Раждане вкъщи 6

• 44 128
  • 732
  •   1
Отговори
# 600
Още една малка дама се появи в дома на родители си тази сутрин  Heart Eyes
Първородно детенце и поредната прескочена граница - тя се роди на 84-тия час (!!) от изтичането на водите, и двете с майката са много добре. Самото раждане започна повече от денонощие след изтичането на водите.
 Hug Heart Eyes

# 601
Привет дами,

ето ме и мен в тази тема с молба за помощ.

В 35 г.с. седмица съм а бебето е все още напречно разположено.  Мога да кажа че бременността ми до сега е била лека и улисана покрай работа и грижи за големия малък батко не усетих кога мина времето. Миналата седмица когато посетих лекаря си ( когото се опитах  умишлено да посещавам рядко през тази бременност) и ми каза че бебето още не се е завъртяло си дадох сметка колко различна ми е тази бременност от предишната.  Въпреки че и двете бременности са много желани...През цялото време имах огромно напрежение на работа, което някак пренасях и в къщи и това не ми даваше възможност да се насладя на чудото да носиш дете. Едва от няколко дни прекарвам по вече време у дома и имам възможност да мисля...съжалявам естествено за пропуснатото, не мога да го върна.

Какво обаче мога да направя за да помогна на бебето да се завърти в правилната позиция за естествено раждане? Първото ми раждане беше прекрасно, макар и в болница - тръгнахме с нагласата че отиваме да родим нашето прекрасно бебе и да се върнем.  Така и стана. Дадоха ни го веднага след раждането и следващите дни прекарахме 3мата - бебо, татко и мама. Винаги съм си мислила и че и вторият път ще е така.

Видях линковете на първа страница, правя упражненията на колена и лакти на пода и на дивана. И все пак си мислех че ако някой може да ме насочи към още нещо. Пък и дори и само да поговорим за това.
Темата е прекрасна адмирации на всички вас  Hug

# 602
Първородно детенце и поредната прескочена граница - тя се роди на 84-тия час (!!) от изтичането на водите, и двете с майката са много добре. Самото раждане започна повече от денонощие след изтичането на водите.
 Hug Heart Eyes
Страхотно и честито!  bouquet Hug
Невероятно е за мен силата и куража, който са имали, за да изчакат тия 80 часа!

# 603
Честито на родителите и на малката дама.
Да им е жива и здрава и все така да са уверени всички в себе си.

bouquet  bouquet  bouquet

# 604
Нивеа, освен упражненията за позициониране на бебе от spinningbabies, е добре да поговорш с бебето; да обясниш коя е най-удобната позиция и защо; да му кажеш, че го обичаш и ще направиш всичко каквото е необходимо за него, за да му е удобно и лесно да излезе през теб. Важното е да няма страх на фона този разговор; предварително можеш да си направиш една медитация и в края й да поговориш с бебето.

# 605
Чудесна новина!
Да са живи и здрави майката и малката дама!   bouquet

# 606
  • София
 Hug Heart Eyes

Честито на семейството и много радост да им носи малката дама! Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Бихте ли обяснили повече за тази ситуация с изтичането на водите. Лекарите винаги съветват при изтекли води да се тича в болница и естествено, там никой не би чакал цяло денонощие да започне раждането. В представите ни това е опасна ситуация - така ли е наистина, кое кара лекарите да я считат за такава и как в домашна обстановка се реагира - просто се чака? Има ли граница колко да се чака?

# 607
За лекарите е важно да видята цвета на водите, за да знаеят какво да правят. При изтекли води не считат информацията от майката за достоверна, затова искат веднага да се отиде в болница, за да могат да проверят какво се случва. Оттам идва и проблемът, защото в болница неминуемо първта им работа е да проверат разкритие. Да но при изтекли води това е директно внасяне на бактерии до шийката. Още по-лошо е типичното болнично ограничение да не се пие вода. Нормално плацентата продължава да произвежда околоплодна течност и част от нея да изтича като като периодично "измива" бактериите навън. Затова е добре при изтекли води да се поемат много течности.
У дома просто се чака и се мотивира майката. Взимат се всички предпазни мерки за да няма инфекции - никакви вагинални прегледи, секс, вани, много внимателно ползване на тоалетната и специални хигиенни мерки тогава. Следи се периодично Т на майката и тоновете на бебето. Рискът нараства колкото повече време минава. В белите страни считат 48 часа за максимално време за изчакване, традиционните акушерки вземат 72 часа най-често. Но при започнало раждане преди 72-рия час, което не се очаква да приключи до този час, просто се изчаква като всяко друго раждане. У дома също могат да се ползват билки и хомеопатия за предотвратяване на риска от инфекци. Както всички знаем, домът е най-чистото място от гледна точка на бактерии, а и това са бактерии които са познати на обитателите му. Бебето при раждането попада веднага върху майка си и остава там средващите 2-3 часа, като така се колонизира с нейните бактери, които познава, а не с кавото се носи из въздуха на добре посещавана болница. Така също намалява риска от инфекция. Не на последно място бебето има възможност да суче веднаги и винаги коластра, която е изключително богата на имунулогични фактори.

# 608
  • София
Благодаря за изчерпателния отговор, Meg!  Hug

# 609
Повече от прекрасна новина!
Да е жива и здрава малката дама и честито на смелите й родители!  bouquet

# 610
В белите страни считат 48 часа за максимално време за изчакване, традиционните акушерки вземат 72 часа най-често.
Нашата педиатърка ни сподели,че когато всичките води са изтекли за бебето е доста опасно,защото контракциите започват да притискат бебето към костите на майката и така може да се получи травма на главата (или на частта на бебето,която е към изхода обърната).За това се смята,че бебето не бива да стои повече от 3 часа (ако не бъркам) при напълно изтекли или малко води,но в крайна сметка водите биха могли да се възстановяват ако даваха да се пие вода.
Това раждане си е живо доказателство,че нищо им няма да бебетата и след доста повече часове.
Тия учебници по медицина май не ги пишат много на база наблюдение и изследвания на реалната човешка природа...

# 611
Дими, говорим за изтичане на води след 37 седмица, когато така или иначе се предпоага, че бебето е готово да се ражда. Особено ако бебето е вече слязло в таза, с добре позиционирана глава, количеството вода което изтича не е много, защото главата пречи. В края на бременността водите са ок. 800 мл. В конкретния случай бяха изтекли първоначлно малко над 100 и после на порци по значително по-малко. Това количесво не е фатално и може да се възпроизвежда от плацента. Все пак в края на бременността водите се обменят на пълно в рамките на 3 часа.

# 612
За това ми е приказката-вместо да държат родилките жадни,за да са сигурни,че могат да им направят секцио по всяко време-би трябвало да ги мотивират да пият вода при изтекли води...
Че то не може на един фитнес да отидеш без вода,защото губиш много повече енергия за възстановяване на мускулите-какво говорим за жена,която ражда 20 и повече часа...

# 613
Всъщност искат родилката в болницата поради страх от инфекции. И действително след 24 часа след първия вагинален преглед вероятността от развиване на инфекция е огромна. Може би ще е най-добре да дам линк към един блог: http://midwifethinking.com/2010/09/10/pre-labour-rupture-of-memb … atience-and-risk/

# 614
Истински Параграф 22  Crazy
Благодарение на това, че тази майка не се изплаши, сега и двете с дъщеря й са в отлично състояние, без помен от стрес или инфекция! По начина по който се разви това раждане, с множество спирания на контракциите и дълга втора фаза, със сугурност в болницата щаха да получат окситоцин, атибиотици, а много вероятно и секцио по спешност... Бебето щеше да има проблеми със сукането и щяха да останат разделени поне 12 часа...

Общи условия

Активация на акаунт