Примерна схема за захранване 20

• 29 841
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Ами момичета нищо не съм получила,освен да ви пратя пак пощата си на лични.

# 211
да, ябълка, банан, кайсия и праскова, но сушените плодове не са за препоръчване за деца под 1 година

# 212
Може ама аз вече дадах сушена слива киснах, варих и пасирах.

Сега въпрос- Как да въведа зелената чушка?
Четох, че не я искат хич децата.

# 213
и между другото сушените плодове си губят мнооого от съставките....вариш чушката, белиш, пасираш и даваш с нещо сладичко-тиква например

# 214
Анелия, не се знае за чушката, моето дете я хареса  Laughing

# 215
На каката варях чушката на дълги дебели ленти, заедно с морков и картоф.
След това й махах люспата /става много лесно като е сварена добре/ и пасирах.
Не съм имала проблеми с въвеждането й.

# 216
  • not found

А от тук съм прочела за лещатата в периода 8-10 мес , само не съм обърнала внимание , че е от 2005 год  #Crazy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0[/b]

Защо, тогава по-малко родители и разбирачи ли сме били от сега?

Смятам , че сега сме по-големи разбирачи -да ... Естествено е  Peace Щом 2005 год се препоръчва леща в периода 8-10  мес. , а сега края на 2009 год. се препоръчва след 15 мес. То , ако няма смисъл да гледаме кое коя година е направо да се върнем към захранването от преди 10 год.  #Crazy

Мисенс, на теб получи ли ти се кашата с ръжените ядки ? 

# 217
Чудя се и аз нещо за месото - досега съм давала винаги 1/2 бурканче от чистите меса на Хип смесено със зеленчуци. Ама до кога? Да увеличаваме ли количеството, по колко да даваме?

# 218
Аз не си зададох въпроса правилно,
знам как да я приготвя, мисълта ми беше с какво да я комбинирам та да се хареса.
Извинявайте за грешката.
Аз му я смесих с доста неща- пащърнак, тиквичка, морков, ориз и кърма и си хапна добре.
Благодаря за съветите.

# 219

А от тук съм прочела за лещатата в периода 8-10 мес , само не съм обърнала внимание , че е от 2005 год  #Crazy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0[/b]

Защо, тогава по-малко родители и разбирачи ли сме били от сега?

Смятам , че сега сме по-големи разбирачи -да ... Естествено е  Peace Щом 2005 год се препоръчва леща в периода 8-10  мес. , а сега края на 2009 год. се препоръчва след 15 мес. То , ако няма смисъл да гледаме кое коя година е направо да се върнем към захранването от преди 10 год.  #Crazy

Ощ малко офф. Такааа, била съм майка и през 2004 и съм имала и нужната информация и нужните познания за правилно и не по-различно от сегашното захранване. Не преди година-две е открита топлата вода и видиш ли сега са се пръкнали кадърните майки.
Относно това от кога се препоръчва дадена храна, зависи информация от коя конкретно школа си открила. Жълтъкът например според различните школи се въвежда в диапазона 6-12 месеца.
 Peace

# 220
Ето че и за мен тази тема стана актуална - след седмица мисля да захранвам 5 месечния си син със зеленчуково пюре. След много четене се пообърках и търся помощта ви. Имам няколко въпроса:
- Зеленчуковото пюре, плодовото пюре и кашата преди или след млечното хранене се дават и до какво максимално количество да стигна, така че да не замествам млечното хранене?
- Колко дни преди и след ваксина да не се въвежда нова храна?
- Може ли за един месец да се въведе зеленчуково пюре, плодово пюре и каша или само няколко вида зеленчуково пюре е по-добре?

# 221
Подкрепям изцяло Франческа и смятам само да добавя нещо, което казах и явно девойката е пробляла повечето майки, освен това и самата Косе Босе казва, че е добре за по-ранно въвеждане (имам предвид около годинката) да се даде оранжева леша-тя няма люспа и щади стомаха, препоръчва се дори за хора , които имат проблем със стомаха...освен това самата Косе Босе казва,че в някои схеми я препоръчват рано, в други -след 15 м, което за мен лично става дума за обикновенната леща.....
anelia_zlatanova , аз така разбрах въпроса ти и затова написах тиква-моето дете не хареса чушката,зелената специално и му я давах със сладникави зеленчуци иначе я приготвях като Франческа, а в по-късен етап я давах и печена- по мое мнение така е по-вкусна, една мама тук ме посъветва и при нас имаше ефект
change of heart , ами нямаш ли инфото на каква възръст доло горе колко месо се дава-аз по това се водя, но не стриктно, както вече казах ,за мен плюс минус 15 гр за дете над 7 м немат значение  Wink

# 222
Ето че и за мен тази тема стана актуална - след седмица мисля да захранвам 5 месечния си син със зеленчуково пюре. След много четене се пообърках и търся помощта ви. Имам няколко въпроса:
- Зеленчуковото пюре, плодовото пюре и кашата преди или след млечното хранене се дават и до какво максимално количество да стигна, така че да не замествам млечното хранене?
- Колко дни преди и след ваксина да не се въвежда нова храна?
- Може ли за един месец да се въведе зеленчуково пюре, плодово пюре и каша или само няколко вида зеленчуково пюре е по-добре?
при всички деца е различно-зависи дали ще кърмиш или додаваш ам..ако кърмиш сама трябв ада намериш правилния подход за твоето дете- някои деца предпочитат първо пюрето, др. обратно-ако даваш ам-аз отначалото си давах към храната и ам и отделно ам,т,е ако яде 150 мл сега ам...започваш със 20 мл пюре плюс 20 мл ам остатъкаот 110 мл ам си го даваш отделно, на др.ден даваш 30 на 30 храна и ам ,остатъка от 90 мл -отделно и т.н и в един момент спираш на една консистенция избираш си едно количество мляко, което да е съобразено с дневния прием млечни продукти и гледаш да добавяш до годинка толкова мляко, че да си го набавя???Обърках ли те??
-за ваксините, аз лично не се събразявам и не са му действали на моя син, въвеждах си както ми е по схема без значение дали има или не ваксина
-за такова малко бебе не е добре за месец да въведеш всички тия неща, така или иначе на 1 храна трябва да одтелиш поне 7 дним после на 2 и 3 по 5 и така ти отива поне половин месец, а кашите е хубаво да се дават пак около 10 дни,че са по-тежки за стомахчето,,,,абе дай сега зеленчуково , на 2 месец му вкарай каша или плод и после ги смеси-каша сплодови пюрета.
И накрая сега колкото и да си объркана като почнеш всичко ще си дойде на мястото

# 223
Кога се дава месното пюре?На обед ли,всеки ден или през ден се редува със зеленчуковото?

# 224
Кога се дава месното пюре?На обед ли,всеки ден или през ден се редува със зеленчуковото?
тук ще прочетеш всичко ,което те интересува
http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

Общи условия

Активация на акаунт