На кого да вярваме-на гинеколога си или съфорумките????

• 6 727
  • 153
  •   1
Отговори
# 45
Все едно да се питаме-кой по-добре разбира законовите основания адвоката или фермера? Има литература,има 2ро мед.мнение ,има частни прегледи и т.н.

# 46
  • Видин
Е ако за всеки въпрос ходиме при 3-4 лекари за мнение евала, ама аз нямам тая финансова възможност  Peace

# 47
Е ако за всеки въпрос ходиме при 3-4 лекари за мнение евала, ама аз нямам тая финансова възможност  Peace
Е,ама как всеки въпрос ?Нали за дете става дума!То се планира това забременяване нали ,и ФК се знае ,че се пие поне 3 месеца преди това!Ако не е планирано веднага след теста!Ако вярваме на мнението на 20-30-5- жени също така прочели-непрочели като аавторката става опасно!А и докторите са за това,да обяснят поне малко от терминологията и неузнатите неща!

# 48
  • Видин
А откъде знаеме за ФК? Аз преди да прочета във форума не знаех, че се пие преди забременяване? Както и много други момичета.Във форума и интернет като цяло има прекалено много информация, достъпно написана. Няма как при въпрос "Боли ме бъбрек- нормално ли е?" да ходя при няколко лекаря за мнение...или "Днес пишках 10 пъти, а вчера само 9 - проблем ли е?"
Не мислиш ли?

# 49
  • Временно
Информация навсякъде - стига да я потърсиш.А на лекаря ако му нямаме доверие защо изобщо ползваме услугите му?

# 50
Зависи от лекаря, но наистина е важно да имаме доверие на доктора, който следи бременността, ако доверие липсва, по-добре да го сменим.

# 51
На първо място, човек трябва да е достатъчно информиран, за да може да отсява, да избира, да пита, да се съмнява, да настоява за отговори. За да получиш отговор, трябва да зададеш правилния въпрос. А за да го зададеш, трябва да имаш някакви познания.
Аз лично имам проблем с доверието и ако нещо ме гложди, търся си различни източници, докато се упокоя напълно, че не бъркам.

# 52
Използвам интернет и форума в частност за набиране на информация, НО НЕ за поставяне на диагноза и/или лечение.
Факт е, че тук намерих много полезна информация, благодарение на която знаех какво да попитам наблюдаващия ме гинеколог, знаех какви изследвания ми се полагат и въобще какви права имам като бременна.
Защото се оказа, че много медицински лица си спестяват подобна информация и видимо се дразнят от хора, които са наясно какво да поискат и на какво имат право. Казвам го като човек, сменил 3ма лекаря за една бременност.
Не съм длъжна да знам всичко. Но съм длъжна да търся информация. И колкото повече източници, толкова по-добре. Крайната преценка си остава моя.
Във форума се запознах с ползите от кърменето, късното захранване и т.н. Съответно потърсих повече информация и си направих някакъв общ план как ще процедирам с бебка, живот и здраве като се роди.
И от форума научих за фолиевата киселина. Не съм знаела преди за нея, просто защото не ме е вълнувал този въпрос.

# 53
  • София
Слушам лекаря си, събирам информация от тук, от приятели.
Важно е да си информиран достатъчно добре, но също така да вярваш на лекаря си. Никога не лекувам сериозни неща сама, винаги търся специалист.

# 54
Гледам да се информирам от,колкото може,по вече места.Доста неща научих от тук,след това ги чух и от лекарката си.

# 55
  • София
Що за глупост е, че всяка жена трябва да знае, че се пие фолиева киселина??? Не всички сме правили дълго време опити за забременяване и сме се ровили по цял ден във форуми. Понякога става от раз и докторът е този, който трябва да ти каже. Но това, че смята, че не е необходимо доп. приемане на ФК, витамини, калций и т.н. не го прави лош и некомпетентен лекар. Докторката, която на мен ми каза да не пия ФК ми обясни подробно рисковете да ми повлияе зле на стомаха и несигурността дали ще повлияе добре на бебето. Така че нека не бъдем толкова крайни и за едно мнение да впишем доктора в черния списък.

# 56
  • Видин
Мен ако питаш - по-добре разстроен стомах отколкото бебе със спина бифида  Rolling Eyes

# 57
  • София

Ми то след 3тия месец се спира фолиевата к-на, пие се преди забременяване и първите 3 месеца...

# 58
  • София
Що за глупост е, че всяка жена трябва да знае, че се пие фолиева киселина??? Не всички сме правили дълго време опити за забременяване и сме се ровили по цял ден във форуми. Понякога става от раз и докторът е този, който трябва да ти каже. Но това, че смята, че не е необходимо доп. приемане на ФК, витамини, калций и т.н. не го прави лош и некомпетентен лекар. Докторката, която на мен ми каза да не пия ФК ми обясни подробно рисковете да ми повлияе зле на стомаха и несигурността дали ще повлияе добре на бебето. Така че нека не бъдем толкова крайни и за едно мнение да впишем доктора в черния списък.

Нн, да, това определено я вкарва в категорията на некомпетентните лекари.

# 59
На първо място трябва да имам доверие на лекаря си, но задължително и търся информация.
Лекарите които са наблюдавали бременностите ми не са ми изписвали ФК, но това не ги прави лоши лекари.

Общи условия

Активация на акаунт