Раждане вкъщи 6

• 44 093
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • ул. "Мечтание"
Не бъдете толкова късогледи...
Домашното раждане няма нищо общо с това дали детето ще се ваксинира или не (това е решение на родителите, а и да не забравяме, че в България все още ваксинирането е задължително), дали ще бъде кърмено до две годинки или от първия миг ще му се дава адаптирано мляко, а пък няма по-лесно от лотус раждане - не се чудиш къде да срежеш пъпната връв, какъв конец да използваш или да сложиш щипка, как точно да го прогориш, трябва ти една торба и пакет сол; от каква възраст да му предлагаш вода, дали да му даваш биберон-залъгалка и кога да извикаш лекар за да оправи документите... Напълно е възможно единствената причина да имат домашно раждане е страха на жената от болници. Реално тя друга алтернатива в България няма - не е нужно да е алтернативна за да направи подобен избор...

# 92
Лейди, върни се и прочети пак статията и по-точно отношението на бащата към рязането на пъпната връв и тогава ще си говорим  Peace . Не ми се връзва да разсъждава така човекът, пък същевременно да ваксинира...ама щом казваш може и късогледи да сме  Rolling Eyes .

# 93
  • ул. "Мечтание"
Прочетох и чух, но не съм в главата им, нито ги познавам, нито знам какво точно са редактирали скъпите ми колеги журналисти... Така или иначе нямаме достатъчно информация за да правим подобни изводи...
Хората са странни, правят често пъти странни избори. Е, и? Нямаме право да съдим когото и да било за постъпките му!
Мен лично не ме интересуват подбудите им и кое с кое се връзва, избора си е техен, те отговарят за това дете и мога само да се надявам, че ще направят най-доброто за него. А това не е универсална единица, някои смятат едно за правилно, други - друго, въпрос на отношение и гледна точка.

Единствено ме издразни в колко черни краски са представени нещата, а те не са точно толкова черни... Толкова. Както и да е... Аз нямам какво повече да кажа по въпроса.

# 94
Много се впрягаш в случката.
Казахме, че някои неща са ни странни, какво толкова  Wink ...

# 95
Момичета, хайде да не изпадаме и ние в краности, както други. Идеите не винаги вървят "в пакет". Един възприема едно, друг друго от естественото отглеждане, трети всичко, важното е, че са направили своя избор.

# 96
а на мен ми е странно, какво му даваше със шише и защо му пъхаше биберон на бебо!?

И мен ме озадачи това. Rolling Eyes Освен това беше страшно мръсно, с това куче и всички се търкалят по земята на някакъв дюшек. Whistling
Иначе според мен репортажът не беше "отрицателен", но все пак накрая казаха, че специалистите приканват това да не става практика- Laughing Ми това зависи от хората, а не какво искат специалистите. Laughing

# 97
Честито на всички нови родители и нови бебенца.

Швейцарката ми хареса и са много хубаво младо семейство. Много силни сигурно са за да отстоят натискът да отидат в болницата. Да са живи и здрави.
Това с полицията е ужасяващо, но не ме учудва. Докторите не се вънуват много много за психичното здраве на майките, защо ли да започнат сега с една "луда". Може би един ден...

# 98
Момичета, хайде да не изпадаме и ние в краности, както други. Идеите не винаги вървят "в пакет". Един възприема едно, друг друго от естественото отглеждане, трети всичко, важното е, че са направили своя избор.

Точно така. Много ми хареса как си го написала: Идеите не винаги вървят "в пакет".

# 99
  • София
Честита ви нова годима, момичета! Да е пълна с новоизлюпили се бебета и повече майки, преживяли излюпването с радост и спокойствие! Heart Eyes Grinning
Честито на slyn4ogled - здрав и силен да расте малкият Васил!  bouquet

За домашното раждане в Габрово и аз гледах репортажче по Бтв, но ми се стори съвсем добронамерено и без много коментари, освен на един доктор какво безумие е да не се реже пъпната връв. Озадачиха ме и мен грамадния биберон , дето му го тикаха на детенцето, още по-грамадното куче, което спеше на дюшека, ама пък майката имаше страхотни грамадни зелени плюшени пантофи Joy
Не знам подробности, но е хубаво, че някой е искал да си роди у дома и го е направил, без да се притеснява, че ще стане публично достояние.
Здраво да им е бебочето и на много ум и разум да ги научи, 'щото за туй са ни децата в тоя живот - да се понаучим на някои работи. Mr. Green

Е, дано ни потръгне през тая година бебеправенето, домашното бебераждане и помъдряването покрай тия двете! Mr. Green

# 100
   Честно да си кажа, не бих викала тв-екип вкъщи (не гледах нищо, че ще взема да се газирам).
Сякаш принципът "Мисли глобално, действай локално" ми е по-близък - да разкажа на познати,
да разбере и един човек дори, че да родиш бебето си у дома е прекрасно, това стига. Така да
се гърми и да влезеш в устата на хиляди хора, незнаещи какви ги дрънкат, притеснително ми се види. Simple Smile

# 101
Извинявайте, че си навирам любопитния нос в темата ви, но наистина ме заинтригува твърдението, че пъпната връв щяла да се прекъсне сама по естествен път.
Много моля някой сведущ да ме осветли какъв е този естествен начин, някъде пише ли за него и мога ли да прочета, защото не бях чувала досега за такова нещо.
Животните, дето са животни, и те прекъсват пъпната връв със зъби...  Thinking

# 102
На мен ми се иска да видя този репортаж.Няkои знае ли къде може да се гледа?
Това че идеите не вървят "в пакет" е много вярно .Имам позната която е отворена за всичко алтернативно,но заведе дъщеря си да я ваксинира за рак на шийката на матката Rolling Eyes
На мен ми хареса мисленето на този млад човек Simple SmileЯрка птица той може да не ги е викал,а те сами да са дошли.

саморедактирам се,сега видях репортажа от линка които е дала zozima

# 103
Како Сийке, ето една статия за лотус-раждането от Сара Бъкли.

# 104
Да, намерих я в нета вече, благодаря.  Peace
И все пак... Това осоляване на плацентата ме притеснява. Дано е напразно.

Общи условия

Активация на акаунт