Колко езика знаете?

• 15 633
  • 200
  •   1
Отговори
# 30
Този въпрос е почти интимен за мен  Simple Smile
1. Използвам всекидневно, но бих се оценила далеч от отличното ниво
2. Разбирам, но се пречупвам да говоря само ако няма накъде (ако положението е напечено се оправям много добре)
3. Съвсем бегли познания  Laughing, но обожавам да го говоря и слушам

Много искам да уча испански, дано стигна и до там след като оправя поне 2 от горните три. А за българския ... вчера влезнах в pomagalo.com ей така от скука да направя едно тестче и...  Blush срам голям, не предполагах, че съм толкова зле.

# 31
С кво се занимавам, с хелпдеск, то няма с кво друго Rolling Eyes
И превеждам.
Всичките ги ползвам, по един или друг начин, макар италианския, руския и фински по-рядко.
Просто с английски и френски работя.
Какъв е смисълът да учиш език за удоволствие? Не мога да дам отговор на този въпрос. За мен всеки нов език е нова вселена, нова култура, харесва ми да разчоплям произношението, граматиката, да сравнявам граматиката между езиците, които знам...Филолог, какво да се прави Crazy

# 32
Английски - отлично
Испански - беше отлично преди 3 години, но съм го занемарила и е ръждясал
Руски - оправям се горе-долу
Немски - колкото да схвана за какво става въпрос

И аз много обичам да уча езици за кеф, затова имах един период когато добавих последните три така за кефа. Но освен кефа се иска и постоянство, и много време, така че поради липса на тези неща въпросните три езика сега събират праха... Но за сметка на това пък английския си го знам идеално и се самоуспокоявам с него  Wink

# 33
  • София
В работата си използвам активно 3, останалите 4 по-рядко или никак. Разбира се, степента на владеене варира доста - от ниво майчин, до ниво начално към средно (с някои клони към начинаещ  Laughing). Занимавам се с комуникации и анализи и филологическото образование ми помага много.
Много мои приятели/познати знаят поне още един език освен английски, въпреки че работата им не е като моято пряко свързана с езици.

# 34
  • София
Английски и арабски отлично, руски горе-долу. Чета френски и немски. Използвам първите три плюс български ежедневно (преподавам арабски на англо-говорящи, омъжена съм за руснак). Последните два за момента са съвсем пасивни, отвреме-навреме прочитам по някоя статия на тях. Много ми се иска и тях да ги проговоря, но не ми остава време за интензивна практика.

За мен от ученето на език по-голям кеф няма. Затова и работя преводач и преподавател - хем непрекъснато си уча, хем ми плащат за това.

Подобно Wink
Само вместо арабски съм с китайски, също го преподавам. Иначе английски, руски перфектно, плюс отличен български. Развивам тези, за други няма да остане време.

# 35
До момента 4 Simple Smile
Английски,Руски,Сръбски-Словенски и Немски.

# 36
За мен най - трудни си остават арабският и китайският език. Имам чувство, че сто години да живея, не бих ги научила. Свалям шапка на говорещите тези езици.  blahblah

# 37
Учат ми се още няколко, румънски, словенски...
Ще видим кога ще ми остане време  Thinking
Много обичам да се занимавам с езици.
И аз обичам да уча езици... и ми се отдава Blush
Знам английски - отлично, немски - много добре, румънски - много добре, френски - добре, но граматиката съм я позабравила.
Румънският го използвам ежедневно, английския също.

# 38
  • на плажа
Ще ми е интересно да ми кажеш за този нов славянски език? Последно кой от двата владееш - сръбски или словенски?
 И за да не спамя - полски ( почти отлично), руски и френски слабо, турски съм учила, ама освен любезно да поздравя май друго не мога  Embarassed, английски ( плажен), чета с разбиране повечето славянски езици от западната група.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 13:35 от ИраМира

# 39
Ще ми е интересно да ми кажеш за този нов славянски език? Последно кой от двата владееш - сръбски или словенски?
 И за да не спамя - полски ( почти отлично), руски и френски слабо, турски съм учила, ама освен любезно да поздравя май друго не мога  Embarassed, английски ( плажен), чета с разбиране повечето славянски езици от западната група.
  Живяла съм в Словения и установих,че сръбския и словенския са сходни,само произношението им е различно Wink

# 40
  • София
Аз отлично гръцки,много добре руски,средно ниво на френски и слабо английски   Embarassed,като в тях включвам писмено и устно владеене.
Сръбски ако слушам го разбирам на 99%,но ми е трудно самата аз да свързвам думи или да пиша.
Учила съм и два семестъра румънски и албански,но освен поздравите друго нищо не ми е останало в главата  Laughing

# 41
Френски, руски и английски- говоримо.
Български и писмено.

# 42
Брях...много полиглот, много нещо. Браво   bouquet
Български майчин
Италиански - отлично ниво
Английски и руски - средно ниво
Всичките и писмено и говоримо.
Повече от 4 години работих с туркини, но така и не научих турски (само някоя и друга глупост, но то не се брои). Испански разбирам малко, но само като чета.

# 43
Учила съм английски, френски, немски, старогръцки, старобългарски (тези броят ли се въобще...), сръбски/хърватски, руски. Всичките ги ползвам в определена степен, но никак не смея да се похваля, че ги знам. Говоря без особени притеснения на английски и сръбски.

# 44
Руски-втори матерен
Английски- писмено и говоримо отлично
Френски- 5 години във френска паралелка, твърдя, че го знам и като граматика, и като нюанси в писането, и устно
Гръцки-мога да се оправя с поръчка, да кажа 5 приказки,иначе разбирам, но не мога да се пречупя да говоря
И знам около 300 думи на арабски, мога да пиша малко + някакви основни фрази

А по въпроса какво работим с езиците.. безработна съм, явно няма голямо значение колко езика знам и щом съм на 18 автоматично не ставам.

Общи условия

Активация на акаунт