Раждане вкъщи 6

• 44 405
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Аз съм повивала така и не знам дали заради това, но бебетата бяха много спокойни. Въобще не съм стягала, просто ги увивах леко в една бархетна пеленка. Казват, че при близнаци има още по-благоприятен ефект, защото им е било тясно в утробата и им напомня за това Simple Smile

# 646
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile

Знам, че въпроса ми не е за тук, но съм сигурна, че вие сте запознати и може да ми помогнете..Какво мислите за повиването, не за това, което  връзват краката с повой, а за съвсем лекото повиване само с пелена? Добре ли е наистина за бебето и помага ли то да се чувства по-спокойно и да няма колики?
  Погледни тази статия ако искаш - http://xedra.wordpress.com/bf/livingwithbaby/5stepsforcolic/

# 647
Здравейте, аз съм Деси,все още дочитам темите, Милуш ме покани тук, но не съм писла досега, обаче възникнаха въпороси, как може да се следи пулса на бебе, без уред?  Нямам щипка за пъпната връв, мислим да извикаме линейката да ни я срежат и да си ходят.
 Меги, четох, че си избегнала вкъщи да ви посети педиатър, ако не се лъжа как процедира с удостоверяване на раждането? Искам и да ти благодаря, че един твой пост ми отвори очите, май във 2-ра тема, за това че не можем да контролираме всичко и е добре да останем в   момента сега, когато сме щастливи, а не да да бягаме в бъдещето или миналото постоянно с кроежи планове и т.н.   bouquet, аз все мисля за всичко друго да наредя и контролирам, че забравям колко съм щастлива.

# 648
Нивеа, мои размисли за голямо седалищно бебе: при бебета към 4 кг и нагоре, обиколката на раменете обикновенно е по-голямо от тази на главата. При седалищно раждане първо ще мине тялото на бебето, после рамената и ще направят достатъчно място за главата. Разсъждавам си така и по една друга аналогия - раждане на близнаци, когато често първо излиза гливично разположеното бебе и един вид правя масто за да излезе безпроблемно и седалищно разположеното. Най-важно при седалищно раждане е да се запази флексията на главата, т.е. брадичката да си остане към гърдите, но това се постига с пози и придържане на телцето, ако раждането е на родилно легло. Мисля, че си струва да поговориш още веднъж с лекаря, който ще асистира раждането и да сте наясно и двамата кой до къде иска да стигне.

Меги, на теория разсъждението ти е правилно, но с едно малко уточнение. Рядко близнаците са с тегло над 3 кг. и това несъмнено улеснява допълнително раждането. Не знам дали бебе от 4  и повече кг. следва същата логика. Peace

Ето и един блог на една канадска дула (майка и на близнаци  Simple Smile) с информация и много разкази за седалищни раждания. Докато пак не съм изгубила линка  ooooh!

http://breech-birth.blogspot.com/

# 649
  • София
  Мег аз съм питала нашата докторка, защо не ми позволиха нормално раждане с близначките, при първо бебе седалищно. Тя сподели именно това, че близнаците обикновенно са по-слабички, моите бяха по 2,5 кг и наистина задничетата им бяха вдлъбнати дори. Съответно разкритието което прави задничето е по-малко и имало опасност да се заклещи главичката след това и затова не им се рискувало. При по-едър плод по-можело. Между другото имаме няколко близнашки мами родили второто бебе седалищно или пък на една приятелка завъртяха второто бебе и се роди главично и то. Една мама роди нормално първото близначе и и направиха по спешност секцио за второто, което замалко щяха да изпуснат. Така че вариантите са доста, но поне това ми обясниха на мен за седалищно първо бебе, с малки кг и рисковете.

# 650
  • ул. "Мечтание"
Това и аз съм го чувала. Не само за седалищни бебета, а по принцип, че ако бебето е по-дребно (под 3 кг мисля), може да има повечко проблеми при раждането, защото има повече място, съответно по-лесно може да си смени позицията, по-трудно може да направи разкритие и т.н.

# 651
Аз знам, че израждане на седалищно бебе иска специална техника, която учат гинеколозите в Германия, затова при такова предлежание при многораждала майка се опитва нормално раждане, но само със съдействието на лекар. Акушерката там изобщо не се намесва. Това го знам от моята акушерка, защото я питах как се процедира при подобен случай.

# 652
Благодаря ви момичета  Hug

# 653
Фата, благодаря за линка!!!   bouquet Много ценно!!
Нали знаете, че една от нашите майки си роди седалищно разположеното бебе у дома, сама, с поддръжката на мъжа си... Нямам спомен обаче колко голямо беше бебето, най-вероятно над 3 кг...

# 654
Фата, благодаря за линка!!!   bouquet Много ценно!!
Нали знаете, че една от нашите майки си роди седалищно разположеното бебе у дома, сама, с поддръжката на мъжа си... Нямам спомен обаче колко голямо беше бебето, най-вероятно над 3 кг...

Дали ще има възможност да се свържа с тази майка? Все още имам надежда...

# 655
Нивеа, от Варна ли си?

# 656
# 657
Нивеа, от Варна ли си?

В Шумен сме. Но Варна също ми е вариант. Първото ни раждане беше във Варна. Прекрасно раждане.

# 658
Две трети от октомври вече минаха, ние си траем за новите попълнения в групата на домашните бебета!
И така - едно софийско момченце и едно варненско момченце, а до края на месеца и още едно софийско момченце Simple Smile
Както е тръгнало догодина всяка седмица ще има по едно дамашно раждане в БГ Simple Smile  Heart Eyes

# 659
Meg!   Heart Eyes  Да бъде както казваш

Общи условия

Активация на акаунт