баница със сирене

  • 10 858
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 73
И Аз ползвам Фамилия от години доволна съм  Peace обикновено ползвам правоъгълна тава а моята рецепта е  5 или 6 яйца сирене на око отдолу слагам 3 кори като между тях слагам олио после редя плънка от сиренето и яйцата като слагам по 2 кори и пак плънка а между корите винаги по малко олио накрая ми остават 3 кори нарязвам на квадратчета и заливам с разбито 1 яйце и около 200 мл газирана вода а понеже съпруга ми много обича баница с праз правя я по същия начин запържвам праз нарязан на колелца оставям го да изстине и го добавям към плънката така оставям баницата да престой поне половин час това го знам от свекърва ми и после пека в зарята фурна  а ако искате ще ви кажа моята рецепта за баклава аз много я харесвам а що се отнася до онези кори дърпани на сач веднъж взех и няма да повторя направих баница според указанията на опаковката но стана много гадна

# 31
  • Мнения: 1 269
Кори Фамилия, 4 яйца, 300 мл газирана вода, 300 гр сирене, к. ч. олио. Взимам по 2 кори и  мажа с препържено масло. Слагам от плънката и нареждам за вита баница. С остатъка от плънката заливам цялата баница най-отгоре. става супер!!

# 32
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Добре де,защо в плънката за баница се слага и брашно? С каква цел е това и по какво се различава от тази без брашно?  newsm78

не мога точно да ти кажа, защото аз без 1-2с.л. брашно в плънката, баница не правя.
Снощната ми стана трепач...   chef
Консистенцията на плънката става по-гладка и самото брашно от содата също се надува и баничката става мека и пухкава. А не мазна и слепена...

godinova и аз много обичам с праз, но нещо не ми се получава  ooooh!
max-mama - ти си по-голяма майсторица от мен. На теб може да ти се получи  Peace
Сега трябва да се впусна в дебрите на тиквениците, че и в тях хич ме няма...

# 33
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Шани,вчера правих тиквеник,но аз задушавам тиквата,че сурова никак не ми харесва.
След малко почвам баницата,много се притеснявам,ще е за гости.

# 34
  • Варна
  • Мнения: 1 179
Тази сутрин правих баница със спанак и сирене, и с кори Фамилия. Ами свърши.. какво повече да кажа.

# 35
  • Мнения: 767
Аз лично харесвам повече "Фамилия" . МНОГО ЛЕСНА РЕЦЕПТА ЗА БАНИЦА  5 минути за приготвяне . Намазвате (за предпочитане правоъгълна) тавата с олио . Слагате 4 кори (ако ги слагате разделени става по пухкава ) настъргва се сирене , после още 4 и пак сирене  и така докато се свършат корите . Нарязват се на квадратчета . Загрява се около 125 милилитра олио толкова че да започне да пуши . Залива се баницата по разрезите . Ако се запържат крайчетата на корите да знаете че ще стане много хубава . Разбиват се 4 яица и се добавя около 450 мл. сода (газирана вода) . Баницата се залива със сместа , пускате фурната на маx. ислед 20 мин. намалявате с около 50 градуса и слагате да се пече . Ако не ви е много силна фурната не се налага да се покрива с фолио . Пече се до зачервяване . Когато я ивадите при желание може да я посипете с захар на кристали . Успех . Flutter

Ей тази баница с кори Фамилия става трепач.
С турските кори, обаче правя видоизменената баница на Морена - режа ги на две, мажа ги с разбита с малко водичка майонеза, ръся сирене, слагам по малко от сместа яйца и кисело млеко и навивам рехаво. Отгоре мажа с остатъка от майонезата, заливам с останалата яйчена смес, тук-таме малко масълце и... черешката на тортата - поливам с чашка прясно мляко. Пека на умерена фурна до зачервяване - става прелестна. Правила съм тази баница и с Белла, пак става хубава.
Един габровски готвач сподели следната рецепта за баница с кори Белла:
Взимат се по две и се поръсват със смес от олио, сирене, яйца, кисело мляко, малко сол, сода за хляб и брашно. Навиват се рехаво и се слагат парченца масло отгоре или се маже с мазнинка.

# 36
  • Мнения: 1 319
Един габровски готвач сподели следната рецепта за баница с кори Белла:
Взимат се по две и се поръсват със смес от олио, сирене, яйца, кисело мляко, малко сол, сода за хляб и брашно. Навиват се рехаво и се слагат парченца масло отгоре или се маже с мазнинка.
По същия начин правя и аз баницата, само че с кори на Фамилия Grinning

# 37
  • сусурлево
  • Мнения: 474
Добре де,защо в плънката за баница се слага и брашно? С каква цел е това и по какво се различава от тази без брашно?  newsm78

не мога точно да ти кажа, защото аз без 1-2с.л. брашно в плънката, баница не правя.
Снощната ми стана трепач...   chef
Консистенцията на плънката става по-гладка и самото брашно от содата също се надува и баничката става мека и пухкава. А не мазна и слепена...

godinova и аз много обичам с праз, но нещо не ми се получава  ooooh!
max-mama - ти си по-голяма майсторица от мен. На теб може да ти се получи  Peace
Сега трябва да се впусна в дебрите на тиквениците, че и в тях хич ме няма...
аз слагам кис.мляко в плънката 1-2 лъжици , нито сода , нито брашно, даже в плънката си слагам и мазнината, за да не ръся всяка кора поотделно .Яйца, сирене, мляко и мазнина - това е , чета че слагат и газ.вода аз никога не съм слагала , може би защото веднъж съм яла само такава с вода и не ми хареса .

Общи условия

Активация на акаунт