощ но някои други родители с моят проблем. След дълго досаждане в общината се оказа, че можело в извънреден случай да се изплати помощта  въз основа на дубликат. Това е някакво изменение в закона от 2006. Показа ми го черно на бяло.. Само, че защо си го спестиха още първия път, незнам. Ами трябваше да ходим няколко пъти от кабинет в кабинет.  Явно им доставя удоволствие да гледат как хората се тормозят.

# 667
Здравейте искам да попитам ,бременна съм в 2м. в майчински съм до април  а също трябва да напусна местоработата си поради неразбирателство а термина ми е август какво трябва да направя тези 4 м. за да не изтърва майчинските следващите 2г.

# 668
Има ли някъде където може да се погледне какви са социалните и здравните осигуровки на определена заплата и примерно какво майчинство може да се получава при тази осигуровка? Например някаква таблица, някъде дали има направена.
Пример:заплата 700 лв, социални осигуровки общо/работник+работодател/-180 лв, общо/работник+работодател/здравни -50 лв, майчинство за първата година -400 лв/месечно, заплата 800 лв,..................................

Мисля, че ще е полезно да видим какви суми ни плащат или ние трябва да плащаме, за да получаваме майчинство.

Много хора останаха без работа и трябва да се види какви суми да заделят за да получат 2 г. майчинство или по-високо такова.

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 20:55 от AnMary

# 669
  • Пловдив
Здравейте искам да попитам ,бременна съм в 2м. в майчински съм до април  а също трябва да напусна местоработата си поради неразбирателство а термина ми е август какво трябва да направя тези 4 м. за да не изтърва майчинските следващите 2г.

щом искаш да напуснеш,трябва да си намериш друга работа и от там да ползваш обезщетение за второто дете.

# 670

щом искаш да напуснеш,трябва да си намериш друга работа и от там да ползваш обезщетение за второто дете.        А ако отида на борсата

# 671
  • Пловдив
zi78vip,борсата не ти върши работа за майчинство.Ако си безработна,ще имаш право на социална майчинство,ако отговаряш на изискванията за доход-350 лв бруто на човек

# 672
zi78vip,борсата не ти върши работа за майчинство.Ако си безработна,ще имаш право на социална майчинство,ако отговаряш на изискванията за доход-350 лв бруто на човек
                                                                                                      Ок значи трябва да ме назначат някаде на работа през тези 4 м. Благодаря за бързия отговор newsm10 newsm10

# 673
В момента съм безработна. Въпросът ми е, при евентуална бремнност, колко трябва да плащам като осигуровки, за да получавам после майчински 700 лв?

# 674
Здравейте, отпуската ми за гледане на дете до 2 години  изтече октомври 2009, след което прекратих трудовия си договор. В момента съм бременна втори месец и от началото на 2010 имам нов трудов договор, но какво да направя за 3 месеца ,в които нямам осигуровки? Мога ли да се осигуря някак си? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт