Раждане вкъщи 6

• 44 409
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
Голямо бебе е такова с очаквано тегло към 4000 гр. Предвид колко са неточни УЗ в предсказването на теглото в крайностите - бебе под 3 кг и бебе ок. 4 и нагоре кг, не бих изобщо разчитала на машинката за оценка. Една акушерка с опит може много по-добре да прецени теглото на бебето от УЗ.

За някои бебета просто е по-добре да се родят с дупето напред. Ако и твоето е избрало това, няма какво много да направиш освен да ми дадеш тази възможност. Тук е важно да се договориш с лекаря. Доколко в болницата са ок с вагинално раждане на седалищно бебе.

Знам, че за теб не е опция, но ако на мен ми предстои седалищно раждане, ще искам да е в басейн за раждане (в София вече може да се вземе такъв) за да има повече свобода на движение за бебето и да не го притеснява гравитацията особено.

# 631
Благодаря ти Мег. Раждане във вода по нашия край няма да успеем да осъществим  Cry

Бебето е голямо, за това няма спор. Първото ни дете се роди 4 кг, 2 седмици преди термин. Тази бременност върви подобна. И вече съм 2 седмици преди термин, тоест с всеки изминал ден бебето ще пораства по вече.

За лекаря нямаше да има проблем естествено раждане на седалищно позиционирано бебе, ако беше малко.

Ще попитам още 2 ма лекари които зная във Варна и това май е всичко което мога да направя.

Животът е това което се случва до като си правим планове.

# 632
  • ул. "Мечтание"
Дано да намериш някой да те подкрепи за седалищно раждане.  Praynig
Ако не друго, поне можеш да изчакаш докато раждането тръгне само, най-лесно е да ти направят секцио в крайна сметка, по-добре поне да е когато бебето реши. Пък току виж, при започнало раждане, може и да ти излезе късмета да родиш вагинално (особено, ако се позатуткаш повече вкъщи  Mr. Green). Стискам палци!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Аз наминавам да питам за рецептата за чая от малинови листа как се правеше. Тоест какви бяха точно дозите.

# 633
Аз наминавам да питам за рецептата за чая от малинови листа как се правеше. Тоест какви бяха точно дозите.

Една шепа пресни листа или две шепи сушени листа се слагат на дъното на голям буркан и се заливат с 1 л. вряща вода. Престоява 4 часа и се прецежда. Пие се по чаша-2-3 (според това в коя седмица си) на ден; съхранява се в хладилник.

# 634
  • ул. "Мечтание"
Благодаря, МегиHug

# 635
Благодаря ти Нощни очи  Hug

Всъщност не зная дали вече искам да родя нормално след като ме изплашиха няколко лекари вече как като излезе дупето и главичката нямала да има време да заеме формата ( тоест да се сплеска леко) за да излезе.

А за какво точно и колко време се пие чая от малинови листа?

# 636
  • ул. "Мечтание"
Момиче, я се стегни! Не им се връзвай на простотиите!  Hug
До преди 50 години да не би да не са се раждали седалищни бебета! Амаха!  Crossing Arms
В нета има много разкази за раждания на седалищни бебета, хвани прочети няколко, добре ще ти се отразят!  Hug
Запомни само едно - при седалищното раждане обикновено нещата стават по-бавно, отказвай всякакви ускоряващи средства за да има време бебето да си се намести както трябва. Вземи мъжа си ако трябва да ти адвокатства и да отбива напорите на докторите. Също се препоръчват по-изправените пози за раждане, за да може да помага гравитацията повече.

Чая от малинови листа тонизира матката и помага за по-ефективни контракции, също помага на шийката да узрее.

# 637
Благодаря ти  Hug А ти при кого планираш да раждаш във Варна?

# 638
Запарката от малинови листа е тоник за матката - може да се пие по чаша на ден през цялата бременност, а в края (38-ма седмица и нататък) - по 2-3 чаши на ден.  След раждането също може да се пие.

Нивеа, мои размисли за голямо седалищно бебе: при бебета към 4 кг и нагоре, обиколката на раменете обикновенно е по-голямо от тази на главата. При седалищно раждане първо ще мине тялото на бебето, после рамената и ще направят достатъчно място за главата. Разсъждавам си така и по една друга аналогия - раждане на близнаци, когато често първо излиза гливично разположеното бебе и един вид правя масто за да излезе безпроблемно и седалищно разположеното. Най-важно при седалищно раждане е да се запази флексията на главата, т.е. брадичката да си остане към гърдите, но това се постига с пози и придържане на телцето, ако раждането е на родилно легло. Мисля, че си струва да поговориш още веднъж с лекаря, който ще асистира раждането и да сте наясно и двамата кой до къде иска да стигне.

# 639
Нивея, това ще ти е второ вагинално раждане, така че спокойно можеш да настояваш да родиш нормално. А ехографите, както ти е писала Меги, са пословично ненадеждни в определяне на теглото на бебето. Иначе можеш да питаш при Скочев или Яков. В Добрич може да питаш Хаджиларски.

# 640
  • ул. "Мечтание"
А ти при кого планираш да раждаш във Варна?

При мъжа си, в родилен дом "У дома".  Wink
Ако все пак се наложи болница ще ходя в Окръжна на случаен принцип, без избор на екип.

# 641
Nivea, а ти правиш ли упражнения за обръщане на бебето?
Няма проблем да се раждат седалищни бебета, дори и да са големи. Когато се консултираш с лекари, е много добре да имаш предвид, че всички съвети ти ги дават на база личните си нужди и практиката, която имат. Първо, и лекарите са хора, но лошото е, че при болшинството от тях, благодарение на спецификата на обучението им и ежедневния им професионален живот, имат нужда да си доказват авторитета, да изпитват усещането за контрол и власт, което неминуемо съществува в отношенията лекар-пациент, и, разбира се да докажат, че са прави. Второ, естествено, че, когато нямат практика за седалищно раждане, ще ти опишат колко е страшно. Биха ли си признали, че реално ги е страх да се заемат с такова нещо, защото или не знаят какво да правят, или са го чели на книга?

Има ли начин любезно и усмихнато, но твърдо да говориш с твоя лекар, че си решила да имаш вагинално раждане и, че си наясно с рисковете, но си готова да поемеш отговорността? Като, разбира се, си готова да преоцениш ситуацията в хода на събитията. Към коя болница си се насочила? В някои от тях познавам акушерки, които са ориентирани към естественораждане и, ако си в тяхната смяна, ще се стараят да ти помогнат. Но е хубаво да ги познаваш предварително.

Има и нещо друго, ако ти си подготвена и твърда по отношение на желанието си и имаш някой с теб, който да го отстоява, никой не може да те сложи насила на операционната маса. Имай предвид, че дори в хода на раждането, веднъж дала съгласието си за дадена процедура, можеш да го оттеглиш по всяко време. Това е наше право по български закон и по международна конвенция, която България е подписала. Ще си позволя да се самоцитирам от друг форум:

Цитат
Момичета, исках да споделя нещо, което Рени, семейната акушерка, разказа на последната среща на нашата група във Варна. Този разказ имаше за цел да подкрепи думите й по отношение на раждането в болница, че "никой не може да ви накара насила да направите нещо. Ако отказвате някаква процедура, има си място, където трябва да се разпишете и това е". Тя разказа за една англичанка, която е родила 4 деца в Майчин дом (където Рени е работила до скоро). Тази англичнка е отказвала манипулации и не е позволила никой да й диктува какво да прави. В предродилна зала е заемала всякакви пози. Накрая е родила на четири крака върху родилната маса.

Зози, и Скочев, и Яков (ти за кой говориш, младия или стария?) могат да са нож с две остриета. Вторият миналата година оперира една мама от нашата група при вече тръгнало да се ражда бебе само, защото беше опит за ВБАК. Но пък не пречи да се говори и с тях.

# 642
Миленка, права си за всичко. Вярно е, че лекарите са нож с две остриета, но за тези поне съм чувала И добри думи (но далеч не само хубави истории  Confused ) Абе, трудна работа е...

# 643
Нивеа, аз съм родена седалищно. Вярно лилаво-черна, защото дълго време половината от тялото ми е излизало и пак се е връщало в начална позиция ( това е според разказа на майка ми ). Отделно тя е прекарала 3 дни на магарето лежейки по гръб. Изобщо като се замисля много грешки са допуснати дирижирайки раждането.

# 644
  • Пловдив
Здравейте, момичета Simple Smile

Знам, че въпроса ми не е за тук, но съм сигурна, че вие сте запознати и може да ми помогнете..Какво мислите за повиването, не за това, което  връзват краката с повой, а за съвсем лекото повиване само с пелена? Добре ли е наистина за бебето и помага ли то да се чувства по-спокойно и да няма колики?

Общи условия

Активация на акаунт