Раждане вкъщи 6

• 44 102
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Някои може ли да ми каже повече за лотус раждането,статия на български или немски.

# 106
 newsm78

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 16:11 от selikon

# 107
Някои може ли да ми каже повече за лотус раждането,статия на български или немски.
лотос е раждане, при което пъпната връв не се прекъсва след раждането на плацентата, а самат плацента се обработва и се оставя заедно с бебето докато пъпната връв изсъхне и падне - обикноевнно 3-7 дни. Статии на немки може би ще можеш да видиш през гугъл.

Някой да е чул нещо повече за роденото у дома бебе в Габровско? Майката е чужденка, бащата - българин. Сутрешният блок на БТВ го е надушил и ще прави дискусия по темата утре сутринта...

Нямаше ме няколко дни  Wink Върнах се сега да прочета назад - заничи са го давали по ТВ този репортаж... Кажете кога са го излъчвали, за да се ровна в архива Praynig Опасявам се само, чу утре сутрин никак няма да е добронамерено - редакторът е отврат, водещата предимно говори, за слушане рядко й остава време... Дано да греша...

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 16:38 от Meg!

# 108
лотос е раждане, при което пъпната връв не се прекъсва след раждането на плацентата, а самат плацента се обработва и се оставя заедно с бебето докато пъпната връв изсъхне и падне - обикноевнно 3-7 дни. Статии на немки може би ще можеш да видиш през гугъл.

Някой да е чул нещо повече за роденото у дома бебе в Габровско? Майката е чужденка, бащата - българин. Сутрешният блок на БТВ го е надушил и ще прави дискусия по темата утре сутринта...

Нямаше ме няколко дни  Wink Върнах се сега да прочета назад - заничи са го давали по ТВ този репортаж... Кажете кога са го излъчвали, за да се ровна в архива Praynig Опасявам се само, чу утре сутрин никак няма да е добронамерено - редакторът е отврат, водещата предимно говори, за слушане рядко й остава време... Дано да греша...

За много години...
Очаквах ти да дадеш повече информация Simple Smile
има линкове към репортажи на медии, назад в темите...

БТВ -  http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=149838
ПРО БГ - http://novinitepro.bg/bin/video.php?media_id=60573225&sectio … rticle_id=3171317

# 109
И темата в Клюкарника http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458578.0

Хората най-вече се чудят вреди ли на бебето неотрязването на пъпната връз за толкова дълго време, както и осолената плацента, не е лошо ако някой знае смисълът който се влага в цялата работа да напише нещо по въпроса
Иначе стана ясно, че се нарича Лотус

# 110
Да им е живо и здраво бебчето на Габровците и да си го гледат с много любов.

И аз преди 7 години смятах ваксините за нещо много важно и задължително, а сега съм с две ръце против.
И нашето бебе като се роди, котката тъкмо беше родила и спеше с котетата си върху новороденото.
И така нататък...

Не мога да осъдя родителите нито за това, че в някои отношения се различаваме, нито пък, че си приличаме.
Всеки минава по собствения си път и научава уроците си по различно време.
Те са направили своя избор и са следвали своята истина.
Мога само да ги поздравя, че са се "осмелили" да следват сърцето си и вярванията си - нещо, което много други не се осмеляват да направят.
Да им е честито бебчето и да продължават все така да се обичат и да са единни в избора и вярванията си.
  bouquet

# 111
Така е Ескориал, напълно си права   Peace По-точно напълно съм съгласна с теб, че май това с правотата е относително понятие.
Това с "пакета" си стана крилата фраза  Grinning . За мен една пакетна услуга, моля  Joy

# 112
Тениската е много "сектантска".  Laughing Wink

Казват, че последно време било модерно да се ражда вкъщи.  Laughing

# 113
Хайде да ни е честита годината посветена на домашното раждане!

Тази сутрин - Раждане в домашни условия

http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=258&video_id=24913

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 09:41 от Бащатко

# 114
Аз пък мернах по нова телевизия репортаж и тази стурин бащата говореше в предаването. На мен не ми направи особено впечатление това за ваксините, въпрос на личен избор е.

# 115
Благодаря за линковете!!  bouquet

Сега и аз съм в час Simple Smile Вчера ми се обадиха да отида тази сутрин в бТВ, но редакторът беше толкова арогантен и груб, че сметнах за напълно излишно да нарушавам допълнително и без това не много спокойния си сън.... Whistling

Хванах само края на дискусията, по-късно ще видя какво са си говорили като цяло.

Странни неща има за мен покрай това младо семейство, но пък изглеждаха много, много щастливи, а това е най-важното Simple Smile За мен странното е, че са извикали/допуснали ТВ екип (външни хора) при новородено, биберонът, който майката тикаше в устата му, ей такива неща...
Но както вече стана дума изборите не вървят в "пакет" и е хубаво всеки да има свободата да си избира опции - за раждането, за пъпната връв, за кърменето, за ваксините, за училището...

В "Денят е прекрасен" обаче също коментираха случая, най-вече плецентата и казаха, че по-късно тази седмица ще има специална тема за домашното раждане.
Бащатко, да не би това (а и не само него, предполагам) да имаше предвид с годината на домашното раждане? Simple Smile

Аз също мисля, че тази година ще е на домашното раждане - ще се говори все повече по въпроса и ще се стигне до идеи как асистираното такова да стане реалност.

Мир и Любов  Heart Eyes

# 116
Ох, гледам го това предаване от сутринта и лошо ми става - лекарите пак опряха до правото без грам идея за имат за какво говорят!!! Бясна съм на тази тяхна аругантност!!!
Добре, че е Милена Будинува малко да внесе здрав разум!

# 117
Струва ми се ,че малко странно крайно се изказаха тия акушер-гинеколози при все,че са били по света и са видяли и са чули неща,за които ние само мечтаем.От какво се плашат толкова - в крайна сметка те винаги ще си имат пациентки/кленти,дори по някое време всички раждания да започнат да се правят по къщите.
А между другото тази дама (в червеното) как ли си е намерила гинеколог за вкъщи и колко ли е платила за това?

# 118
Дими, дамата в червено е раждала вкъщи в Холандия с акушерка - обясняваше, че там това е нормалното и това е практиката.
А по въпроса за клиентите на АГ-тата, в темата за петицията МишкаМоя обасни ситуацията много точно - просто има прекалено много АГ-та и ако не се занимават с бременни и раждания няма да има какво да работят всичките!!! А има толкова много АГ-та и особено мъже, защото както някой грубо се изказа "една жена винаги можеш да я излъжеш, че нещо й има" и българите са готови да дадат мило и драго за детенцето си (нищо лошо в това, просто съчетано с невежество и липса на информация се използва много нагло от премногото АГ-та).

# 119
Относно домашното раждане. Прави ми впечатление едно изказване на докторите, а и не само на тях.
"ТАКА СА РАЖДАЛИ БАБИТЕ НИ".
това изказване не е вярно!
100% не е вярно!
може физиологичния процес да е същия, но другото е коренно различно

Баба ми е родила в къщи и майка ми и леля ми - тогава може да е било и каменната ера
Но сина ми се роди в ерата на информацията, ерата на мобилността!

Разликата не е никак малка!
Когато се раждаше имах на разположение 5 коли с 3-ма професионални шофьори (братята, моята е любителска книжка) и безброй таксита.
И когато се наложи набавянето на един медикамент от другия край на София, за 4 мин. бе доставен.(без да се бърза, защото не беше жизнено важен. за същия медикамент сестрата при раждането на първия ми син в болница се забави 16 мин.)
Имах на разположение 8 телефона с трите мобилни доставчика + два стационарни
Имам Интернет от два доставчика както и на телефона ми.
Имам топла вода, имам бойлер.
И не на последно място имам стиймоп

кратко:
1. информация - от всяка точка на земята, и работата с нея не ми е чужда
2. мобилност - кола и шофьори
3. връзка - това е твоя глас Simple Smile
 всеки ги има.

Мисля, а и съм убеден, че изказванията от сорта, че сме от камената ера, кроманьонци, сектанти от щата алабама, освен да ни обиди, друго не цели.

Ние живеем в две различни ери. който която си избере.
Домашното раждане не е това което е било

Хайде да ни е честита годината посветена на домашното раждане!

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 19:42 от Бащатко

Общи условия

Активация на акаунт