Раждане вкъщи 6

• 44 079
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм съгласна с Ескориал. Но мисля, че по-скоро е време да се направи зелен подфорум тук и тази, темата за вегетарианството и още някои от другите да се преместят там, като природосъобразен начин на живот, а не като някаква сектантска алтернатива.
Браво на приятелката ти, ОП!   bouquet

# 16
Хм, пак ми изчезна известяването в рамките на един ден  newsm78.

ОП, много хубаво за приятелката ти. Да е живо и здраво бебчето и дано това раждане да е едно от ези, които да поведат крак към повече по-естествени.

За мястото на темата се замислих, че, ако тук я намерят повече хора, които са отворени към мислене и поемане на отговорност, добре, но, ако пак се започне дискусия за рискове и проблеми и най-вече слагане на етикети на тези хора, по-добре да е в чужбинския форум.

# 17
  • ул. "Мечтание"
ОП, това са страхотни новини! Честито на приятелката ти! Много се радвам, че всичко е минало сравнително гладко!  Hug  bouquet

# 18
Темата я "заточиха" в алтернативния...

Темата аз я сложих в Алтернативния. Никой не я е заточил. В последствие се преместиха и старите, защото са такива правилата.  Можеш да попиташ модератор, ако не вярваш.

Настоящата ще се направя всичко възможно да я оформя и предавам щафетата. Пускайте новите теми там, където смятате, че е по-подходящо.

Последна редакция: сб, 19 дек 2009, 02:45 от Вери

# 19
Вери  Hug
Този форум явно събира зелените и естествените теми, така че сем си съвсем на място тук Simple Smile

ОП, беше писала, че приятелката ти се уговорила с някой лекар, подкрепящ нейните виждания. Ако е удобно, може да споменеш името тук   bouquet

# 20
Една тема за домашното раждане от 50-ина страници постове се попълва горе долу за един месец. И в този ред на мисли мога да кажа:
Зачената в бъдещи и настоящи
Ранна бременност карана в чужбина
В шестия месец се мести в нормалното, "алтернативно" за повечето хора. Ми така де.. доктора казал, че ви е малко желязото... ще ядем коприва (персонално, някой ако иска има и тиквеник). Алтернативно ...за наше здраве и...

Нямам търпение да прочета края на деветата тема.

# 21
Нямам търпение да прочета края на деветата тема.[/color]

За нея, Бащатко, сме приготвили няклоко двойки близначета, още повече ВБАК, първородни и седалищни бебета  Grinning Ще посрещаме и много гости от "Майки"  Grinning

# 22
Хайде, малко хубави думи чрез мен (от бюлетина на Midwifery today):

"You are a midwife. You are assisting at someone else's birth. Do good without show or fuss. Facilitate what is happening rather than what you think ought to be happening. If you must, take the lead. Lead so that the mother is helped, yet still free and in charge. When the babe is born the mother will rightly say, 'We did it ourselves.'"

— Lao Tzu, in Tao Te Ching

Много ми хареса на мен, за това го споделям Simple Smile

# 23
  • София
  Мег, въобще не се е уговорила, точно обратното, нейната стратегия беше да отиде при който свари, с добро да постигне целите си. Затова подписа информираното съгласие, само за ваксините беше категорична и имаха освен отказ в информираното и отделен лист с подписите на двамата родители, че ги отказват.
   А за подкрепата на споменатия от мен доктор- просто той застъпва на смяна и се оказва, че не я юрка, а с чувство за хумор (от онова, неизисканото...) разговарят и отлагат пускането на системата окситоцин. Той така я е предразположил с това, че на другия ден тя сама я е пожелала, с което е допринесла за хода на раждането. Помогнала  си е отвсякъде. Това са нейните интерпретации, не мои.

# 24
Вери  Hug

ОП, винаги се радвам, когато разбера 4е едно раждане е минало така, както майката си го е представяла.   Grinning

Бергкристал, аз също не взимам никакви хап4ета. Храня си се нормално (разнообразно) и вси4ко си е ок.

# 25
Ето ме и мен тук. Не се включвам често, но с удоволствие чета и събирам материали да се образовам.
ОП, да е живо и здраво мъничето, браво на приятелката ти!!

# 26
  Мег, въобще не се е уговорила, точно обратното, нейната стратегия беше да отиде при който свари, с добро да постигне целите си. Затова подписа информираното съгласие, само за ваксините беше категорична и имаха освен отказ в информираното и отделен лист с подписите на двамата родители, че ги отказват.
   А за подкрепата на споменатия от мен доктор- просто той застъпва на смяна и се оказва, че не я юрка, а с чувство за хумор (от онова, неизисканото...) разговарят и отлагат пускането на системата окситоцин. Той така я е предразположил с това, че на другия ден тя сама я е пожелала, с което е допринесла за хода на раждането. Помогнала  си е отвсякъде. Това са нейните интерпретации, не мои.

Хубаво е да се чуват такива разкази.

# 27
ОП, честито на приятелката ти за хубавото раждане и следродилно положение. Да са мног омного щастливи цялото семейство.
Наистина е много обнадеждаващо да прочете човек за подобно раждане в българска болница...има светлина в края на тунела Simple Smile

# 28
За проследяване от Щази  Mr. Green

И ЦРУ.  Joy

Вече има изтрити постинги?!

# 29

Вече има изтрити постинги?!

И аз това се чудя?

Вери, благодаря за темата. Аз лично смятам, че тук е добро място , тъкмо ще я видят и повече хора.

Очевидно Бергкристал е питала за фолиевата киселина, но поста е изтрит, та да питам и аз -
разнообразното и здравословно хранене никой не го отрича, но колкото и да е балансирана диетата достатъчно ли ще е за да се набавя необходимото количество само от храната?
И ако се абстрахираме от факта, че са изкуствен продукт има ли нещо притеснително във фолиевата к-на на хапчета?

ОП, честито на приятелката ти! Да са живи и здрави цялото семейство!

Общи условия

Активация на акаунт