Раждане вкъщи 6

• 44 149
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
Истински Параграф 22  Crazy
Ахам...  Sad

# 616
Нашата педиатърка ни сподели,че когато всичките води са изтекли за бебето е доста опасно,защото контракциите започват да притискат бебето към костите на майката и така може да се получи травма на главата (или на частта на бебето,която е към изхода обърната).За това се смята,че бебето не бива да стои повече от 3 часа (ако не бъркам) при напълно изтекли или малко води,но в крайна сметка водите биха могли да се възстановяват ако даваха да се пие вода.
Това раждане си е живо доказателство,че нищо им няма да бебетата и след доста повече часове.
Тия учебници по медицина май не ги пишат много на база наблюдение и изследвания на реалната човешка природа...
Дими, когато бебето е слязло в таза и водите се пукнат, изтичат само т.нар. предни води, които са с количеството на стандартна чаша вода. Тялото на бебето все още се намира в "задните" води, които обикновенно изтичат с раждането на телцето и играят ролята на лубрикант. От пукането на водите до излизането на бебето количеството което изтича постепенно е съвсем е малко и не се губи безвъзвратно, тъй като нови води (ако мога така да ги нарека) биват произвеждани постоянно. Затова е важно да се пият течности по време на раждането, особенно при изтекли води.

За травмата на главата - може да се получи ако натиска е рязък, както при прилагане на маневрата на Кристелер. Ако натиска е бавен и става постепенно, както става при контракции, то тогава се разширява таза и тъканите на майката или главичката на бебето се свива. И при майката и при бебето, тялото е направено така, че да може да го понесе това без травма. Simple Smile

# 617
Затова е важно да се пият течности по време на раждането, особенно при изтекли води.
Затова значи аз умирах от жажда при първото ми раждане, което започна с изтичане на водите, а при второто мехурът остана пълен докрая и въобще не съм била жадна...

# 618
   Все хубави новини да валят! Hug
   Да потвърдя и аз за изтичането на водите... Първият път раждах в болница и отидох там само час след изтичането на неголямо количество околоплодна вода и най-спокойно си ме пратиха да спя, като ми донесоха и кана с вода. Скоро бебето започна силно да тежи (естествено, че не спах), а аз много ходех, въпреки това. Забелязах, че води изтичаха, само когато се размърдам да стана или наведа да клекна в тоалетната, т.е. главата наистина запушва хода на водата. Главичката на дъщеря ми беше доста удължена, но за няколко дни пак си стана хубавица. Simple Smile Е, само около 9 часа минаха, но не са ме пришпорвали да раждам.

# 619
Здравейте
от известно време се каня да пиша, че една от препоръчваните книги в началото на темата:

"How to raise a healthy child in spite of your doctor"
by Robert S. Mendelsohn M.D.

си я намерих на български в една добричка аптека. Издание на homeohelp. "Как да отгледаме здраво дете, въпреки лекарите."

# 620
Да, въпросната книга излезе в началото на юли тази година. Може да се поръча от сайта на Хомеохелп или да се купи от хомеопатичните книжарници.

# 621
Здравейте
от известно време се каня да пиша, че една от препоръчваните книги в началото на темата:

"How to raise a healthy child in spite of your doctor"
by Robert S. Mendelsohn M.D.

си я намерих на български в една добричка аптека. Издание на homeohelp. "Как да отгледаме здраво дете, въпреки лекарите."

Да, въпросната книга излезе в началото на юли тази година. Може да се поръча от сайта на Хомеохелп или да се купи от хомеопатичните книжарници.
Мерси!  Hug

# 622
Момичета, да ви питам нещо. Бебко е с главата надолу, но тялото е вдясно, а не вляво. Според моя доктор, това е добра позиция, но можело да е трудно раждането...  Rolling Eyes Някакви упражнения ли да правя, не знам? Вие имахте ли такъв опит?

Четох за техниката Lunge, тя обаче само по време на раждане ли се прави?

# 623
Лурдес, наистина най-благоприятна се води позицията с гръбчето наляво. Но позиция надясно не означава непременно проблеми при раждането. Много бебета се завъртат по време на самото раждане. Бебето знае кое е добре за него и заемането на определена позиция може да е и заради някои анатомични особености на мама. Освен лунге има и други начини за завъртане, може би си ги виждала тук.
Също поговори си с бебчо, помоли го да се завърти наляво.

# 624
Моето момче се позиционира с гръбче наляво и остана така до деня на раждането. И все пак всичко вървеше по учебник - по сантиметър на час. Вероятно се е обърнал в някакъв момент.
Ето това може да те успокои. Постът е за постериорна позиция, но се отнася за всяка друга по-малко благоприятна по принцип (не е казано, че за твоето бебе и твоето раждане тази позиция не е оптимална, дори напротив, щом бебето е в такава, вероятно има причина) позиция. Опитай различните упражнения, прекарвай време на четири крака и т.н., но ако не се получи - просто си кажи, че така трябва да бъде.  Hug

# 625
Лурдес, не се притеснявай  Hug Не е никакъв проблем тази позиция. Може да отнеме малко повече време, но това не значи, че ще е трудно или болезнено. Моят син се завъртя с гръбче отдясно точна като започна раждането Simple Smile Пък проблеми не е имало никакви Simple Smile

# 626
   Лурдес, като майка на две деца, които си бяха все с гръбчетата отдясно, ще ти кажа, че нямаше нищо специално в това и дори си бяха доста бързи раждания. Успех!

# 627
Благодаря ви момичета за отговорите! Hug Simple Smile

# 628
Вчера бях на преглед и бебето е все още седалищно. Според лекарят има 3 неща които го притесняват :

• седалищносто разположение
  • голямо бебе, в 38 г.с. съм а по размери отговаря на 40 г.с.
    • тазът не е започнал да се заангажира в раждането, каквото и да означава това

Аз много бих искала да родя естествено, така както първият път. Нямам смелост и подкрепа да го направя у дома, за това поне ми се иска да е в болница но максимално естествено. Иначе всички останали условия които поставих, като не вливане на окситоцин, не къпане на бебето, таткото да присъства с нас през цялото време, бебето да ми го дадат веднага и да е само с нас, неслагане на ваксини са ОК.

Моля споделете вашият опит ако имате такъв за седлаищно раждане на голямо бебе.[/color][/b]

# 629

• тазът не е започнал да се заангажира в раждането, каквото и да означава това
    Joy Joy Joy
    Ох,прости ми спама,ама това ми прозвуча много смешно.Звучи все едно тазът е лекар,който се ангажира само срещу съответното заплащане.   hahaha[/list]

Общи условия

Активация на акаунт