Раждане вкъщи 6

• 44 224
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
Скай, добре дошла Simple Smile
Аз ги виждам тези акушерки (и някои лекари) - никак не са малко! Акушерството е женско призвание, мъжете достойни за него са изключение (тук не робувам на предразсъдъци, по-скоро както един мъж физиологически не може да износи и роди дете, така и едън мъж трудно вниква във финната материя на бременността и раждането).

# 136
  • Бургас
Може би сте гледали БТВ новините снощи  в 22,00 часа. Таткото от Габрово си каза, че са били притиснати от какви ли не институции, както и Мег преположи вкл. Закрила на детето. Но стаята на бебето беше прососто перфектна и нямаше за какво дасе захванат. Освен това родителите съвсем не са случайни хора.
Просто в България сме свикнали винаги да скачаме първо срещу всяко ново нещо и да го отричаме. Мисленето и разсъждаването го оставяме за по-късен етап.  Simple Smile

# 137
Гледах ги новините снощи и много се зарадвах, че представиха младите родители по много по-добър начин. Дано повече хора да са гледали  Peace
Всички около мен бяха крайно възмутени от първия репортаж  Tired

# 138
Хванах предаването в "Денят е прекрасен" към края, но като видях двата булдога, представители на лекарското съсловие, как лъжат, лошо ми стана  Sick. Ковачева е ужасно груб човек, виждала съм я как се отнася към хората в Шейново и съм се чудила как е възможно да е на такъв пост. А това, което каза как в ЖК в Шейново се включвали две срещи с психолог  Shocked-първо, там никой не ти казва какво се включва в пакета, за който плащаш, второ, има някакъв психолог, който води курсове за подготовка за раждане, но човек спокойно може да роди, докато ги чака. А това, че човек може да роди в каквато поза иска в Шейново... Лъжи, лъжи и пак лъжи  ooooh!

# 139
Meg! Поздравления и от мен за: http://btv.bg/videos/broadcast_video.pcgi?section_id=209&video_id=25078

Разочарован съм от екипа на предаването заради това което сътвориха!
Подложиха Мег на кръстосан огън!

Пушек и дим излизат от ушите на Григорова, а за другата незнайна баба неам просто думи.
Лъжи ... в Шейново така, в Шейново онака... и в банята могло да се роди... лъжи

Ще изядат Мег.. една от ляво... една от дясно...

И какво? Понеже раждащите вкъщи искат да избягат от тази АГРЕСИЯ и лъжи... какво им сътвориха ... същото в ефир.. е благодаря, ама нямаше нужда

Мисля. че предаването дължи компенсации!
и да покаже нашата гледна точка, а не да ни изтърсва на фронтовата линия, без наше съгласие.

Последна редакция: ср, 06 яну 2010, 17:32 от Бащатко

# 140
И аз не мога да разбера как не им е съвестно да лъжат така. Мерси Меги че се изправи пред тези наистина за мен неприятни хора пълни с някаква злоба незнайна, особено на фона на условията на раждане които се предлагат на българските жени.

Но се почнаха разговорите и се отвори думата по въпроса определено. Срещат се журналисти които са се подготвили по въпроса и бавно бавно ще се направи натиск към хората които трябва да направят промяната. Лошото е че при нас стават тези работи по-бавно от нормалното.

Дано не съм права.
________

Не може ли да намерим от някъде контакт със семейството? Да им пратим подкрепа и разбиране. Няма да им е лесно с всичкото това обществено закеймяване в този толкова крехък и важен момент. Но на лични или на наше място да си го обсъдим, може би.

# 141
Предаването беше ужасно,но са прави "медицинските лица" за едно нещо-нищо не зависи от тях.
Не зная как се пишат закони,но мога да направя проект за Дом за активно раждане,да му направя проектна сметна документация и да намеря инвеститори.Просто е и не отнемя безумно много време-дори може би ще съм първата родила в него.   Wink

# 142
  • Варна
Ами, хайде, Димитрианче, давай! Щом го можеш, за добро ще е!  Grinning

# 143
Добре заварила Мег.. Драго ми е да навляза в твои води!
Значи казваш акушерки има.. знаеш линашия град не е толкова голям.. всички  се знае.. спрягат се едни и същи имена, а за такива акушерки не съм чула.. ако чуеш нещо да знаеш, че живо ме интересува..

# 144
Цитат
Не може ли да намерим от някъде контакт със семейството? Да им пратим подкрепа и разбиране. Няма да им е лесно с всичкото това обществено закеймяване в този толкова крехък и важен момент. Но на лични или на наше място да си го обсъдим, може би.

Това щях да пиша и аз,ако някои има телефоните им моля да пише. PraynigИли Ивайло ако чете тук да се включи,да знаете че не сте сами Hug

Цитат
Това пак не мога да го гледам,моля някои ако го има да го качи. PraynigНе знам какъв е проблема на Btv нищо не може да се гледа на скапаният им сайт. #Cussing out И продължавам да се опитвам да се свържа с тях и никoй не вдига.......... Tired

# 145
Предаването беше ужасно,но са прави "медицинските лица" за едно нещо-нищо не зависи от тях.
Не зная как се пишат закони,но мога да направя проект за Дом за активно раждане,да му направя проектна сметна документация и да намеря инвеститори.Просто е и не отнемя безумно много време-дори може би ще съм първата родила в него.   Wink

Дими Grinning Party Hug
Страхотна идея!!! Всъщност досега никой не се е намела да каже горе-долу как трябва да изглежда и горе-долу колко ще струва. Преди година с една акушерка говорихме, че за начало и едни апартамент с 3 отделни стаи в непосредстевна близост до болница може да се пригоди. Но ти си специалист, можеш и с приблизителност да кажеш как трябва да изглеждат нещата и колко би струвало това.
 Hug Hug Hug

Скай, Варна си е голям град Wink Зам. шефката на МК Варна е привърженик на домашното рождане, но засега законът за лечебните заведения не им позволява на акушерките да асистират планирано домашно раждане...
Но ако темата те интересува, ще те свържа с координатора на Варненската група Simple Smile

# 146
Да много ме интересува.. понятно ми е, че домашно раждане няма как да е законно асистирано, но все трябва да има начин максимално да се доближим до него.. моля те за координати на групата..

# 147
Очакваме другата седмица прекрасно домашно раждане в Бургаска облас Simple Smile Надявам се този път без медиен шум. Ще бъде първото за тази година Simple Smile

Скай, ще пиша на лични по-късно..

# 148
Очакваме другата седмица прекрасно домашно раждане в Бургаска облас Simple Smile Надявам се този път без медиен шум. Ще бъде първото за тази година Simple Smile

Ще има ли награди от сп. еди си кое за домашно бебе на годината? Laughing

# 149

Супер, ще чакаме вести. Всичко да мине спокойно и хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт