Отговори
# 75
  • София
Шарки, и  нашите в Търново са харесали точно такова столче с масичка на Бертони и май това ще е един от подаръците за Коледа Laughing

# 76
за столюето - ние освен столче, взехме и ето това:

много е удобно и за път - става за всеки стол

# 77
Ех, какво слънце е пекнало в София.....и не е много студено навън. Simple Smile

Благодаря на всички за пожеланията вчера! Hug

На Ралица за Коледа сме купили активна гимнастика 3 в 1 "Делукс" на Чико, защото ми се видя доста занимателна и функционална и доста време може да се ползва, тъй като има 3 положения - легнало, седнало и изправено. По мнения на други майки тази гимнастика може да се ползва и след втората годинка на детето (ако естествено не му е омръзнала дотогава Simple Smile). На баткото по негово желание взехме телескоп и книжки.

Моля, препоръчайте ми какво гърне да взема на Ралица, защото вече искам да я слагам, всяка сутрин по едно и също време се изхожда и мисля, че сега е момента да започна с опитите да седи на гърне. Бяха ми казали да взема бялото на Чико, защото в него може да се следи цвета на урината, но също са ми споделяли, че точно на Чико гърнетата не били никак удобни. newsm78

# 78
Сняг, слънце, тук пък дъждът като из ведро вали и е мрачно и студено ... Като за капак, сутринта спря тока, час и половина нямаше! Отначало - добре, ама постепенно като започнаха да изстиват стаите ... Добре, че успях да гушна и да приспя малката мишка, че иначе щях да се чудя какво да го правя.
Колко зависими сме от удобствата, които приемаме за даденост - ток, вода, интернет ...

В кенгуру до скоро разнасях - не по 20мин, ами с часове.  ooooh! Ама аз съм лудата - абсолютно ми е забранено да се товаря с тежко заради гърба и кръста, обаче няма друг начин за укротяване на този етап. Като сме на разходка - или спи, или го нося - друго положение няма. А сега не ползвам кенгуруто, защото възтесничко му идва с по-дебелите дрешки.

Кате, и аз мисля след кашата първо морков да дам.

# 79
Вили, като начало гърнето трябва да е с по-висока облегалка и също така по-високо отпред за да може бебето да седи удобно в него. Не препоръчвам също така и музикалните и тези с играчки, защото това все пак е тоалетна, а не игрален център. Симона вече две седмици успешно се изхожда сутрин в гърне. Това на Чико е просто за по-големи деца- и отпред и отзад е много ниско и толкова малко още нестабилно бебе няма как да се закрепи. На НУК гърнето също е много удобно:

Не мога да намеря в нета снимки на нашето. Ще ти го снимам и ще ти го покажа като се видим.

Кенгуро не използвам. Всъщност никога не съм слагала нито каката, нито Симона в такова нещо. Рискувам да се схвана за месеци.
Обеци няма да слагам, докато детето само не си каже, че иска. Моите уши са пробити на три годишна възраст. На 9 г. успях сама да си сваля обеците и от тогава не нося. Разни дупки по тялото на детето си  без съгласието му не правя.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 10:40 от Франческа Салиери

# 80
Здравейте!
Слънцето ми донесе много настроение тази сутрин. Мисля да стягам каручката и да се впускаме по калните улици  Mr. Green

Снеже, това за стола е супер! Ако имах излишни пари, щях да поръчам, но мисля че мога само онлайн. Колко струваше?

Честити месечинки на малката София (Милена, къде си?) Tada, на Борис Tada, на Марти Tada и Ангелчо Tada!

# 81
  • София
Я да попиша малко, докато Кати се кефи в проходилката за 5 мин  ooooh!

Ние сме добре, в смисъл физически здрави. Изследванията на Кати са "перфектни" според педиатърката, но стойности не знам, чухме се по телефона само. Урината я взехме без лепящи се работи. Измихме я и зачакахме пишито да дойде, което ни обрече на 55 минутно чакане. Е, стана най-накрая.

Катерина зачести ходенето по голяма нужда откакто се захрани, а аз си мислих, че ще се ограничим с тази дейност newsm78

Аморе, това с тока е гадничък номер. Все още не ми е избледнял споменът от една Коледа в Троян: три денонощия без ток  #Crazy Е тогава разбрах, какво означава да си зависим. И гориво не можехме да сипем и да се махнем (малшанс, беше свършило), и мобилните телефони изпрегнаха (паднаха батериите на клетките), а в някои села и вода нямаше, защото се доставяше  с ел.помпи. Тогава беше в сила израза "не те виждам, но те помирисвам".

За пробиването на ушите : споделям мнението на Франчи. Няма да го правя, докато детето само не поиска. А и на мен лично не ми харесва гледката на малко момиченце с обици.

Дрехите суша под климатика. Нашата тераса е неизползваема, защото има строеж до нас, а фургонът на строителите е на 20 метра от терасата. Отопляват се с печка на дърва  #2gunfire и все едно живея в катун. Опитах се да поговоря човешки с техника, но не се получи. Ще пиша до кмета "сигнал", та да видим какво ще стане.

Е, писна и вече и реве. А и гледам да не стои дълго в проходилката.

Гретхен, много ти благодаря за помощта  Hug

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 11:11 от viper

# 82
Ей Снежи това, което си показала е страхотно!!! много ми допадна - от къде да си вземеме и ние, давай линк за поръчване или да ти пращаме пари да ни поръчваш?! Някой виждал ли е в БГ такова нещо?

# 83
Здравейте и от мен!

Момичета, чета си ви най-редовно, но не ми се пише. Не ми е до това в момента. Всичко вкъщи е наред, но аз си имам едни мои си мисли, с които не искам да затормозявам темата. Та мисълта ми е, че си ви следя най-редовно.

Днес водих Павелчо на консултация и на преглед, защото ми е хремав и кашлящ. Изписаха му два вида капки, сироп, витамини, та даже и антибиотик в случай, че вдигне Т. Но от антибиотика смятам да се въздържа. А и Т (да чукам на дърво) няма. Взеха му кръв от пръстчето, трябва и урина да занеса следващия път.

Вече сме на ново меню (за седем месечни), тъй като не мога да се справя с достигането на 5 хранения. Педито ми обясни, че е нормално някои бебета по това време да разредят храненията. Тя менюто ни е следното:

за закуска - попара
междинно ядене - плод или сокче
обяд - зеленчуково или месно пюре
междинно чдене - плод или сокче
следобяд - плодово пюре, каша или кисел
вечеря - АМ с бисквити

Очуди ме това, че минаваме само на едно млечно хранене, но то и без това няма как да ги докарам до две - не огладнява за толкова.

Аяс, моята педиатърка е от "старата" генерация, ако мога така да се изразя. Казвала ми е за следобедното хранене да давам плодово пюре. Елена също така я хранех. Само че забелязвам, че плодовото не го засища и след около 2 часа и половина пак е гладен. А с Елена нямам спомени да не я е засищало. Затова му слагам на Павчо вътре и бисквитки или му давам само каша.

Чисто пюре му давам в случаите, когато закъсняваме с някое от яденетата, за да може да огладнее по-скоро за последното вечерно хранене.

# 84
SheIsInLove, Килиан има такова столче, сега поръчахме и за Силия. Много съм доволна, столчетата са много стабилни, лесно се почистват и са с много добро качество. Комшийските деца са на 14, 12 и 10г. и още си ги ползват.
Катя, попаднах на това видео : http://www.youtube.com/watch?v=XJF7vD9nFrA
Вие имате ли тези extenders, за които говорят в коментарите?

# 85
  • София
http://www.facebook.com/photo.php?pid=496965&l=1018bbbcbb&id=1186093011
 Ние имаме такова преносимо столче, много стабилно и удобно изглежда, но на кутията пише че е за над 9 месеца, защото самото положение на гърба е много изправено. В кутията  имаше  сложена и малка хладилна чанта  и няколко чаши с дозатор Wink

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 11:59 от Lsb

# 86
Лили, нищо не се вижда. Вземи линка на снимката само.

# 87
  • София
май го оправих Hug

# 88
Klebsiella pneumoniae-това е бактерията,10 на 5-та Cry

Мъжа ми само това ми каза по телефона,не можа да ми разясни антибиограмата.
Сега ще я лекуваме.
Педиатърката си мисли,че Еми пие тоя Клацид,а аз не съм и го давала,защото нефроложката ми каза,че той не е за тази инфекция #2gunfire
Днес мъжа ми ще отиде и ще назначи лечение(нефроложката).
Някой ако има информация за тази бактерия моля да ми пише на лични.

# 89
В Бургас е снежна приказка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт