Раждане вкъщи 6

• 44 380
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Две трети от октомври вече минаха, ние си траем за новите попълнения в групата на домашните бебета!
И така - едно софийско момченце и едно варненско момченце, а до края на месеца и още едно софийско момченце Simple Smile
Както е тръгнало догодина всяка седмица ще има по едно дамашно раждане в БГ Simple Smile  Heart Eyes
А по-догодина всеки ден. Wink

# 661
А още по-догодина официално разрешено!!

# 662

Нали знаеш, че не е забранено. Можеш да си родиш, където искаш, но официално никой не може да ти асистира планирано извън болница. Но идват нишани, че може да настъпи промяна в тази посока.

Да е живо и здраво момченцето, което се роди тази сутрин в дома си във Варна.

Нивеа, ако искаш, прати мейл на лични и, когато идвате във Варна, може да се видим. Варианти има да избегнеш планово секцио, стига да си уверена в това, което искаш.

# 663
Не изпускаме ли и едно момиченце за октомври newsm78

# 664
Не изпускаме ли и едно момиченце за октомври newsm78

на 28-ми септември се роди девойката  Grinning Heart Eyes

# 665
O, извинявам се Crazyна мен нещо датите ми се губят напоследък.

# 666
Да са живи и здрави всички новопоявили се бебета и родителите им!

# 667
Нали знаеш, че не е забранено. ......

Знам естествено! Имах предвид да е законово регламентирано и да съществува като опция.

# 668
 Радвам се, че продължават смело да раждат родилките в къщи. Чета ви активно. Благодаря ви, че ви има... Hug Много ми се иска да съм активна участничка и да родя спокойно в къщи. Но за сега нямам смелост за още едно дете.  Simple Smile

# 669
Още едно детенце се роди вчера в дома на родителите си Simple Smile Малко избърза, но всъщност съвсем навреме  Heart Eyes

# 670
Честито от мен!Браво на майките,който се осмеляват да с еподготвят така добре и да родят първите си деца вкъщи!    bouquet
Браво и на Меги,която е готова да помогне винаги и на всекиго!    bouquet

Радвам се, че продължават смело да раждат родилките в къщи. Чета ви активно. Благодаря ви, че ви има... Hug Много ми се иска да съм активна участничка и да родя спокойно в къщи. Но за сега нямам смелост за още едно дете.  Simple Smile
Такива като теб никой не ги пита къде са родили. Wink Общо взето и в автобус да родиш четвърто дете-никой няма да ти вдига врява. Joy Да не говорим,че имаш и 3 самодиви да ти акушират.

# 671
  • ул. "Мечтание"
Меги Hug

Аз нямам търпение вече и за своето домашно раждане да съобщя.  Joy

# 672
Честито и от мен на "новите" родители!   bouquet
Малко странично бих искала да попитам... Embarassed колко дълго е добре да се изчака след термин? Въобще при едно нормално и естествено раждане, възможно ли е да се предизвика по някакъвв начин раждане или се чака раждането да започне независимо колко "се бави" спрямо термин. Наясно съм , че термина може да е грешно определен и никога не можем да сме сигурни кога е настъпило оплождането. Питам, защото аз родих 12 дни след термин и след втора индукция. Бебето ми беше 4 кг и 54 см, но не беше преносено и не беше страдало в мен, защото водите ми си бяха с нормален цвят и нямаше някакви проблеми с него. Чудя се ако не бях отишла в болница, а си чаках в къщи кога ли щеше бебето да "тръгне"?  newsm78И... колко ли съм му навредила като го "изгоних" от мен??? А защо то не е искало да излиза?

# 673
  • ул. "Мечтание"
При сравнително точно изчислен термин и съответно съобразен с конкретната жена (продължителност на цикъла и кога долу-горе е овулацията) за нормално доносено бебе се смята, ако бебето се е родило между 38ма и 42ра седмица. Едва след 42ра седмица евентуално може да се говори за преносване. Но има случаи в които жените да са бременни 43-44 седмици и това да е напълно нормално за тях и бебетата им.
След преминавана на термина е достатъчно да се следят товоновете. Смята се, че те са достатъчна индикация дали бебето е добре.

# 674
  • Варна
pip_peeva, струва ми се излишно да си търсиш несъществуваща вина. Едва ли си навредила на детето си. Все пак, да не забравяме, че раждането е само един ден от живота на детето, състоящ се от много дни, и че децата са адаптираща и самовъзстановяваща се система, така че едва ли има чак такива непоправими вреди, които човек да нанесе с едно индуцирано раждане. Особено пък индуцирано 12 дни след термин. Никой не може вече да каже дали и кога е щяло да тръгне само, според мен сте действали съвсем адекватно.

Живеем в достатъчно "неестествен" свят, за да смятаме, че телата ни успяват винаги да  вършат работата си "естествено". Понякога лекарската помощ е наистина необходима.

Общи условия

Активация на акаунт