Кой чисти снега пред входа?

• 4 517
  • 33
  •   1
Отговори
# 30

Дедо- най-голям кеф е като чистиш снега с компания. Преди години се събираха от нашия и съседния вход групичка(мъжа ми, приятели от детството, все още живеещи в съседство) в почивните дни и всеки с манерка в джобчето (за подгряване Wink)....егати бригадата неуморна бяха. От обяд до привечер изриваха бая приличен радиус, барабар с улицата. Всичко това гарнирано с много смях. Като се сетя и ми става едно такова....носталгично.

Е, да, готино е да се събере компания и да изрине снега. Пък и не е неприятна тази работа, на мен ми харесва. Когато съм свободна, с удоволствие съм ринала, дори и да не е моят ред. Ама като излизаш по тъмно и се прибираш вечер по още по-тъмно, не остава време и за ринене на сняг. Ако се случи през почивните дни да вали, лесна работа. Но, ако е през седмицата, няма оправия. Младите хора от кооперацията ни са на работа, а пенсионерите, които са си вкъщи, едвам се движат.
А и все си мисля, че тротоарите не са частна собственост, а общинска. Значи - задължение на общината е да си ги чисти. От сняг, от боклуци, от листа... Защото, когато някой си прави изолация или друг ремонт и скелето се налага да се изгради върху тротоара, то този някой плаща наем на общината, при това съвсем не скромен. Набучиха ни колчета на тротоара пред кооперацията, не може и да се паркира вече. А като опре до чистене - задължение било на живущите. Защо аз трябва да чистя нещо, което не е мое, пък и данъци плащам точно за да го чисти някой друг.

# 31
Плащаме за да ни го чистят.

# 32
  • София
Имаме портиер и той чисти снега - около блока, входа на подземния гараж.

# 33
Днес го е изчистил съпругът ми... дано и другите да се сетят като него

Общи условия

Активация на акаунт