Кой чисти снега пред входа?

• 4 521
  • 33
  •   1
Отговори
# 15
В далечните години, в които бях тийн-че, чистехме ние-децата. Връчваха ни лопати, от тия големите и падаше веселба.
Снежни човеци-бол, смях-бол, сополи тоже.
Никой не е карал никого насила, просто си беше някаква традиция. Но и отношенията бяха други, познавахме се. Сега не познавам почти никой от съседите в блока. Повечето се спасиха към по-добри квартали, или в къщи, и сега са предимно наематели. Като видя познат съсед, тичам да го гушна.
Сега има график, но никой не го спазва. Ако някой благоволи, чисти. Иначе си е снежен ужас. Всеки се оправя както може.

# 16
  • с/у ОколоМръсТното
Никой.
От години е така...
Наскоро дойдоха едни селяци... отопляват се на твърдо гориво и гадния старчок се задоволява да излезе едвам-едвам по патъци и да ръси от пепелта...
Какво да ви обяснявам  Tired

# 17
  • София
Никой.
От години е така...
Наскоро дойдоха едни селяци... отопляват се на твърдо гориво и гадния старчок се задоволява да излезе едвам-едвам по патъци и да ръси от пепелта...
Какво да ви обяснявам  Tired

hahaha
Хе-хе, Шани, поне полза имате от твърдото гориво на хората - няма да се пързаляте.
Ние също имаме график - по 1 седмица на етаж, на етаж са 6 апартамента, макар че не всички са обитаеми.
Ами...и без това сняг вали вече по 1-2 седмици в годината, не е толкова тежко да се почисти пред входа.

# 18
  • София
В нашия вход има график. 32 апартамента сме - и се редуваме.

# 19
Гледам я цял ден темата и се чудех какво да напиша - за пръв път се замислям..
Новодомка съм и си нямах и идея как ще е сега..
Но като се прибирах - вече иамше залепен график..
На всеки 7 - дни по 1 апартамент се изреждаме..
Мен са ме писали от 1 до 7.03. 2010..
Може и да ми се размине.. Sunglasses
 Embarassed

# 20
Баси Laughing 20 мнения и нито едно в моя нюанс!
Никой не може да ме лиши от това удоволствие - да почистя снега пред...нещо си.
Чистя пред вход, по тротоар, по улица, площад. Чистя по мостове, по пътеки, по градинки и паркове.
Чистя по паркинги, пред молове и магзинчета. Зачервявам бузи и нос и още чистя. Има ли нещо по-готино от това?! Grinning
И само няколко пъти годишно...

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
Дедо, заради гадния селяк от входа ни, мисля да последвам твоя опит.
И аз обожавам това действие.
Но не обичам да съм баламурник.

# 22
Шани Hug
Зависи от гледната точка.
Баламурник? Накарай ги да ти завидят, да поискат да грабнат греблото, да им откажеш, да се посмеете с приятел!
Селяци нек'ви! Айде, де! Laughing

# 23
Абе незнам дали ще дочакам да изрия снега пред входа..ама днес си закупих голяма лопата..за да изроия снега от огромната ми открита тераса..
Обаче се чудя - дайте ми съвет,плс..- къде да го дяна този сняг.. Shocked
Хубаво, ще го нарина на купчинки..ама нали пак ще разтопи и ще ме наводни.. newsm78
Да го метна от 6 ет - не е много културно.. newsm78
А сега де.. ooooh!

# 24
  • с/у ОколоМръсТното
magarence - в чувалчета и ги изсипваш на някоя полянка.

# 25
magarence - в чувалчета и ги изсипваш на някоя полянка.

Shocked
Снегът в чували и пеша от 6-1 етаж.. ooooh!
Леле..
Ми аз ще стана 25 кила.. Shocked

# 26
  • с/у ОколоМръсТното
значи нека си седи там, където е паднал...

# 27
Сетих се - ваната! Sunglasses
 Peace

# 28
Магаренце- и аз за ваната/банята се сетих.  Peace

Дедо- най-голям кеф е като чистиш снега с компания. Преди години се събираха от нашия и съседния вход групичка(мъжа ми, приятели от детството, все още живеещи в съседство) в почивните дни и всеки с манерка в джобчето (за подгряване Wink)....егати бригадата неуморна бяха. От обяд до привечер изриваха бая приличен радиус, барабар с улицата. Всичко това гарнирано с много смях. Като се сетя и ми става едно такова....носталгично.

# 29
В къща сме.Двамата с мъжо се редуваме.Днес беше той, което ми напомня за чий ред е утре Laughing

Общи условия

Активация на акаунт